Μετά τον βαλλιστικό πύραυλο, στην Τουρκία συζητούν και για όπλα με πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή, Αμντουλάχ Αγάρ.
"Ο Τayfun είναι απάντηση στις εχθρικές χώρες. Οι πυρηνικές κεφαλές θα είναι δύναμη αποτροπής", είπε ο αναλυτής στο A Haber, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
"Mε τον συγκεκριμένο πύραυλο, όπως δείχνετε στον συγκεκριμένο χάρτη, θα αποκτήσουμε μια μεγάλη δύναμη αποτροπής εναντίον των χωρών που μας παρενχλούν ή δείχνουν εχθρική συμπεριφορά. Θα ξέρουν το τι έχουν να πάθουν", δήλωσε.
Πρόσθεσε επίσης ότι "ο Τayfun θα κάνει να πληρώνουν τίμημα όσοι δείχνουν επιθετική συμπεριφορά. Είναι ένα στρατηγικής σημασίας όπλο αποτροπής και αυξάνει την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας. Να πούμε το εξής, αυτή ήταν η πρώτη δοκιμή, ίσως αργότερα η Τουρκία να καταφέρει να ξεκινήσει την παραγωγή πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας κι ελπίζω να αποκτήσουμε ικανότητες και με πυρηνικές κεφαλές. Τότε η Τουρκία θα αποκτήσει την ικανότητα πυρηνικής αποτροπής που στον κόσμο διαθέτουν λίγες χώρες".