Πολάκης: "Οι ψευτοάριστοι των ελίτ την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές"

"Τη σημαία τη σήκωσαν αυτοί που μπορούσαν, όχι οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές"

proklitikes-dilwseis-polaki-sti-bouli-gia-tin-aristeia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επαναφορά του καθεστώτος της αριστείας για τη σημαία. Μάλιστα ο Παύλος Πολάκης έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι άριστοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς κατακτητές. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην αρχή ότι και εκείνος ήταν άριστος "και στο δημοτικό σήκωνα την σημαία και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, και με 20 τελειώσα και 19.600 μόρια έγραψα" είπε και συνέχισε: "Την σημαία την σήκωσαν στις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας μας  αυτοί που μπορούσαν. Την σήκωσαν  κυρίως τα παιδιά των λαϊκών τάξεων που πολέμησαν, δεν την σήκωσαν οι ψευτοάριστοι των ελίτ που την κοπάνησαν στις κρίσιμες στιγμές. Την σήκωσαν αυτοί που πολέμησαν στην Αλβανία, την μάχη της Κρήτης και όχι αυτοί που φύγαν τρέχοντας, Την σήκωσαν αυτοί που αντιστάθηκαν στον Γερμανό Κατακτητή , που καιγόταν τα σωθικά τους με τα ιδανικά της πατρίδας και της ανεξαρτησίας και όχι αυτοί που το έπαιζαν άριστοι και συνεργάζονταν  ή συνδιαλέγονταν με τους Γερμανούς.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε πει ότι με την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος δίνουμε κίνητρα στους μαθητές. "Είμαστε υπέρ της ισότητας όχι υπέρ της ομοιότητας" δήλωσε με νόημα.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook