
O υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος με ένα... εντυπωσιακό βίντεο το οποίο εύλογα έχει υποστεί και ανάλογη επεξεργασία. Παίζεται επιβλητική μουσική, ενώ όσο εναλλάσσονται τα πλάνα, ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
"Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απάιτηση”, ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Στην ανάρτηση που έκανε ο Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twiter, με το βίντεο μέσα από το Oruc Reis, έγραψε:
"Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή.”
Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν το Oruc Reis κινείται βορειοανατολικά με σταθερή ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων και 40 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του και των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν πέρασε το νοητό όριο του 28ου μεσημβρινού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr