Πυρά Κοντονή για ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχομαι τη διαγραφή μου - Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν

Αποδέχομαι τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής τονίζοντας ότι αυτή είναι η ποιότητά των πρώην συντρόφων του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν", δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 σχολιάζοντας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου".

"Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και έτσι δεν ξέρω αν η διαγραφή μου έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα", σχολίασε ο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι "το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος", ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι "είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία '80 και τα 'ο ένας κατέβηκε από το τρένο' κ.λπ. Εκφράσειs από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν".

Στην ερώτηση για το αν οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής μπορούν να εκλεγούν, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι "δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα. Υπάρχουν αδικήματα που εμπίπτουν στην εκλογική διαδικασία, υπάρχουν άλλα που είναι άσχετα, γι' αυτό οι κρατούμενοι στις φυλακές μπορούν και ψηφίζουν".

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι λίγο πριν τη διαγραφή του, είχε ετοιμάσει μία ανακοίνωση γι' αυτά που λέει η ΝΔ, ότι υπάρχει πλήρης διαστρέβλωση γι' αυτά που είπε. "Δεν είπα ότι η ενέργεια έγινε από δόλο ή αμέλεια ή ασχετοσύνη ή βλακεία; Ήταν λάθος, το λέω δύο χρόνια τώρα. Ενώ ήμουν έτοιμος να την εκδώσω ανακοίνωση με πήραν τηλέφωνο συνάδελφοί σας και μου είπαν ότι έχουν εκδώσει ανακοίνωση για μένα. Και είπα ότι την επιστρέφω σε αυτούς και είπα ότι αποτελεί μνημείο σταλινισμού και συκοφαντίας. Αντί να πουν ότι είχα δίκιο".

"Για την αποχώρησή μου είχα ενημερώσει από την περασμένη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα"

"Συζητήσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ, όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου", δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

" Με άκουσε κι έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης", είπε ο κ. Κοντονής αποκαλύπτοντας ότι είχε προαναγγείλει στον Αλέξη Τσίπρα την αποχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από την περασμένης Δευτέρα.

"Δεν είχα πρόθεση να βάλω καμία φωτιά. Είπα κάτι αυτονόητο και ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει"

Σχετικά με τη δήκλωσή του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ανέφερε ότι "είχα μία συζήτηση με έναν συνάδελφό σας, ο οποίος με ρώτησε αν αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ και του είπα ότι παραιτήθηκα από την ΚΕ. Δεν ήθελα τη χθεσινή ημέρα που ήταν ημέρα Δημοκρατίας να μιλήσουμε γι' αυτά".

"Είπα ότι δεν υπάρχει η διάταξη περί στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, για την οποία είχα εκφέρει διαφωνία, όπως και για το μέγεθος της ποινής στον διευθύνοντα εγκληματικής οργάνωσης. Εγώ αυτά που είπα χθες, τα έχω πει δημόσια στη Βουλή, όταν αναρτήθηκε ο ΠΚ. Δεκαπέντε φορές τα έχω πει. Είχε προηγηθεί εμού η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε θέσει το θέμα. Είχα προειδοποιήσει, ότι θα το βρούμε (μπροστά μας), όπως είχε κάνει και η Νεολαία. Δεν συνέδεσα όλα αυτά τα πράγματα", ξεκαθάρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για το αν υπονόησε ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα, ο κ. Κοντονής είπε ότι "δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου, ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας, στη δίκη της ΧΑ".

Το σχόλιό του για το επιχείρημα ότι το σύνταγμα λέει για να υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι " ορισμένοι παραπληροφορούν. Ισχύει ότι όποιος καταδικαστεί αμετάκλητα, και με απόφαση του Αρειο Πάγου, αυτός εκπίπτει από τα δημόσια ή αυτοδιοικητικά αξιώματά του. Με τον νέο Πονικό Κώδικα, ναι μεν φεύγουν από τα αξιώματα αλλά διατηρούν τα υπόλοιπα δικαιώματα".

"Πήγαμε από το μείζον, στο έλασσον. Είχα πει να μην το καταργήσουμε γιατί θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε φθάσει σε έναν παραλογισμό", πρόσθεσε.

"Σωστά είπε ο Ραγκούσης ότι πρέπει να επανέλθουν οι διατάξεις"

"Πολύ σωστά είπε ο Ραγκούσης ότι πρέπει να επανέλθουν οι διατάξεις, είναι μια έμμεση παραδοχή ότι είχα δίκιο. Αντί να πουν, εδώ ναι, μπορεί να υπήρξε ένα λάθος, έφθασαν να πουν ότι αυτά που είπε, που τα λέω από το 2019, (ευνοούν την προπαγάνδα)", επισήμανε ο κ. Κοντονής για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους χρυσαυγίτες, προσθέτοντας ότι "στον εκλογικό νόμο δεν έχουμε ποινή, έχουμε ένα διοικητικό μέτρο που παίρνεται. Διαπίστωσαν όλοι ότι εδώ υπάρχει κενό, εξαιτίας της απάλειψης αυτών των διατάξεων".

Κοντονής για υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής

Σχολιάζοντας την διαχείριση της υπόθεσης Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι "γι' αυτά τα ζητήματα εμπλέκεται και η δικαστική εξουσία. Αν υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση, θα αποφανθούν τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης", επισημαίνοντας παράλληλα πως " σκάνδαλο Nobvartis υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε "όταν ήρθε στο γραφείο μου μια δικογραφία που ενέπλεκε 10 πολιτικούς, με εξέπληξε εκείνο το βράδυ. Όταν υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ο μάρτυρας 'είδα τον τάδε να μπαίνει στο μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και εικάζω ότι μέσα σε αυτή είχε λεφτά', είναι σοβαρή κατάθεση; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να λύσει η Δικαιοσύνη. Βρέθηκαν υπόλογοι άνθρωποι που δεν είχαν καμία ευθύνη. Αν την κράταγε η Βουλή, γύρευε τι θα λέγανε τώρα, κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Ιουν 2021 | 18:18

Και ο Τσακαλώτος "αδειάζει" Πολάκη για τα εμβόλια: "Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού"

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαχώρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τις τοποθετήσεις του Παύλο Πολάκη για τα εμβόλια

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24 Ιουν 2021 | 08:54

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Τσίπρα με Φίλη για τη Fraport και άδειασμα... light σε Πολάκη για τα εμβόλια

Τεταμένο ήταν το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για συνήθη αιτία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 23 Ιουν 2021 | 15:38

Τσίπρας: Τώρα ξεδιπλώνεται η πραγματική ατζέντα Μητσοτάκη - Έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι

Τώρα ξεδιπλώνει την πραγματική του ατζέντα ο Μητσοτάκης με εργασιακό, ασφαλιστικό και πτωχευτικό, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Ιουν 2021 | 12:31

Γλυκά Νερά: Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις διαρροές από το ημερολόγιο της Καρολάιν και τη δικογραφία

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ OPEN 22 Ιουν 2021 | 20:31

Δημοσκόπηση Alco: Μπροστά με 12,9% διαφορά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - "Ναι" για υποχρεωτικό εμβολιασμό και "προνόμια' εμβολιασμένων

Διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη ΝΔ η δημοσκόπηση της Alco. "Πονοκέφαλος" για την κυβέρνηση ασφάλεια και εργασιακό.

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Ιουν 2021 | 12:17

Απασφάλισε ο Πολάκης κατά λοιμωξιολόγων και στελεχών του... ΣΥΡΙΖΑ: "Ξεφτιλισμένοι, καθηγητάδες της μετριότητας"

Την ανοσία των εμβολίων αμφισβητεί ξανά ο Π. Πολάκης στρέφοντας τα βέλη του και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑ 20 Ιουν 2021 | 14:51
Γ.Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 19 Ιουν 2021 | 13:58

Κουτσούμπας: Οχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 - Έχουμε όμως ανοιχτή αγκαλιά στους ψηφοφόρους τους

"Μπροστά" σήμερα σημαίνει μόνο Ελλάδα με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία, σημαίνει σοσιαλισμός", λέει ο Γ.Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ.

ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2021 | 12:47

Βορίδης για ΣΥΡΙΖΑ statistics: Ζήτησαν να υπολογίζονται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού ιθαγένειας και όσοι δεν συμμετείχαν

Έχω ακούσει παραδοξολογίες εδώ μέσα αλλά αυτή είναι μία από τις καλύτερες, ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιουν 2021 | 10:49

Νέα στοιχεία "φωτιά" κατέθεσε ο Καλογρίτσας: Τα SMS που "καίνε" τον Νίκο Παππά και η χρηματοδότηση του Documento

SMS "φωτιά" και τιμολόγια χρηματοδότησης του Documento φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει. Τα απέστειλε ο Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιουν 2021 | 19:33

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Συστήνει ο Τσίπρας στους κάτω των 60 να μην εμβολιάζονται ή λέει ανοησίες ο Πολάκης;

Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν οι δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια εκφράζουν την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 17 Ιουν 2021 | 18:06

"Πυρά" Πελώνη σε Πολάκη που δεν έχει εμβολιαστεί: Ισοπεδώνει την επιστήμη - Ευτυχώς δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση της Αριστοτελίας Πελώνη κατά του Παύλου Πολάκη που ομολόγησε πως δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 17 Ιουν 2021 | 13:39

Οι ευρωσοσιαλιστές ξανακάλεσαν τον Τσίπρα: Στις Βρυξέλλες στις 24 Ιουνίου

Στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προσκλήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.