Προσχηματικός ο διάλογος λένε οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών

Την απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για την χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών ζητά η ένωση των καναλιών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Προσχηματικός ο διάλογος λένε οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών

Για λογική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, χαρακτηρίζοντας προσχηματικό το διάλογο που κάνει η κυβέρνηση ενόψει του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΙΟι εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Επικράτειας, Νίκο Παππά το πρωί της Πέμπτης, αναφορικά με την τροπολογία για τις άδειες που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης και πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών τονίζει μεταξύ άλλων «ότι η παράκαμψη του ΕΣΡ όχι μόνο συντελείται αλλά το ΕΣΡ υποκαθίσταται από ένα και μόνο πρόσωπο, εν προκειμένω τον Υπουργό Επικράτειας, ο οποίος πλέον αναδεικνύεται σε... «υπέρτατο θεσμό» λειτουργίας του κράτους».

Για πλήρη διάσταση απόψεων κάνει λόγο η πλευρά του Νίκου Παππά.

Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ:

"Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή του, παρότι επρόκειτο ουσιαστικά για πρόσκληση σε μη υπαρκτό διάλογο. Δεν υπήρχε δηλαδή καν προσχηματικός διάλογος, παρά ειλημμένες αποφάσεις, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε αργά τη νύχτα την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες μη έχοντας καν την υπομονή να ακούσει τις απόψεις του κλάδου.

Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της λογικής αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Παράλληλα αποδεικνύεται ότι η παράκαμψη του ΕΣΡ όχι μόνο συντελείται αλλά το ΕΣΡ υποκαθίσταται από ένα και μόνο πρόσωπο, εν προκειμένω τον Υπουργό Επικράτειας, ο οποίος πλέον αναδεικνύεται σε... «υπέρτατο θεσμό» λειτουργίας του κράτους και «αποκλειστικό θεματοφύλακα» του πλουραλισμού!

Εξάλλου, η θεωρία της μισής αλήθειας που οδηγεί τελικά στο ψέμα - και που συστηματικά ασκείται στο συγκεκριμένο θέμα από την Κυβέρνηση - υπηρετείται και πάλι. Ενώ διακήρυξαν 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας στην τροπολογία ομιλούν για 4 άδειες γενικού περιεχομένου. Άρα, ο Υπουργός κρατά για τον εαυτό του το δικαίωμα να προκηρύξει στη συνέχεια πανελλαδικές άδειες θεματικού περιεχομένου. Έτσι, τα επιχειρήματα περί αντοχής της αγοράς δεν ευσταθούν και ασφαλώς δεν αντέχουν στην κριτική και οι θέσεις περί τεχνικής δυνατότητας.

Καταθέσαμε τις απόψεις μας αυτές καθώς και τις προτάσεις μας στον κ. Παππά, οι οποίες έχουν γίνει ήδη γνωστές και με το χθεσινό μας δελτίο Τύπου.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά πως η απόφαση της Κυβέρνησης για ύπαρξη τεσσάρων μόλις αδειών πανελλαδικής εμβέλειας παραβιάζει τη συνταγματική νομιμότητα, τις αρχές του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας, εξαιτίας της πρόθεσης της Κυβέρνησης να κλείσει υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς. Στόχος της να ελέγξει με μη νόμιμο τρόπο τους φορείς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και κυρίως οι πολίτες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστούν ούτε με πυροτεχνήματα, ούτε με «κυνήγι μαγισσών» και κατασκευή «εσωτερικών εχθρών», ούτε με το να επιχειρείται να ενοχοποιηθούν τα ΜΜΕ, επειδή παρουσιάζουν την αμείλικτη πραγματικότητα.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ οφείλει να υπενθυμίσει σε όσους επιχειρούν να ανακαλύψουν τον τροχό, ότι ανακαλύφθηκε πριν χιλιάδες χρόνια. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου υπάρχει Σύνταγμα, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και εμπειρία, ενώ λειτουργούμε σε μια ελεύθερη αγορά. Το Σύνταγμα λειτουργεί και θα λειτουργεί, όσο υπάρχουν ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης.

Καλούμε για μία ακόμα φορά την Κυβέρνηση να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της για διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα, αποσύροντας τη νομοθετική διάταξη που κατέθεσε και να υπάρξει διάλογος, με στόχο να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο, υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα".

Το non paper της κυβέρνησης για τη συνάντηση:

"Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της διαβούλευσης του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και εν όψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συνολικά, ο Υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ κ. Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο Ταμίας κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η Εφορος κυρία Άννα Σούρπη (ALPHA), το Μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο Γενικός Διευθυντής κ. Μανώλης Δραϊνάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κωστής Φιλιππόπουλος".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 27 Νοε 2020 | 16:05

"Oruc Reis": Στα όρια της ελληνικής "κόκκινης γραμμής" - 7 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο

Στα 7 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου και στα όρια της ελληνικής "κόκκινης γραμμής" για ακόμη μια φορά το "Oruc Reis".

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ "IRINI", 27 Νοε 2020 | 14:48

"Υποπτο τουρκικό πλοίο" κινητοποιεί την Ευρώπη- Γιατί ο Ερντογάν αρνήθηκε τον έλεγχο από την γερμανική φρεγάτα

Ύποπτο για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 27 Νοε 2020 | 14:04

Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη πρέπει να θέσει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι η Τουρκία ενεργεί με αποδεκτό τρόπο στην περιοχή", σημειώνει ο κ. Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:35

Στο τραπέζι νέα παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς

Προτεραιότητα στον έλεγχο της πανδημίας, κυρίως στην περιφέρεια, και όχι στην άμεση άρση του lockdown - Προς παράταση της απαγόρευσης μετά την 7η Δεκεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:13

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ζητά αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα υπογραμμίζει η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" 27 Νοε 2020 | 13:11

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 27 Νοε 2020 | 12:24

Πέτσας: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown δύο ταχυτήτων

"Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για το lockdown" είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ανάγκη να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο παντού στην επικράτεια.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:34

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις, ρεβεγιόν - Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 26 Νοε 2020 | 22:59

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πώς περνάει το lockdown - Η ερώτηση μαθητή για την οικογένεια του πρωθυπουργού

Ο μικρός μαθητής από την Κρήτη έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια προσωπική ερώτηση για τον χρόνο που αφιερώνει ο πρωθυπουργός στην οικογένειά του.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 26 Νοε 2020 | 21:27

Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Στόλντενμπεργκ για την Τουρκία: Υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ - Βασικό ζήτημα η Τουρκία και η παραβατική της συμπεριφορά.

ΓΙΑ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 26 Νοε 2020 | 20:27

Δημοσκοπήσεις Metron Analysis - Pulse: 16-17 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Μόλις το 51% θα κάνει το εμβόλιο - Παράταση lockdown θέλει το 76%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θετική η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης - Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της Metron Analysis και της Pulse