Πυρά Κοντονή για ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχομαι τη διαγραφή μου - Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν

Αποδέχομαι τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής τονίζοντας ότι αυτή είναι η ποιότητά των πρώην συντρόφων του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν", δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 σχολιάζοντας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι "δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου".

"Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και έτσι δεν ξέρω αν η διαγραφή μου έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα", σχολίασε ο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει ότι "το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος", ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε ότι "είναι εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία '80 και τα 'ο ένας κατέβηκε από το τρένο' κ.λπ. Εκφράσειs από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν".

Στην ερώτηση για το αν οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής μπορούν να εκλεγούν, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι "δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα. Υπάρχουν αδικήματα που εμπίπτουν στην εκλογική διαδικασία, υπάρχουν άλλα που είναι άσχετα, γι' αυτό οι κρατούμενοι στις φυλακές μπορούν και ψηφίζουν".

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι λίγο πριν τη διαγραφή του, είχε ετοιμάσει μία ανακοίνωση γι' αυτά που λέει η ΝΔ, ότι υπάρχει πλήρης διαστρέβλωση γι' αυτά που είπε. "Δεν είπα ότι η ενέργεια έγινε από δόλο ή αμέλεια ή ασχετοσύνη ή βλακεία; Ήταν λάθος, το λέω δύο χρόνια τώρα. Ενώ ήμουν έτοιμος να την εκδώσω ανακοίνωση με πήραν τηλέφωνο συνάδελφοί σας και μου είπαν ότι έχουν εκδώσει ανακοίνωση για μένα. Και είπα ότι την επιστρέφω σε αυτούς και είπα ότι αποτελεί μνημείο σταλινισμού και συκοφαντίας. Αντί να πουν ότι είχα δίκιο".

"Για την αποχώρησή μου είχα ενημερώσει από την περασμένη Δευτέρα τον Αλέξη Τσίπρα"

"Συζητήσαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ, όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου", δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

" Με άκουσε κι έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης", είπε ο κ. Κοντονής αποκαλύπτοντας ότι είχε προαναγγείλει στον Αλέξη Τσίπρα την αποχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από την περασμένης Δευτέρα.

"Δεν είχα πρόθεση να βάλω καμία φωτιά. Είπα κάτι αυτονόητο και ο καθένας τα εκλαμβάνει όπως θέλει"

Σχετικά με τη δήκλωσή του που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ανέφερε ότι "είχα μία συζήτηση με έναν συνάδελφό σας, ο οποίος με ρώτησε αν αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ και του είπα ότι παραιτήθηκα από την ΚΕ. Δεν ήθελα τη χθεσινή ημέρα που ήταν ημέρα Δημοκρατίας να μιλήσουμε γι' αυτά".

"Είπα ότι δεν υπάρχει η διάταξη περί στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, για την οποία είχα εκφέρει διαφωνία, όπως και για το μέγεθος της ποινής στον διευθύνοντα εγκληματικής οργάνωσης. Εγώ αυτά που είπα χθες, τα έχω πει δημόσια στη Βουλή, όταν αναρτήθηκε ο ΠΚ. Δεκαπέντε φορές τα έχω πει. Είχε προηγηθεί εμού η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε θέσει το θέμα. Είχα προειδοποιήσει, ότι θα το βρούμε (μπροστά μας), όπως είχε κάνει και η Νεολαία. Δεν συνέδεσα όλα αυτά τα πράγματα", ξεκαθάρισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για το αν υπονόησε ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα, ο κ. Κοντονής είπε ότι "δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου, ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας, στη δίκη της ΧΑ".

Το σχόλιό του για το επιχείρημα ότι το σύνταγμα λέει για να υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι " ορισμένοι παραπληροφορούν. Ισχύει ότι όποιος καταδικαστεί αμετάκλητα, και με απόφαση του Αρειο Πάγου, αυτός εκπίπτει από τα δημόσια ή αυτοδιοικητικά αξιώματά του. Με τον νέο Πονικό Κώδικα, ναι μεν φεύγουν από τα αξιώματα αλλά διατηρούν τα υπόλοιπα δικαιώματα".

"Πήγαμε από το μείζον, στο έλασσον. Είχα πει να μην το καταργήσουμε γιατί θα το βρούμε μπροστά μας. Έχουμε φθάσει σε έναν παραλογισμό", πρόσθεσε.

"Σωστά είπε ο Ραγκούσης ότι πρέπει να επανέλθουν οι διατάξεις"

"Πολύ σωστά είπε ο Ραγκούσης ότι πρέπει να επανέλθουν οι διατάξεις, είναι μια έμμεση παραδοχή ότι είχα δίκιο. Αντί να πουν, εδώ ναι, μπορεί να υπήρξε ένα λάθος, έφθασαν να πουν ότι αυτά που είπε, που τα λέω από το 2019, (ευνοούν την προπαγάνδα)", επισήμανε ο κ. Κοντονής για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους χρυσαυγίτες, προσθέτοντας ότι "στον εκλογικό νόμο δεν έχουμε ποινή, έχουμε ένα διοικητικό μέτρο που παίρνεται. Διαπίστωσαν όλοι ότι εδώ υπάρχει κενό, εξαιτίας της απάλειψης αυτών των διατάξεων".

Κοντονής για υπόθεση Novartis: Σκάνδαλο υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής

Σχολιάζοντας την διαχείριση της υπόθεσης Novartis ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι "γι' αυτά τα ζητήματα εμπλέκεται και η δικαστική εξουσία. Αν υπάρχει πρόβλημα στη διαχείριση, θα αποφανθούν τα πρόσωπα της Δικαιοσύνης", επισημαίνοντας παράλληλα πως " σκάνδαλο Nobvartis υπήρχε και ήταν πρώτης γραμμής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε "όταν ήρθε στο γραφείο μου μια δικογραφία που ενέπλεκε 10 πολιτικούς, με εξέπληξε εκείνο το βράδυ. Όταν υπάρχει κατάθεση στη δικογραφία που λέει ο μάρτυρας 'είδα τον τάδε να μπαίνει στο μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και εικάζω ότι μέσα σε αυτή είχε λεφτά', είναι σοβαρή κατάθεση; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να λύσει η Δικαιοσύνη. Βρέθηκαν υπόλογοι άνθρωποι που δεν είχαν καμία ευθύνη. Αν την κράταγε η Βουλή, γύρευε τι θα λέγανε τώρα, κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 23 Οκτ 2020 | 20:55

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18% της ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ - Επτά στους 10 ανησυχούν για τις τουρκικές προκλήσεις

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 23 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα - Μεγάλη απόσταση και της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Ο ΥΠΟΙΚ 23 Οκτ 2020 | 19:04

Live η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταϊκούρα

Τρεις ημέρες θα διαρκέσει η συζήτηση της πρότασης μομφής - Την Κυριακή η ψηφοφορία.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ 23 Οκτ 2020 | 18:22

Τι φώναζαν μέσα στην κλούβα για τη φυλακή οι χρυσαυγίτες- "Πουτ@@ Λεπενιώτη θα πεθάνεις" [Βίντεο]

Τα αισχρά συνθήματα που φώναζαν μέσα στην κλούβα καθ' οδόν για τη φυλακή οι χρυσαυγίτες

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ 23 Οκτ 2020 | 16:46

Χρυσή Αυγή: Nέο προκλητικό σόου Ουρανίας με τη γνωστή χειρονομία - Τι φώναξε στον πατέρα της πριν μπει στην κλούβα [Βίντεο]

Νέα παράσταση από την Ουρανία Μιχαλολιάκου που περίμενε τον πατέρα της στη ΓΑΔΑ πριν μεταφερθεί στις φυλακές

ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ 23 Οκτ 2020 | 16:10

Με χειροπέδες στα χέρια οι χρυσαυγίτες οδηγούνται στις φυλακές- Στη ΓΑΔΑ Ουρανία και Ζαρούλια [Βίντεο]

Σε εξέλιξη είναι η μεταγωγή των καταδικασθέντων στη δίκη της της Χρυσής Αυγής ανά ομάδες στις φυλακές.

ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER 23 Οκτ 2020 | 13:51

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τον Χρυσοχοΐδη για την εξαφάνιση Παππά

Η εξαφάνιση Παππά έχει πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που βάλει κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 23 Οκτ 2020 | 12:43

Δίκη Χρυσής Αυγής- Τσιάρας: Εξετάζουμε να επαναφέρουμε το μέτρο της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων

Σχετικά με τον φυγόδικο Χρυσαυγίτη, Χρήστο Παππά, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι "έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της".

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ 23 Οκτ 2020 | 08:39

Χρυσή Αυγή: Πού είναι ο Παππάς; - "Ηταν υπό επιτήρηση αλλά ξέφυγε", λέει ο δικηγόρος του

Εξακολουθεί να κρύβεται για να αποφύγει την φυλακή ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών.

«ΤΑ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ» 22 Οκτ 2020 | 18:32

Πέτσας για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος

"Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας απέδειξαν ότι είναι ισχυροί", τονίζει ο Στέλιος Πέτσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2020 | 17:09

Δίκη Χρυσής Αυγής - Οι χρυσαυγίτες "αποχαιρετούν" με παραλήρημα μόνο τον Μιχαλολιάκο

Μετά την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι χρυσαυγίτες έβγαλαν ανακοίνωση μόνο για τον Μιχαλολιάκο

«ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ» 22 Οκτ 2020 | 15:45

Τσίπρας για Χ.Α: Νίκη της Δημοκρατίας, η δικαίωση αφορμή για να ξηλώσουμε όσα γεννούν τον φασισμό

"Ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα και την Ευρώπη", χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΛΥΓΜΟΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Οκτ 2020 | 15:36

Συγκλονιστική μέχρι το τέλος η Μάγδα Φύσσα: Δικαίωση για εμάς, αλλά όχι για τον Παύλο, ας ήταν εδώ έστω και σακατεμένος [Βίντεο]

"Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ" σχολίασε η Μάγδα Φύσσα

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 22 Οκτ 2020 | 15:16

Αφιέρωμα Guardian στη Μαρία Λεπενιώτη: Οι γυναίκες που αποκαθήλωσαν τη Χρυσή Αυγή

Ο Guardian κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που αποκαθήλωσαν τη Χρυσή Αυγή με ιδιαίτερη μνεία στη Μαριά Λεπενιώτη