Πρόταση δυσπιστίας Τσίπρα κατά Στουρνάρα

Θύελλα στη Βουλή μετά τον αιφνιδιασμό Τσίπρα - Βενιζέλος: Να απορριφθεί ως απαράδεκτη η πρόταση δυσπιστίας- Με πρόταση δυσπιστίας κατά του προεδρείου της Βουλής προειδοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας

SHARE THIS
0
SHARES

Απρόβλεπτες διαστάσεις πήρε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή έπειτα από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Εσείς κύριε Στουρνάρα, αλλά και η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει βαθιά τη χώρα στον τάφο. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην σας επιτρέψουμε αυτό το έργο. Καταθέτουμε σήμερα πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών» έκλεισε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, ενώ ζήτησε παράλληλα να διακοπεί η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία συζήτησης του αιτήματος του κόμματος του.

Απαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει ως «απαράδεκτη» με βάση το άρθρο 84 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να κατατεθεί ξανά λόγω της μη παρόδου του εξαμήνου από την προηγούμενη πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει στις 7 Νοεμβρίου του 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση του κυβερνητικού έργου και της λειτουργίας της χώρας.

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

Μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας από την κυβέρνηση και το προεδρείο, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα και βρέθηκε έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπου ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους συγκεντρωμένους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook