Προανακριτική: Καταθέτει ο Νίκος Παππάς - "Φορτώνουν" νέες κατηγορίες στον Παπαγγελόπουλο

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αποκάλυψε ότι με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του ιδίου με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καταθέτει σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Παππάς, ενώ χθες το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έδωσε το "πράσινο φως" για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το όνομα του πρώην υπουργού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα προέκυψε κατά την κατάθεση "βόμβα" του Σάμπυ Μιωνή την περασμένη εβδομάδα.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αποκάλυψε ότι με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου (Μάρτιος 2016) συνάντηση του ιδίου με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στόχος ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατίας" Γιάννη Φιλιππάκη και του Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο κατά την συνάντηση εκείνη υπήρξε η πρώτη νύξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την καταβολή ποσού από την πλευρά του Μιωνή προς τον Φιλιππάκη ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει ο εκδότης. Ο επιχειρηματίας όμως αρνήθηκε να συμφωνήσει.

Την σχετική στιχομυθία αναπαρήγαγε στην μήνυση που κατάθεσε (μετά το πέρας της εξέτασης του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής) εις βάρος των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Γιάννη Φιλιππάκη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Τα αποσπάσματα που αναδημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα" είχαν ως εξής:

Νίκος Παππάς : Έχει γίνει μια συνάντηση την προηγούμενη ημέρα με τον Φιλιππάκη, στην οποία η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και εκείνος ότι πρέπει να αποσυμπιεστούν τα πράγματα. Τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε, να βρούμε και να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ναι.

Νίκος Παππάς: Θα κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράψουμε τις κινήσεις που θα κάνει κάθε πλευρά, ώστε να αποσυμπιεστεί το θέμα. Ο Σάμπυ μου μετέφερε το θέμα του Μεταξά (σ.σ επρόκειτο για συνεργάτη του) και νομίζω για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα, που του έχεις δημιουργήσει.

Σάμπυ Μιωνή: Δεν του οφείλω κανένα ποσό. Αντιθέτως εκείνος οφείλει σε μένα.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Τότε δεν υπάρχει περίπτωση…

Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή υπήρξε και άλλη συνάντηση. Εκεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έγινε πιο συγκεκριμένος και ζήτησε 350.000 ευρώ ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε δαπανήσει ο Γιάννης Φιλιππάκης. Παράλληλα του προτάθηκε ένα πλαίσιο συμφωνίας, (roadmap) στο οποίο μεταξύ άλλων υπήρχε η διαβεβαίωση ότι η Δικαιοσύνη θα αρχειοθετούσε όλες τις ανοικτές υποθέσεις μεταξύ του εκδότη και του επιχειρηματία.

Ο Σάμπυ Μιωνή ήταν καταπέλτης εις βάρος του Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε το πρώτο λόγο σε μια εγκληματική οργάνωση, μέλη της οποίας ήταν δικαστικοί και δημοσιογράφοι, που στόχευαν σε πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Σημειώνεται πάντως ότι ο επιχειρηματίας φέρεται να είχε δηλώσει ότι ο Νίκος Παππάς δεν είχε καμία εμπλοκή στις μεθοδεύσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Ωστόσο η πλειοψηφία της επιτροπής έκρινε ότι η εξέταση του ήταν επιβεβλημένη λόγω των σοβαρότατων αποκαλύψεων του επιχειρηματία.

Σε ότι αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμάτευσε ότι πρέπει να κατατεθεί νέα πρόταση με τα νέα αδικήματα και τις απαιτούμενες υπογραφές βουλευτών (τουλάχιστον 30). Στην συνέχεια θα υπάρξει συνεδρίαση της Ολομέλειας, εκτενής συζήτηση όπου θα αναπτυχθούν οι θέσεις των κομμάτων και στην οποία θα πάρει το λόγο αν επιθυμεί και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η διαδικασία θα κλείσει με την έγκριση ή απόρριψη της πρότασης που θεωρείται όμως δεδομένο ότι θα υπερψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο δίνει επίσης τη δυνατότητα στην προανακριτική επιτροπή να διερευνήσει την εμπλοκή και μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι ρόλο στις μεθοδεύσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διαδραμάτισε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε παραπεμφθεί αρχικά από την κυβερνητική παράταξη με τέσσερα αδικήματα. Μετά όμως τις καταθέσεις μαρτύρων, μέλη της προανακριτικής έχουν σχηματίσει τη πεποίθηση ότι υπάρχουν απτές ενδείξεις και για την τέλεση άλλων αδικημάτων. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις η νέα πρόταση προς την Ολομέλεια ενδέχεται να περιλαμβάνει τα αδικήματα της απόπειρας εκβιασμού, της δωροληψίας και της κατάχρησης εξουσίας.


ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 22 Μαϊ 2020 | 10:11

Η απάντηση Πρετεντέρη μετά το σάλο για το "κομμωτήριο της Φώφης" - Καρφιά Ελενόπουλου για τον "υβριστή κολλητό της ελίτ"

"Γιατί δε το είπε με μια φράση να τελειώνουμε; Προς τι ο εκνευρισμός και η φασαρία;", αναρωτήθηκε.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 22 Μαϊ 2020 | 07:27

Προανακριτική: Πολάκης, Κυρανάκης και Γκιόλας - Από τα "γαλλικά" παραλίγο να πιαστούν στα χέρια

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με "πρωταγωνιστές" τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη και τον Παύλο Πολάκη, αλλά περιέργως πως ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας που εξεμάνη και κινήθηκε προς την πλευρά του πρώτου σπρώχνοντας τον.

Ο ΓΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ 21 Μαϊ 2020 | 19:10

Χοντρό επεισόδιο Πολάκη - Κυρανάκη στην προανακριτική: Eίσαι προβοκάτορας- Είσαι κότα λυράτη

Παρ' ολίγο να πιαστούν στα χέρια τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής κατά την κατάθεση του Παύλου Πολάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 21 Μαϊ 2020 | 11:51

Ο Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει "νοθεία" και εξαναγκασμό βουλευτών να ψηφίσουν φανερά

"Όλα αυτά δεν ξεπλένουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και λίστας Λαγκάρντ", σημειώνει.

ΒΟΥΛΗ 21 Μαϊ 2020 | 07:34

Τορπιλίζει την προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ - "Στα κάγκελα" μετά την γκάφα Καλογιάννη

Επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται στην ίδια γραμμή με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 20 Μαϊ 2020 | 20:35

"Σόου" Πολάκη στην Προανακριτική - Δεν έκατσε στη θέση που κάθονται οι μάρτυρες

Σύμφωνα με πληροφορίες η στάση του αυτή προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ.

ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΑ 20 Μαϊ 2020 | 18:33

Υποθεση Παπαγγελόπουλου: Διεύρυνση κατηγορητηρίου με 175 "ναι" - Η εξήγηση για το λάθος του Καλογιάννη

Με τις ψήφους της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 20 Μαϊ 2020 | 17:26
20 Μαϊ 2020 | 15:46

"Παράνομα τα ψηφοδέλτια" λέει ο Παπαγγελόπουλος - Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροί του

Να δημιουργήσει προσκόμματα αναφορικά με την σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εις βάρος του, επιχειρεί ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος.

ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ 20 Μαϊ 2020 | 15:31
ΑΙΤΗΜΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 20 Μαϊ 2020 | 08:19

Φωταγωγήθηκε η Βουλή για τη Γενοκτονία των Ποντίων [εικόνες]

Η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων.

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΝΔ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ 20 Μαϊ 2020 | 07:47
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Μαϊ 2020 | 18:16

Τσίπρας:"Προειλημμένη η απόφαση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο"

Ανακοίνωσε την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την αυριανή ψηφοφορία