Προανακριτική Novartis: Ο Φιλιππάκης "έδωσε" τον Παππά

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Σαμπυ Μιωνή και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, η οποία διακόπηκε λόγω της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Σαμπυ Μιωνή και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την πρώτη φορά (2016) στο Μαξίμου και τη δεύτερη φορά (2018) στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στο οποίο εκτός από Παπαγγελόπουλο και Μιωνή μετείχε και τρίτο πρόσωπο.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η συνάντηση δεν έγινε για επίλυση ιδιωτικής διαφοράς, αντίθετα είπε ότι ο Μιωνή ήταν Ισραηλινός αξιωματούχος και η συνάντηση έγινε στο Μαξίμου μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του η καταγγελία του επιχειρηματία ότι ο Παπαγγελόπουλος του ζήτησε 350.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα Φιλιππάκη, απάντησε ότι δεν ειπώθηκε η φράση "φέρε μου λεφτά".

Πηγές της ΝΔ πάντως ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασής του επιβεβαίωσε ότι έγινε κουβέντα για έξοδα. Ο Νίκος Παππάς ζήτησε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το συμφωνητικό που συντάχθηκε το 2013 μεταξύ Μιωνή – Φιλιππάκη.

Ο Φιλιππάκης "έδωσε" Παππά

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην υπουργού ανέφεραν ότι τη στιγμή που ο Νίκος Πάππας κατέθετε πως οι ρυθμίσεις του roadmap Μιωνή - Φιλιππάκη είναι απαράδεκτες και πρέπει να κληθούν αυτοί που το υπέγραψαν να εξετασθούν, διότι αναφέρονται οι πράξεις της ελληνικής Δικαιοσύνης με σημερινό έγγραφο του ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης που κατατέθηκε στην προανακριτική επιτροπη, αποκάλυψε τον πραγματικό ρόλο του πρώην υπουργού και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι ο ίδιος ο Γιάννης Φιλιππάκης αποκάλυψε πως στις 15/5/2018 δηλαδή 2 μήνες μετά την υπογραφή του συμφωνητικού - roadmap που αναφερόταν σε πράξεις αρχειοθέτησης κακουργημάτων με αντάλλαγμα χρηματικό πόσο, έγινε συνάντηση στο γραφείο του Νίκου Παππά παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και εκπροσώπου του επιχειρηματία Μιωνη με θέμα "τήρηση των εκατερωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού".

Δηλαδή Παππάς και Παπαγγελόπουλος θα ήταν εγγυητές την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση ως προς τη λίστα Λαγκάρντ” ενώ προσθέτουν "Πρόκειται για παραδοχή ότι οι κ.κ Παππας και Παπαγγελόπουλος από κοινού παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοικτών ποινικών υποθέσεων”.

Πέραν αυτών, οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι αντίστοιχες συναντήσεις είχε πραγματοποιήσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς το 2013.

"Ο κ. Φιλιππάκης παρακάλεσε τον Σαμαρά μια και μόνο φορά να μεταφέρει στον στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου αίτημα συμβιβασμού. Οπως και έγινε. Ολα τα άλλα περι εκμυστηρεύσεων ότι τάχα θα έδιωχνε τον Στ. Παπασταύρου θα ήταν γελοία αν δεν ήταν τραγικά” υποστηρίζουν.

Νίκος Παππάς στην προανακριτική: Δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν πιστεύω τίποτα

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της προανακριτικής διημείφθησαν τα εξής:

Θ. Πλεύρης: Μετά από όσα ακούσατε από τον κ. Μιωνή, σας ρωτάω ειλικρινά, πέρασε ποτέ από το μυαλό σας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και οι συνεργοί του είχαν στήσει παραδικαστικό μαγαζί και έκαναν δουλειές μαζί;

Ν. Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων. Πουθενά

Θ. Πλεύρης: Έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι καταλαβαίνετε ότι ο Παπαγγελόπουλος και κάποιοι συνεργοί του έχουν τη δική τους ατζέντα και βγάζουν λεφτά από το παραδικαστικό; Είστε σίγουρος; Δεν αναφέρομαι μόνο για εκμυστηρεύσεις στην Ελλάδα μπορεί να έγιναν και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα στις Η.Π.Α., στο Ισραήλ ή στην Κύπρο. Σας υπενθυμίζω ότι έχετε ορκιστεί για την κατάθεσή σας.

Ν. Παππάς: Όχι ποτέ.

Θ. Πλεύρης: Έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει λόγω Σαμαρά; Σας υπενθυμίζω ότι έχετε ορκιστεί για την κατάθεσή σας.

Ν. Παππάς: Ποτέ.

Θ. Πλεύρης: Έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό τη σκέψη ότι η καταδίωξη του κ. Παπασταύρου θα σταματούσε μόνο αν σας έδινε κάτι εναντίον της κας Γκραμπόφσκι; Σας υπενθυμίζω ότι έχετε ορκιστεί για την κατάθεσή σας.

Ν. Παππάς: Ποτέ.

Θ. Πλεύρης: Τους κ. Ντούνια και Τσουγκριάνη από το ΣΔΟΕ που ο κ. Μιωνής κατήγγειλε ότι παράτυπα μεθόδευσαν να παραμεριστεί η επίσημη έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ τον Ιούλιο του 2015 που αθώωνε τον Παπασταύρου για να γίνει επανέλεγχος από άλλο κλιμάκιο, τους γνωρίζετε; Τους έχετε μιλήσει ποτέ;

Ν. Παππάς: Όχι. Δεν τους γνωρίζω.

Θ. Πλεύρης: Τον κ. Δάνη, τον Γενικό Γραμματέα, τον γνωρίζετε; Του έχετε μιλήσει ποτέ εσείς για να μεθοδευτεί η καταδίκη του Παπασταύρου;

Ν. Παππάς: Όχι.

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε ότι η εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορήθηκαν ο Μιωνής, ο Μεταξάς, ο Παπασταύρου αρχειοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2019; Ότι τα εντάλματα του Μεταξά ακυρώθηκαν; Ότι το πρόστιμο του κ. Παπασταύρου 3εκ. ακυρώθηκε και τα χρήματα του επιστράφηκαν; Γνωρίζετε ότι έχουν βγει αποφάσεις δικαστηρίων που αθωώνουν τον Παπασταύρου στην ουσία των όσων κατηγορήθηκε; Πιστεύετε ότι αδικήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, στοχοποιήθηκαν, καταλύθηκε σε βάρος τους το τεκμήριο αθωότητας, όπως κατήγγειλε ο κ. Μιωνής την προηγούμενη Τετάρτη;

Ν. Παππάς: Αυτό το έχω ακούσει. Δεν έχω γίνει κοινωνός.

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε ότι τον Απρίλιο του 2016 ήρθε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου δικαστική συνδρομή που αθώωνε τους Μιωνή-Παπασταύρου;

Ν. Παππάς: Ναι το έχω ακούσει.

Θ. Πλεύρης: Μήπως το θάψιμο του αθωωτικού εγγράφου για Παπασταύρου-Μιωνή είχε σχέση αφενός με την εκβίαση του Μιωνή και αφετέρου με την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος σε βάρος της κας Γκραμπόφσκι που ξεκινάει την ίδια περίοδο, τον Απρίλιο του 2016, από τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό;

Ν. Παππάς: Δεν γνωρίζω.

Θ. Πλεύρης: Ο κ.Παπαγγελόπουλος ζήτησε να "καλυφθούν τα έξοδα" στη συνάντηση για την οποία κατέθεσε ο κ. Μιωνής.

Ν. Παππάς: Ο κ.Παπαγγελόπουλος έκανε μία πραγματολογική διαπίστωση.

Θ. Πλεύρης: Όσα είπε εδώ ο κ. Μιωνής είναι ψευδή;

Ν. Παππάς: Επαναλαμβάνω ο μόνος λόγος που έγινε εκείνη η συνάντηση ήταν να δοθεί μια εξωθεσμική λύση.

Θ. Πλεύρης: Έγινε δεύτερη συνάντηση με τον κ.Παπαγγελόπουλο για το ζήτημα;

Ν. Παππάς: Ναι. Ένας εκπρόσωπος του κ.Μιωνή, ο κ.Φιλιππάκης και ο κ.Παπαγγελόπουλος και εγώ. Και σε αυτή τη συνάντηση έγινα κοινωνός των αδιεξόδων συνεννόησης.

Θ. Πλεύρης: Το έγγραφο που μας κατέθεσε ο κ.Μιωνής περιγράφει συγκεκριμένες δικαστικές πράξεις που θα γίνονταν.

Ν. Παππάς: Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Και γι αυτό πρέπει να καλέσει η Επιτροπή όσους συνέταξαν αυτό το χαρτί. Πρόκειται για σημείο καμπής. Να έρθουν εδώ οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών για να εξηγήσουν πώς τα έγραψαν αυτά. Είναι προβληματικό για όποιον το έχει συνεννοηθεί. Καλέστε εδώ και τον Φιλιππάκη και τον δικηγόρο του και τους δικηγορους του Μιωνή.

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζατε για το ταξίδι των Εισαγγελέων στο Παρίσι με την κ.Παπαδάκου;

Ν. Παππάς: Όχι.

Θ. Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στο σποτάκι του μήνυμα εναντίον Παπασταύρου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015;

Ν. Παππάς: Γιατί είχε δημοσιευθεί η λίστα Λαγκάρντ.

Θ. Πλεύρης: Είπατε οτι ενημερωθήκατε στη δεύτερη συνάντηση για το αδιέξοδο.

Ν. Παππάς: Ναι. Εγώ δεν μπήκα στην ουσία της υπόθεσης.

Θ. Πλευρης: Ξαναρωτώ. Έγιναν τρεις συναντήσεις και υπάρχει και ένα συμφωνητικό που αναφέρεται σε παρεμβάσεις στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Ν. Παππάς: Και εγώ σας ξαναλέω: Καλέστε όσους το συνέταξαν. Εγώ το 2016 παραβρέθηκα στη συνάντηση και το 2018 διαπιστώθηκε πάλι σε συνάντηση το αδιέξοδο συνεννόησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 19 Σεπ 2020 | 10:12

Πέτσας για κορονοϊό: Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα θα το κάνουμε

"Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό" για την επέλαση του Ιανού σημείωσε ο Στ. Πέτσας

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 19 Σεπ 2020 | 08:24

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δέσμη δέκα μέτρων

Μια νέα κοινωνική συμφωνία, αναμένεται να προτάξει ο Αλ. Τσίπρας και να καταθέσει δέσμη 10 άμεσων μέτρων στο Thessaloniki Helexpo Forum

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 19 Σεπ 2020 | 07:59

Αναζητείται φόρμουλα για απευθείας επαφή Μητσοτάκη - Ερντογάν - Το παρασκήνιο

"Ψήνεται" επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν – Τα δύο σενάρια για τις διερευνητικές επαφές

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ 18 Σεπ 2020 | 21:36

Τουρκία: Νέες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανοικτά της Λέσβου και έρευνες στην Κύπρο

Η Τουρκία παρέτεινε τη NAVTEX για το Barbaros που βρίσκεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ 18 Σεπ 2020 | 21:32

Δένδιας: Ζητάμε από την ΕΕ λίστα κυρώσεων αν η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι εάν η Τουρκία αρχίσει πάλι τις παράνομες ενέργειες, πρέπει να υπάρχει έτοιμη λίστα κυρώσεων από την ΕΕ

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ 18 Σεπ 2020 | 20:56

Άγκυρα: Κάλεσαν τον Ελληνα πρέσβη μετά από πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας για τον Ερντογάν

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη με αφορμή άρθρο για τον Ερντογάν από ελληνική εφημερίδα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18 Σεπ 2020 | 19:17

"Άδειασμα" Χαρδαλιά σε Κουμουτσάκο: Όλοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε - Οι υπουργοί να δίνουν το παράδειγμα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε να μιλήσει για το περιστατικό με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, χωρίς να αναφέρει το όνομά του

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΡΘΡΟ 18 Σεπ 2020 | 15:50

Handelsblatt: Η Toυρκία εξελίσσεται σε απειλή για την Ευρώπη

"Πρόκληση ή όχι, η στάση της Τουρκίας είναι συστηματική", αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο της η Handelsblatt.

ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 18 Σεπ 2020 | 15:48

Χουριέτ: Ο Ερντογάν τάζει στη Αίγυπτο "φιλέτα" στην κυπριακή ΑΟΖ

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ κάνει λόγο για επιδιώξεις της Άγκυρας προκειμένου να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 18 Σεπ 2020 | 15:35

Δένδιας: Η συμπεριφορά της Τουρκίας θα κρίνει αν θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις της ΕΕ

Αν οι κυρώσεις της ΕΕ θα εφαρμοσθούν, εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ 18 Σεπ 2020 | 15:17

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Να ξεχάσουν οι δουλέμποροι την "οδό του Αιγαίου"

"Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξανά ροές στα νησιά" διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 18 Σεπ 2020 | 14:34

Εξέλιξη: Ναι σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη δηλώνει τώρα ο Ερντογάν

Ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. 18 Σεπ 2020 | 14:05

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ και φον ντερ Λάιεν για το προσφυγικό - Το βίντεο που παρουσίασε από το Καρά Τεπέ

Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.