Προκαλεί ο Τόσκας: Βολές για διαπλοκή και πολυθεσία στην ΕΣΗΕΑ

«Σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της ...πολυθεσίας!», είπε ο Ν. Τόσκας, απαντώντας στην ΕΣΗΕΑ.

prokalei-o-toskas-boles-gia-diaploki-kai-poluthesia-stin-esiea
SHARE THIS
0
SHARES

Με μια προκλητική δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο οποίος έκανε στον τηλεοπτικό αέρα υποδείξεις σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, απαντά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που τον κατηγόρησε ότι "κάνει τον αρχισυντάκτη", κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ως ...πολυθεσίτες. 

Με μια ανακοίνωση στην οποία εντοπίζονται αρκετά εκφραστική και συντακτικά λάθη, ο πρώην αξιωματικός των Τεθωρακισμένων, ο οποίος ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εργαζόταν στο γραφείο του πρώην υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη πριν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: 

«Τόλμησα να κάνω κριτική σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ, γιατί σε εκπομπή ενημέρωσης στην οποία έτυχε να είμαι προσκεκλημένος, μετέδιδε, όπως η ίδια είπε, φημολογίες και όχι γεγονότα.

Οι κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν την πραγματική αφορμή της κριτικής μου, μου επιτέθηκαν ότι τάχα “θέλω να κάνω τον αρχισυντάκτη” ενώ είμαι στρατηγός, ότι “κάνω τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ” και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Θλίβομαι γι αυτό το χαμηλό επίπεδο συντεχνιασμού και επίδειξης πατρωνίας, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το ότι θέλετε να μου στερήσετε και το δικαίωμα κριτικής, είναι ένας αντάξιος στόχος σας.

Κατά τα άλλα, σας συγχαίρω για τους νικηφόρους αγώνες σας εναντίον της διαπλοκής και της ...πολυθεσίας!».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ σε μια εξαιρετικά δηκτική ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

 Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook