Προανακριτική: Σε θέση μάχης ξανά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Να μπει σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα φιλοδοξεί η πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής επιτροπής

proanakritiki-se-thesi-maxis-ksana-kubernisi-kai-suriza
|
SHARE THIS
0
SHARES

Να μπει σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα φιλοδοξεί η πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής επιτροπής μετά και τα όσα ακολούθησαν της απόφασης τους για εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τις εργασίες της.

Φυσικό είναι λοιπόν και σήμερα το απόγευμα τα «φώτα» να πέφτουν πάνω στους δύο πρωταγωνιστές καθώς όλοι αναμένουν τι θα πράξουν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν στην αίθουσα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας να διακόψει τη συνεδρίαση και για μια ακόμα φορά η κατάθεση του Κώστα Φρουζή να αναβληθεί.

Σήμερα πάντως όλοι αναμένουν ότι δεν θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις του Παύλου Πολάκη (την περασμένη εβδομάδα) ότι θα είναι ξανά εκεί.

Ήδη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει στην ΝΔ να δημιουργήσει προσκόμματα ώστε να μην εξεταστεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Νovartis. Δήλωση που ερμηνεύθηκε ως υπαναχώρηση από την αρχική σκληρή γραμμή του κόμματος.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Σπύρου Λάππα την περασμένη εβδομάδα που καθιστούσε σαφές και με την ιδιότητα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή, ότι η κατάθεση του Φρουζή θα γίνει με την υπόλοιπη ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών πηγών οι δύο θα παραστούν στην σημερινή απογευματινή συνεδρίαση, αλλά μετά από λίγο θα αποχωρήσουν. Πιθανόν είναι να προχωρήσουν σε μια πολιτική δήλωση που θα καταδικάζουν την απόφαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Η πλειοψηφία πάντως φαίνεται πως δεν προτίθεται να επιτρέψει άλλες καθυστερήσεις. Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας έχει αποστείλει ήδη από την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον Κώστα Τασούλα όπως είχε αποκαλύψει το TheTOC  στην οποία αφού τον ενημερώνει πως έχει η κατάσταση, ζητεί την συμβολή του για να παρακαμφθούν τα εμπόδια.

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει απαντήσει δια συνέντευξης του στην οποία αναφέρει «αυτό που είδαμε να γίνεται και να εμποδίζεται η Βουλή από δύο βουλευτές μη μέλη της προανακριτικής δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά και η αποστολή της θα προστατευθεί με τρόπο θεσμικό και νόμιμο».

Ακόμα όμως και αν δεν υπάρξουν νέα απρόοπτα δεν είναι βέβαιο ότι ο Κώστας Φρουζής θα πάρει θέση ενώπιον των βουλευτών. Πρέπει να προηγηθεί η συζήτηση του αιτήματος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με το οποίο ζητεί την εξαίρεση των Πλεύρη, Κεγκέρογλου και Κυρανάκη.


 


 


 


 


 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook