Προανακριτική: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Κατέθεσε και τη δική του λίστα μαρτύρων που περιλαμβάνει 13 άτομα μεταξύ αυτών των πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
παπαγελοπουλος

¨Ένα μήνα προθεσμία ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την προανακριτική επιτροπή προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα κατέθεσε τη δική του λίστα μαρτύρων που περιλαμβάνει 13 άτομα μεταξύ αυτών των πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη καθώς και την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μσρία Παπασπύρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννης Μπούγα για το τρόπο που θα λάμβανε το αποδεικτικό υλικό ώστε να προετοιμαστεί.

Ο κ.. Μπούγας τον ενημέρωσε ότι είναι πάνω από 100.000 σελίδες και διευκρίνισε ότι είναι ψηφιοποιημένο. Τον κ. Παπαγγελόπουλο συνόδευε ο συνήγορος του Δημήτρης Τσοβόλας ο οποίος ενθυμούμενος προφανώς το τι προηγήθηκε του ειδικού δικαστηρίου φέρεται να ανέφερε ότι είχε πάνω από 20 χρόνια να βρεθεί στο ίδιο μέρος. ¨Ηταν δυσάρεστα για αυτό και έχω τόσα χρόνια να πατήσω φέρεται να είπε και προειδοποίησε ότι όταν έρθει η στιγμή θα θέσει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας.

Και οι δύο ζήτησαν ένα μήνα προθεσμία υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ότι αφορά τους μάρτυρες, ο Δημήτρης Τσοβόλας φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να λέει όλα αυτά εις βάρος του πελάτη του και να μην καλείται ως μάρτυρας.

Νωρίτερα θέμα ακυρότητας είχαν θέσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της επιτροπής υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να εξεταστούν ως ύποπτα μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο Σπύρος Λάππας φέρεται να δήλωσε ότι αν η πλειοψηφία δεν αλλάξει απόφαση η νομική επιστήμη, υποτάσσεται στην πολιτική σκοπιμότητα.

Οι ενστάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την κλήση ως υπόπτων των δημοσιογράφων Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρου Τάρκα και του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Και οι τρεις πρόκειται να λάβουν σήμερα γνώση της δικογραφίας, αλλά και να καταθέσουν την δική τους λίστα μαρτύρων.

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

Μιλώντας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο συνήγορος του Δημήτρης Τσοβόλας ζήτησαν να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης εξήγησαν ότι ζήτησαν να κληθούν ως μάρτυρες δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να διευκρινίσουν αν έχουν λάβει ποτέ οδηγίες από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να πουν αν έχουν ακούσει ποτέ τη λέξη Ρασπούτιν.

Επέμειναν στον ένα μήνα προθεσμία για να προετοιμάσουν την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, διαφορετικά όπως "απείλησε" ο Δημήτρης Τσοβόλας θα τους κάνω να χοροπηδούν, αν πουν την άλλη Τρίτη θα τους κάνω να χοροπηδούν, πρόσθεσε. Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προειδοποίησε ότι θα στοιχειώνει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει, είπε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι γνώριζε την Γιάννα Παπαδάκου πριν γίνει υπουργός και σ αυτό το σημείο είπε, εκείνοι είναι συμμορίτες όχι εγώ.

Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ζωοκλοπή. Τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς τι θα κάνει αν τον καλέσουν νωρίτερα από ένα μήνα, παρέπεψε με νόημα στην γνωστή ταινία με τον Ελ Σίντ.

Αυτοί πάνε βρόγχο, βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα, σταγόνα με καθαρο νεράκι., είπε.

Και κατέληξε, Ο Ορμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που κάνουν

Kλήση Σαμαρά ζήτησε και ο Γιάννης Φιλιππάκης

Την κλήση του Αντώνη Σαμαρά ζήτησε και ο Γιάννης Φιλιππάκης επαναλαμβάνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε μεσολαβήσει για να μην γράφει η εφημερίδα κατά του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ζήτησε επίσης να κληθεί εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση ο επιχειρηματίας.

Ο συνήγορος του εκδότη εξέφρασε την άποψη ότι η επιτροπή καθ υπέρβαση της εξουσίας της καλεί ως ύποπτο τον πελάτη του. Υποστήριξε ότι ο κ. Φιλιππάκης θέλει να κληθεί ως μάρτυρας προκειμένου να αποδείξει ότι είναι συκοφάντης και σκευωρός.

Η Γιάννα Παπαδάκου ζήτησε να καταθέσουν μεταξύ άλλων η Λαγκάρντ και ο Φαλτσιανί. Εξέφρασε την έκπληξη της διότι κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτη τονίζοντας ότι από αντίστοιχες επιτροπές στο παρελθόν έχουν περάσει εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα, κατηγορούμενοι για μίζες και για ξέπλυμα χρήματος. Και εκείνη στράφηκε κατά του Μιωνή λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί ότι και να γίνει και θα βγει ακόμα και σε εφημερίδα του τοίχου.

Οι ημερομηνίες που καλούνται οι Δ. Παπαγγελόπουλος, Ι. Φιλιππάκης, Αλ. Τάρκας και Γ. Παπαδάκου

Κατά πλειοψηφία η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, αποφάσισε να καλέσει ανωμοτί για εξηγήσεις τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τα 3 μη πολιτικά πρόσωπα στις κάτωθι ημερομηνίες:

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καλείται στις 15 Ιουνίου 2020.

Ιωάννης Φιλιππάκης, καλείται στις 18 Ιουνίου 2020

Αλέξανδρος Τάρκας, καλείται στις 23 Ιουνίου 2020

Γιάννα Παπαδάκου, καλείται στις 24 Ιουνίου 2020

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2021 | 12:47

Βορίδης για ΣΥΡΙΖΑ statistics: Ζήτησαν να υπολογίζονται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού ιθαγένειας και όσοι δεν συμμετείχαν

Έχω ακούσει παραδοξολογίες εδώ μέσα αλλά αυτή είναι μία από τις καλύτερες, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2021 | 10:49

Νέα στοιχεία "φωτιά" κατέθεσε ο Καλογρίτσας: Τα SMS που "καίνε" τον Νίκο Παππά και η χρηματοδότηση του Documento

SMS "φωτιά" και τιμολόγια χρηματοδότησης του Documento φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει. Τα απέστειλε ο Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιουν 2021 | 19:33

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συστήνει ο Τσίπρας στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο Πολάκης;

Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν οι δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια εκφράζουν την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 Ιουν 2021 | 18:06

"Πυρά" Πελώνη σε Πολάκη που δεν έχει εμβολιαστεί: Ισοπεδώνει την επιστήμη - Ευτυχώς δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά του Παύλου Πολάκη που ομολόγησε πως δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 17 Ιουν 2021 | 13:39

Οι ευρωσοσιαλιστές ξανακάλεσαν τον Τσίπρα: Στις Βρυξέλλες στις 24 Ιουνίου

Στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προσκλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 17 Ιουν 2021 | 10:48

Ο Φλωρίδης "τρολάρει" τον ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό: Η μάχη των μαχών ήταν για να τα ψηφίσει σχεδόν όλα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε ότι το εργασιακό θα είναι η "μητέρα των μαχών", εννοούσε ότι θα έδινε μάχη να ψηφιστούν τα περισσότερα άρθρα του νομοσχεδίου;", σχολιάζει ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΤΑ "ΠΑΡΩΝ" ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 17 Ιουν 2021 | 07:49

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τα μισά άρθρα από το νομοσχέδιο του "εργασιακού μεσαίωνα"

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν περίπου το 50% των άρθρων του νομοσχεδίου το οποίο είχαν χαρακτηρίσει με πύρινες ομιλίες "νεοφιλελεύθερο, μεσαιωνικό, ολετήρα" και είχαν ζητήσει την απόσυρσή του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Ιουν 2021 | 23:34

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ κατέστρεψε μόνη της τις ζωές των εργαζομένων - Ψηφίσαμε μόνο τις ευρωπαϊκές οδηγίες"

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, για τα άρθρα του εργασιακού νομοσχεδίου που ψήφισαν οι βουλευτές του

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 16 Ιουν 2021 | 23:12

Εργασιακό νομοσχέδιο - Χατζηδάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα, αλλά όχι την κατοχύρωση του 8ώρου"

"Περιμένουμε εξηγήσεις γι' αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και γι' αυτή την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία", αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης - Πού ψήφισε "παρών" ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ 16 Ιουν 2021 | 22:23

Βουλή: Πέρασε με 158 "ναι" το εργασιακό νομοσχέδιο - 74 άρθρα ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, 56 ο ΣΥΡΙΖΑ

Το εργασιακό νομοσχέδιο έλαβε 158 θετικές ψήφους - Σχεδόν τα μισά άρθρα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τα μισά το ΚΙΝΑΛ, παρά τη σκληρή κριτική που έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 16 Ιουν 2021 | 13:17

Βουλή- Αλέξης Τσίπρας: Μήπως φοβάστε κ. Μητσοτάκη τον δικαστικό επιμελητή για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας;

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε στη Βουλή για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά μίλησε και για τα εμβόλια και για τα δάνεια της ΝΔ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Ιουν 2021 | 12:59

ΝΔ: Αυτά είναι τα 10+1 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση και απαντά σε 11 ερωτήματα, σχετικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στις προβλέψεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

"ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ" 16 Ιουν 2021 | 11:56

ΝΔ για νέες δηλώσεις Πολάκη: Συντάσσεται με τους αντιεμβολιαστές, να πάρει θέση ο Τσίπρας

Η ΝΔ μέμφεται τον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτηση Πολάκη υπέρ των εαντιεμβολιαστών, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.