Προκαλεί η Χρυσή Αυγή με το μήνυμα για τη χούντα

Μιλάει για «χούντα του μνημονίου», αλλά αποφεύγει να χαρακτηρίσει χούντα την 7χρονη τυραννία - Γκάφα ολκής στην ανακοίνωση που έσπευσε να τη μαζέψει με «ορθή επανάληψη» λίγη ώρα μετά

prokalei-i-xrusi-augi-me-to-minuma-gia-ti-xounta
SHARE THIS
0
SHARES

Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έχει εξυμνήσει την δικτατορία του Παπαδόπουλου, που ηγετικό του στέλεχος εμφανίστηκε σε εκδήλωση κρατώντας σημαία με τον φοίνικα της χούντας, που βουλευτές και στελέχη του είναι προφυλακισμένα και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε -αξιοποιώντας την ελευθερία του λόγου που παρέχει η Δημοκρατία και την οποία η χώρα είχε στερηθεί από το 1967 ως το 1974- η Χρυσή Αυγή κάνει απλά και αόριστα λόγο για «στρατιωτικό καθεστώς», χρησιμοποιώντας τον όρο «χούντα» μόνο για να προσδιορίσει την περίοδο του μνημονίου.

Επιπλέον πέφτει και σε ακόμη μία λεκτική γκάφα: αναφέρει ότι «Η χούντα του μνημονίου, η ξενόδουλη εξουσία Σαμαράδων, Βενιζέλων και εργολάβων ωχριά μπροστά στα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας», θέλοντας να πει προφανώς το αντίθετο, ότι δηλαδή το «στρατιωτικό καθεστώς» ωχριά μπροστά στην «χούντα του μνημονίου»...

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγή, είναι η ακόλουθη

«Η χούντα του μνημονίου, η ξενόδουλη εξουσία Σαμαράδων, Βενιζέλων και εργολάβων ωχριά μπροστά στα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Η χούντα του μνημονίου και της προδοσίας φυλακίζει παράνομα τους μοναδικούς πολιτικούς της αντιπάλους που αντιστέκονται στο ξεπούλημα της Πατρίδας.

Καταδικάζει τον λαό μας σε ανέχεια και την χώρα σε οικονομική καταστροφή. Ξεπουλά τον ελληνικό πλούτο στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία. Καταλύει το Πολίτευμα, την Λαϊκή Κυριαρχία και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Καταργεί τη διάκριση των εξουσιών και παρεμποδίζει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Μόνη λύση για την Πατρίδα μας να πέσει η χούντα του μνημονίου. Nα πετάξουμε έξω από την Ελλάδα τους ξένους τοκογλύφους και τους προδότες υποτακτικούς τους.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!»

Η νέα διορθωμένη ανακοίνωση:

Λϊγη ώρα μετά η Χρυσή Αυγή επανήρθε αντικαθιστώντας την επίμαχη παράγραφο. στη θέση του:
«Η χούντα του μνημονίου, η ξενόδουλη εξουσία Σαμαράδων, Βενιζέλων και εργολάβων ωχριά μπροστά στα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας», έβαλε το:

«Η χούντα του μνημονίου, η ξενόδουλη εξουσία Σαμαράδων, Βενιζέλων και εργολάβων έχει ξεπεράσει σε αυταρχισμό τα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook