Προβάδισμα απο 1% ως 3,6% στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις

Διαφορά 1% έως 3,6% για το ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Μarc - Alpha: Προβάδισμα 3,6%. Alco - Πρώτο Θέμα: Διαφορά 3,4%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, με διακυμάνσεις η «Ελιά».

probadisma-apo-1-ws-34-sto-suriza-dinoun-treis-dimoskopiseis
SHARE THIS
0
SHARES

Marc: Στις 3,6% μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ 

Στη δημοσκόπηση της Marc για λογιαριασμό της τηλεόρασης του Alpha ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τη μεγαλύτερη διαφορά απο τη ΝΔ στις 3,6 % .  

 Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,6 % και η ΝΔ 21% .

Στην τρίτη θέση καταγράφεται η Χρυσή Αυγή με  8,7 % . Ακολουθεί το Ποτάμι με  6,0% η  ΕΛΙΑ με 5,6%  το ΚΚΕ με 5,5% οι ΑΝΕΛ με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,4%. 

 Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 11,3 % και όπως τόνισε ο διευθύνων Σύμβουλος της Marc Θωμάς Γεράκης το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται απο ψηφοφόρους της ΝΔ. Οπως εκτίμησε δείχνουν διάθεση να εκφραστούν με ψήφο δυσαρέσκειας και όχι με ψήφο επιδοκιμασίας.

Στην ίδια έρευνα το 58,1% των ερωτηθέντων λέει όχι σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έναντι 35,1% που θέλει πρόωρες εκλογές. 

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και του ευρώ καθώς ανέρχεται στο 79,4% και ελαφρά αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Μόλις το 13,2% τοποθετείται ενάντια στην ευρωπαϊκή πορεία και υπέρ της δραχμής. Στο ποσοστό αυτό το 55% είναι ψηφοφόροι του ΚΚΕ , το 17% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

Το 42% βλέπει σταθεροποποίηση η ελαφρά βελτίωση της οικονομίας και το 44% χειροτέρευση για το 2014.  

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41,6% και η ΝΔ ακολουθεί με 38,3%. Το 20% δεν απαντά.

ALCO: Στις 3,4 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ

Διεύρυνση της διαφοράς στις 3,4 μονάδες εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Alco για το protothema.gr  ενω η ΝΔ υποχωρεί κατά 1,2 απο την αντίστοιχη έρευνα την περασμένη εβδομάδα.   

 Η Alco δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 24,2% με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ  προηγείται με 24,2% με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,8%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερά τρίτη με 7,7%, ενώ τέταρτο είναι το Ποτάμι με 5,8%. Ακολουθεί η Ελιά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,8%, οι ΑΝΕΛ με 3,3%, και η ΔΗΜΑΡ με 1,8%. Στο 1% βρίσκονται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές.

Αλλο κόμμα απάντησε το 2,9% και λευκό το 2%. Το 5% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υψηλότερη συσπείρωση των οπαδών του που φθάνει στο 69%  και όπως προκύπτει «υποδέχεται» μερίδα ψηφοφόρων  που το 2012 είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. 

Στο 67% εμφανίζεται η συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας και οι  διαρροές της είναι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ,και  προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και προς μικρούς κεντροδεξιούς σχηματισμούς.

Το ΠΑΣΟΚ (Ελιά), αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν μεγάλες διαρροές τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το Ποτάμι.  

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ένα 48ωρο πριν ανοίξουν  οι κάλπες  είναι στο 12,4%. 

Public Issue: Στις 2,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ    

Με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στη δημοσκόπηση της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές. Συγκεντρώνει  30% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 27,5% της ΝΔ . Ωστόσο έχει υποχωρήσει κατά 4 μονάδες το ποσοστό του, στην παράσταση νίκης με το αντίστοιχο ποσοστό της ΝΔ να παραμένει σταθερό. 

Η Ελιά βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%,

Το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. Στο 24%, παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42% (46% τον Απρίλιο) έναντι 39% της Νέας Δημοκρατίας (39% τον Απρίλιο), ενώ το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη. 

Το 32% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά, έναντι του 10% που πιστεύει ότι η νίκη θα είναι με μεγάλη διαφορά. Τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ είναι 36% και 4%. Το 18% απαντά «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

GPO: Στο 1% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ   

Προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2% έναντι 22,2% της Ν.Δ δείχνει η δημοσκόπηση της GPO.  

Ωστόσο για το κριτήριο με το οποίο θα καθορίσει την ψήφο το  40% δηλώνει η ανατροπή και το 48% η σταθερότητα.

Το 12% που αποφεύγει να τοποθετηθεί είναι το κρίσιμο κομμάτι των ψηφοφόρων που θα γείρει την πλάστιγγα προς την μια ή την άλλη επιλογή.

Επίσης το 55,1% σε σύνολο απαντά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος στις ευρωεκλογές. Ενω το 40,1% λέει ναι στην προσφυγή στις κάλπες.  

Στην δημοσκόπηση αυτή η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει την 3η θέση με 8,5%. Ακολουθεί η Ελιά με 7,0% το Ποτάμι επίσης με 7,0 και το ΚΚΕ με 5,6%.  

Η ΔΗΜΑΡ στο 2,5%  δίνει αγώνα επιβίωσης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook