Προανακριτική: Το μυστικό ταξίδι της δημοσιογράφου Γ.Παπαδάκου στο Παρίσι

Μάρτυρα , απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποκάλυψε ότι μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν στο Παρίσι ήταν και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

proanakritiki-to-mustiko-taksidi-tis-dimosiografou-gpapadakou-sto-parisi
SHARE THIS
0
SHARES

Σε ένα ταξίδι της κ. Τουλουπάκη στο Παρίσι που έγινε πριν τις εκλογές του 2015 αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου κατά τη διάρκειά της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Νovartis και τον κ. Παπαγγελόπουλο. 

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, ως υπηρεσιακός υπουργός της Βασιλικής Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη (εκδότης εφημερίδας Δημοκρατίας) που έλεγε ότι οι Μυωνής, Παπασταύρου, κλπ  είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι αντί ο Παπαγγελόπουλος να  διαβιβάσει την επιστολή σε εκείνον που ερευνούσε την υπόθεση, την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην Ελένη Τουλουπάκη χωρίς να ενημερωθεί εκείνος.  Η τελευταία  με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής αν και ήταν εκείνος που ερευνούσε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστειλε την κυρία Τουλουπάκη αντ'αυτού επειδή όπως είπε εκείνος λειτουργούσε θεσμικά και δεν θα πήγαινε, διότι ο στόχος του ταξιδιού ήταν η επαφή με έναν υπόδικο τον Φαλτσιανί (βλ. λίστα Λαγκάρντ).

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποκάλυψε ότι μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν ήταν και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, συμμετοχή που προκάλεσε την έκπληξη του. Φέρεται επίσης να είπε ότι κανείς δεν γνώριζε για το ταξίδι και το έμαθαν όλοι από δημοσιεύματα. Το ταξίδι έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015. Έσπευσαν να πάνε εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Υπήρχε μια βιασύνη. Και μετά το 2016 ξαναέπιασαν την υπόθεση.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook