«Πυρά» Πολάκη ενόψει συζήτησης για την άρση ασυλίας του

Στα "κόκκινα" ο Παύλος Πολάκης λόγω της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

pura-polaki-enopsei-auzitisis-gia-tin-arsi-asulias-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στα "κόκκινα" ο Παύλος Πολάκης λόγω της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία πρόκειται να συζητήσει την άρση ασυλία του μετά την μήνυση που έχει καταθέσει εις βάρος του ο Γιάννης Στουρνάρας για την καταγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους και τη μήνυση του Προέδρου των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η συνεδρίαση της επιτροπής φαίνεται πως εξόργισε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και με το γνωστό του ύφος προκάλεσε όποιο ή όποια κόμματα θελήσουν να συγκεντρώσουν 30 υπογραφές και να καταθέσουν αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του ιδίου. 

Ο ίδιος άλλωστε επέμεινε στις καταγγελίες περί «συμμορίας ΚΕΕΛΠΝΟ» και ευνοϊκής μεταχείρισης της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα από τον Οργανισμό, ενώ εξαπέλυσε και νέα πυρά κατά της Δικαιοσύνης για τους ρυθμούς της.

«Σήμερα στις  11. 14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της Επιτροπής  Δεοντολογίας της Βουλής. Στις 11.40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπου θα κουβεντιαστεί λέει η άρση ασυλίας μου για 2 μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία εδώ. Η μία είναι του κ Σταμάτη Πουλή του πρώην Προέδρου (σ.σ. εργαζομένων) και γνωστού μέλους της «συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ» για συκοφαντική δυσφήμιση ΚΑΙ η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κ. Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα στη συνομιλία που είχαμε τότε που διέρρευσε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την ΤτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης..

Και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλω να πω είναι πρώτον "καλώς τα παιδιά". Δεύτερον  τους λέω ότι πρέπει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Επειδή αυτά τα αδικήματα σε εισαγωγικά τα τέλεσα όντας υπουργός και λόγω και της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της εταιρίας της συζύγου του κυρίου αρχιτραπεζίτη,

Γι’ αυτό το λόγο, αυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Όπου εκεί θα τα πούμε όλα.

Για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη και με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων που έχουμε στείλει.

Είναι η συνήθης διαδικασία που στέλνει ο εισαγγελεάς μόνο που ξέχασε ότι ήμουν υπουργός όταν έκανα τα αδικήματα. Επειδή πρέπει να μάθει ο λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι να γίνει δημόσια διαδικασία με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση Προανακριτικής που θα αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία μου». 

 

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook