X

Πρώτη φορά συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος παρουσία του πρωθυπουργού - Κοινό μήνυμα απέναντι στους αρνητές

Στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Για πρώτη φορά πρωθυπουργός δέχεται πρόσκληση από την Ιερά Σύνοδο και θα δώσει το παρών στην συνεδρίαση του ανώτερου εκκλησιαστικού οργάνου. Επίσης, ιστορική θα είναι και η παρουσία της υπουργού Παιδείας, η οποία θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα παραστεί στις εργασίες της ΔΙΣ.

Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, καθώς θα επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας, αλλά και ταυτόσημες απόψεις που έχουν οι δύο πλευρές απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μονή Πετράκη ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί στα μέσα του προηγούμενου μήνα, μόλις ανακοινώθηκαν οι νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε Επίσης

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Ιερώνυμος αναμένεται να στείλουν κοινό ισχυρό μήνυμα απέναντι στους αρνητές, αρκετοί εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται στον ευρύτερο εκκλησιαστικό χώρο. Μάλιστα, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο πρωθυπουργός θα καλέσουν τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό αλλά και θα τονίσουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως το μόνο μέτρο απέναντι στην πανδημία.

Διαβάστε Επίσης

Στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία για την πορεία της πανδημίας για το επόμενο διάστημα με τους λοιμωξιολόγους να προειδοποιούν για αύξηση των κρουσμάτων και επιδείνωση των σκληρών δεικτών (εισαγωγές, διασωληνωμένοι, θάνατοι) λόγω της μεγάλης κινητικότητας που θα υπάρξει για τα ψώνια των εορτών. Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει περισσότερη πίεση στα νοσοκομεία που ήδη δοκιμάζονται.

Εκτός όμως από την πανδημία στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και των μελών της Ιεράς Συνόδου θα βρεθούν τα ζητήματα που απασχολούν την εκκλησία, όπως είναι η αξιοποίηση της περιουσίας, η ενίσχυση κοινωνικού έργου λόγω πανδημίας, η εκκλησιαστική εκπαίδευση και η θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων κληρικών.