Πυρά εναντίον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για παραβιαση του απορρήτου

Η Μίνα Κασιμάτη ζήτησε τη παραπομπή τριών βουλευτών, μεταξύ τους και ο Χρ. Καραγιαννίδης του ΣΥΡΙΖΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τον συνάδελφο της Χρήστο Καραγιαννίδη «έδωσε» και από το βήμα της Βουλής ως υπεύθυνο για την διοχέτευση του ψηφοδελτίου της στα ΜΜΕ κατά τη ψηφοφορία στην συνταγματική αναθεώρηση η Μίνα Κασιμάτη.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για το γεγονός και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Κασιμάτη ζήτησε να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις κατά των βουλευτών μελών της εφορευτικής επιτροπής που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιο της επικεντρώνοντας τα πυρά της κατά του Χρήστου Καραγιαννίδη.  Ο τελευταίος είχε προδοθεί από κάμερα της Βουλής να σηκώνει το κινητό του την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στη βία που μπορούν να υποστούν οι γυναίκες ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου “ Στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία τρεις άνδρες βουλευτές πήραν το ψηφοδέλτιο μιας γυναίκας συναδέλφου τους και είτε επειδή διαφωνούσαν με την ψήφο της, είτε επειδή θεώρησαν ότι μπορούν να το κάνουν αποφάσισαν ότι να φωτογραφίσουν το ψηφοδέλτιο,  να το διαρρεύσουν στα ΜΜΕ και να διαμορφώσουν διάφορες εντυπώσεις για το πρόσωπο της βουλευτού. Ένας εξ αυτών μου ζήτησε συγγνώμη και μου είπε τι να έκανα, να μάλωνα με τον Καραγιαννίδη;” είπε η κυρία Κασιμάτη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίστηκε ωστόσο μόνο στην καταγγελία του γεγονότος αλλά ζήτησε επί της ουσίας την παραπομπή των τριών μελών της εφορευτικής επιτροπής (Καραγιαννίδης, Φωτήλας, Μπαξεβανάκης) στην επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: “Υπάρχει μεγάλη υποχρέωση για εμάς. Πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Το προεδρείο θα πρέπει να εφαρμόσει πραγματικές κυρώσεις σε βάρος τους. Πρέπει να τύχουν δημόσιας μομφής . Γιατί όταν αυτά γίνονται με ανοικτές τις κάμερες φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες περιπτώσεις» κατέληξε. 

Την βουλευτή υπερασπίστηκε ο Βασίλη Κεγκέρογλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος με τη σειρά του εξαπέλυσε πυρά σε βάρος του Χρήστου Καραγιαννίδη λέγοντας μάλιστα ότι η μομφή περί διάκρισης φύλων θα μπορούσε να είναι και ελαφρυντική: “Τα πράγματα είναι ακόμα σοβαρότερα για τον κ. Καραγιαννίδη. Δεν πρέπει να σχετίζεται με τη διάκριση του φύλου αυτό που έκανε αλλά με την παραβίαση του απορρήτου της διαδικασίας”. 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi