Πρόκληση Ερντογάν με το άνοιγμα της παραλίας στην Αμμόχωστο - Η Κύπρος προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Καταδικάζει η Αθήνα

Το άνοιγμα μέρους της παραλίας της περίκλειστης πολης της Αμμοχώστου δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή, τονίζει η ΕΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο καθώς ο Ερσίν Τατάρ μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν το άνοιγμα μέρους της παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια στην περιοχή με την "σφραγίδα" της Τουρκίας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσέφυγε ακόμη μια φορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το θέμα των Βαρωσίων, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ που επισημαίνει ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ζήτησε βάσει του άρθρου 35 της Χάρτας του ΟΗΕ να ασχοληθεί με την πρόθεση των κατοχικών αρχών να προχωρήσουν στο άνοιγμα των Βαρωσίων.

Την καταδίκη του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε η ενέργεια της Τουρκίας σε σχέση με την επέκταση του παραλιακού μετώπου της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, του οποίου προήδρευσε ο Ν. Αναστασιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ανέγνωσε κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος, "το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, πέραν της ενημέρωσης που έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και των απόψεων που εκφράστηκαν από τα πολιτικά κόμματα, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στη σημερινή παράνομη ενέργεια της Τουρκίας σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Το Εθνικό Συμβούλιο:

Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις σημερινές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, και ειδικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ 550 (1984) και 789 (1992) και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει και να συμμορφωθεί με τα πιο πάνω ψηφίσματα. Η δεύτερη παράγραφος είναι αυτή στην οποία διαφωνεί το ΕΛΑΜ.

Επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει σε ένα γόνιμο διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού, μακριά από απειλές και τετελεσμένα, στη βάση του πλαισίου όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, μέλος της οποία είναι και θα παραμείνει η Κυπριακή Δημοκρατία".

Αμέσως μετά και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου εκφράζει τη θέση όλων για καταδίκη των όσων απαράδεκτων η Τουρκία αποφάσισε σήμερα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου εκφράζει τη θέση όλων για καταδίκη των όσων η Τουρκία κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει αποφασίσει σήμερα. Θεωρείται μια άκρως απαράδεκτη κατάσταση".

Την ίδια στιγμή η Λευκωσία κάνει λόγο για παράνομη και προκλητική ενέργεια η οποία είναι αντίθετη με τα Συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση η Κομισιόν αναφέρει πως η ανακοίνωση του τούρκου προέδρου δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην Άγκυρα, η παραλία θα είναι προσβάσιμη στο κοινό την ερχόμενη Πέμπτη και όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ και δημοσιογράφοι στα Κατεχόμενα, στην περιοχή μεταφέρθηκαν ήδη μπουλντόζες προκειμένου να μπουν στην περίκλειστη περιοχή.

Αμμόχωστος: Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την πρόκληση της Τουρκίας με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την Τουρκία η οποία συνεχίζει τις προκλήσεις, αυτή την φορά στην Αμμόχωστο, ανακοινώνοντας ότι ανοίγει το παραλιακό μέτωπο.

Η Αθήνα τάσσεται στο πλευρό της Λευκωσίας κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

H Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.
Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επικοινωνία Δένδια - Χριστοδουλίδη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη με τον οποίο συζήτησε για τις νέες παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στα Βαρώσια.

Ερντογάν: Το Βαρώσι ανήκει στους τουρκοκύπριους

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία των Βαρωσίων. "Γνωρίζουμε", πρόσθεσε πως "θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τ/κ ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή, Πλέον κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση. Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες". Τόνισε προκλητικά πως "το Βαρώσι ανήκει στους τ/κ".

1

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι "το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσιου και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα" και υπογράμμισε ότι ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη και η Οδός Δημοκρατίας με την επίσκεψη στην περιοχή να είναι δυνατή από την Πέμπτη.

1

Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι της Τρίτης στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε "σας έχω μια μεγάλη έκπληξη", σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα. Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανήρτησε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: "οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές".

Σύμφωνα με κυπριακα μέσα, πρόκειται για απόφαση που εντάσσεται στην προσπάθεια του Ερντογάν να "σπρώξει" τον Ερσίν Τατάρ για τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, καθώς και να προκαλέσει την αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς με σκοπό να τορπιλίσει την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών.

Λευκωσία: Η προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας είναι αντίθεση με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Αυτή η προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στην Κύπρο θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή φόρα ως μια πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και έρχεται σε αντίθεση με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το θέμα θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο σήμερα για ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων" τόνισε.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει Συμβούλιο και εκ των πραγμάτων αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Αμμοχώστου.

ΕΕ: Η ανακοίνωση Ερντογάν δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή

Το άνοιγμα των Βαρωσίων που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν "δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση στην περιοχή" δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των εκθέσεων προόδου για τις υπό ένταξη χώρες. Ο κοινοτικός επίτροπος διευκρίνισε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου ώστε να προβεί σε ολοκληρωμένη τοποθέτηση.

"Πυρά" Ακιντζί σε Ερντογάν: Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν ντροπή για τη "δημοκρατία"

Οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία μας, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Ερντογάν και Τατάρ. Αυτές οι διευθετήσεις, προσθέτει, έγιναν ώστε η Άγκυρα να δώσει πλεονέκτημα σε ένα εκ των υποψηφίων και για να δημιουργήσει άλλη μια διάσταση της παρέμβασης τους στις εκλογές. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης παρενέβη με γραπτή δήλωση στον προσωπικό του λογιαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η δήλωση:

Οι σημερινές εκδηλωσεις για τον αγωγό νερού και τα περίκλειστα Βαρώσια, των οποίων οι επισκευές έχουν ολοκληρωθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου, αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία μας. Αυτές οι διεθετήσεις που έγιναν στην Άγκυρα και την Κύπρο για να δώσουν πλεονέκτημα σε έναν από τους υποψηφίους αποτελούν μια άλλη διάσταση παρέμβασης στις εκλογές μας.

Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που λέω πάντα για το νερό: το νερό από την Τουρκία, φυσικά, είναι ευπρόσδεκτο για Τουρκοκύπριους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε την αξία κάθε σταγόνας νερού που πέφτει στη γη μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την προστασία του, αυτό είναι το σημαντικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο σωλήνας, ο οποίος λέγεται ότι επισκευάζεται σε ένα μήνα, μπορεί να επισκευαστεί μόνο σε 9 μήνες. Πέρα από αυτά, κάθε Τουρκοκύπριος γνωρίζει τον σκοπό του να τιθεται σε λειτουργία ένα σύστημα που εγκαινιάστηκε πριν από 4 χρόνια με μια τελετή 4 ημέρες πριν από τις εκλογές. Όσο για το τι γίνεται για το περίκλειστα Βαρώσια; Είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί το ζήτημα της Αμμοχώστου με τρόπο που συμβάλλει στη λύση κι όχι να δημιουργεί εμπόδια στη λύση, χωρίς δηλαδή να έρχεται σε σύγκρουση με τον ΟΗΕ, κάτι που έχω πει εδώ και πολύ καιρό.

1

Τη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προετοιμάζεται για την ανεπίσημη πρόσκληση για συνάντηση 5 + 1 μετά τις εκλογές μας, οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν στην Αμμόχωστο, το οποίο θα κλείσει στο εγγύς μέλλον, σημαίνουν ένα παράπτωμα που θα φέρει τον τουρκοκυπριακό λαό σε δύσκολη θέση στη διεθνή σκηνή. Έχω το καθήκον να δηλώσω ότι είναι μεγάλο λάθος η επιρροή της προεκλογικής εκστρατείας με ένα καίριο θέμα όπως αυτό της Αμμοχώστου, το οποίο εμπίπτει στην ευθύνη της Προεδρίας, λίγο πριν από τις εκλογές μας. Πιστεύω ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα δώσει την απαραίτητη απάντηση με την ελεύθερη βούλησή του.

Δήμαρχος Αμμοχώστου: Πρόκειται για κακή εξέλιξη

Με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου επικοινώνησε το SigmaLive λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του μερικού ανοίγματος των Βαρωσίων. Ο Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη που την περίμεναν εδώ και μέρες.

"Το έκαναν για να βοηθήσουν τον Τατάρ. Κατ’ εμένα το κάνουν για να τορπιλίσουν τις συνομιλίες. Ως Αμμοχωστιανοί τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε και στα ΗΕ και στην ΕΕ ότι πρώτο θέμα είναι η απόδοση περίκλειστης περιοχής κάτω από την αιγίδα ΗΕ για να πάμε σε συνομιλίες", είπε ο κ.Ιωάννου. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για κακή εξέλιξη που δεν βοηθά. "Προσπαθούν να το περάσουν ότι δεν παραβιάζουν κάτι. Είναι μια σαλαμοποίηση που κάνουν από το ’74 και εντεύθεν. Αν εκλεγεί ο εκλεκτός τους, δηλαδή ο Τατάρ, θα συνεχίσουν. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ,μη ύπαρξης συνομιλιών, αν συνεχίσει αυτό θα έχουμε χειρότερα".

"Τα μέτρα της κυβέρνησης πρέπει να είναι σωστά γιατί πρώτα πρώτα πρέπει να επηρεάσουν την Τουρκία", είπε ο κ.Ιωάννου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ««TSK CERBE» 13 Ιουν 2021 | 22:19

Nordic Monitor: Μυστικά έγγραφα αποκαλύπτουν τουρκικά πολεμικά σχέδια για εισβολή σε Ελλάδα και Αρμενία

Τουρκικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα και την Αρμενία, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Nordic Monitor.

«ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!» 13 Ιουν 2021 | 21:28

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Είμαστε περήφανοι για τον Στέφανο και τη Μαρία"

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη συμμετοχή του στον τελικό του Roland Garros

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 13 Ιουν 2021 | 20:42

Μητσοτάκης σε Τσιτσιπά και Σάκκαρη: "Η πορεία σας είναι απόδειξη του πόσα μπορεί να πετύχει κανείς με σκληρή δουλειά και αφοσίωση"

Μετά το τέλος του συγκλονιστικού τελικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον Στ. Τσιτσιπά και στη Μαρία Σάκκαρη για την εκπληκτική τους πορεία στο τουρνουά

ΣΦΟΔΡΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ 13 Ιουν 2021 | 18:52

ΣΥΡΙΖΑ για Συνέδριο Γονιμότητας: Τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο φιάσκο

"Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στις δράσεις που στηρίζει και που σύσσωμη δηλώνει πρόθυμη να συμμετέχει στις ομιλίες αυτές", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 13 Ιουν 2021 | 18:22

Γεννηματά για Συνέδριο Γονιμότητας: Κανείς δεν θα μας γυρίσει στον μεσαίωνα

"Το δημογραφικό απαιτεί πολιτικές και πόρους από την Πολιτεία", σημειώνει η κ. Γεννηματά, με αφορμή το επικείμενο Συνέδριο Γονιμότητας.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 13 Ιουν 2021 | 17:48

Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Ολο το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 13 Ιουν 2021 | 14:49

Πανελλήνιες 2021: Με βίντεο το μήνυμα της Ν. Κεραμέως στους υποψήφιους - "Ξεπεράσατε πρωτόγνωρες δυσκολίες"

"Να πετύχουν όσα επιθυμούν", ευχήθηκε σε όσες και όσους συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ 13 Ιουν 2021 | 13:32

Επιστολή Δένδια σε Οσμανί: Αλλάξτε την ονομασία στο Euro - Η χρήση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα

Eπιστολή στον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο Νίκος Δένδιας - "Η Β. Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της"

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 13 Ιουν 2021 | 10:13

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν, την παραμονή της συνάντησής τους στο ΝΑΤΟ: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος…

Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν την παραμονή του ραντεβού τους στις Βρυξέλλες

ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ 13 Ιουν 2021 | 08:00

"Διευκολύνσεις" για τους εμβολιασμένους από 1η Ιουλίου - Ποιες "πόρτες" ανοίγει το ελευθέρας μέσω του πιστοποιητικού

Στο τραπέζι των συσκέψεων που πραγματοποιούνται στο υπουργείο Υγείας εξετάζεται να μην υπόκεινται σε ελέγχους όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ FFM ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ 12 Ιουν 2021 | 22:18

Σκόπια: Σάλος με το "Μακεδονία" στη φανέλα της Εθνικής - Δεν υποχρεούται να την προσαρμόσει, λέει ο Οσμάνι

"Δεν υποχρεούται να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς δεν επιχορηγείται από το κράτος", λέει ο ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας - Αντιδράσεις από Δένδια, Αυγενάκη, ΕΠΟ και UEFA

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 12 Ιουν 2021 | 20:44

Ηλιόπουλος: Με εντολή Μητσοτάκη η φίμωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Για "ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

"ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ" 12 Ιουν 2021 | 15:37

Μήνυμα Τσίπρα: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση στηρίζοντας τους εργαζόμενους

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους δήλωσε πως "πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους".