Πυρετώδεις διεργασίες στην κεντροαριστερά

Νέοι παίχτες στην Κεντροαριστερά. Κινήσεις από Λυκούδη και Οικονόμου και έντονη κινητικότητα από ανεξάρτητους βουλευτές. Σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος.

puretwdeis-diergasies-stin-kentroaristera
|
SHARE THIS
0
SHARES

Νέοι παίχτες μπάινουν στο παιχνίδι της Κενροαριστεράς καθώς οι συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ, η δημοσκοπική μείωση των ποσοστών του Ποταμιού και η εκλογική εξαέρωση της ΔΗΜΑΡ, που εκτιμάται ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν χώρο για τη δημιουργία νέων κινήσεων και σχηματισμών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και δημιουργίας νέου κόμματος που θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και δημιουργίας νέου κόμματος που θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Σπύρος Λυκούδης μετά την αποχώρηση του από την ΔΗΜΑΡ προετοιμάζει με τα στελέχη της πρώην μεταρρυθμιστικής τάσης του κόμματος που τον ακολούθησαν, να συγκαλέσει πανελλαδική σύσκεψη με στόχο την δημιουργία κίνησης για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Ο Σπύρος Λυκούδης διατηρεί εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις με τους ανεξάρτητους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό και Βασίλη Οικονόμου ενώ διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την επίσης ανεξάρτητη Κατερίνα Μάρκου καθώς και με την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραστεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που έχει ανακοινωθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου. Παράλληλα έχει τονίσει ότι δεν επιδιώκει να ενταχθεί στο Ποτάμι ή στο ΠΑΣΟΚ αλλά να διαμορφωθεί ένας νέος πολιτικός χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλευρό του Σπύρου Λυκούδη έχουν ταχθεί ο πρώην επικεφαλής της κίνησης των 58 Γ. Βούλγαρης καθώς και ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Νέες κινήσεις και γραμμή συνεννόησης

Από την πλευρά του ο Βασίλης Οικονόμου ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες κίνηση που προσδιορίζεται στον χώρο του ριζοσπαστικού κέντρου με την επωνυμία «Δημοκρατικός Σύνδεσμος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του τον Σπύρο Λυκούδη και συνομιλεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χρήστο Αηδόνη για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Προτείνει την συγκρότηση ενός συνεργατικού σχήματος με όλα τα κόμματα και τις κινήσεις του χώρους της Κεντροαριστεράς. Σε αυτό το πλαίσιο συνομιλεί επίσης με τον Πέτρο Τατσόπουλο.

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται και στον χώρο των κινήσεων του κέντρου που φέρονται να συνομιλούν με τον Βασίλη Οικονόμου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και δημιουργίας πολιτικού κόμματος. Στις κινήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται τα κόμματα που κατήλθαν στις ευρωεκλογές του καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά αλλά και του πρώην ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη καθώς και στελέχη που προέρχονται από τη Δημιουργία Ξανά και τη Δράση.

Καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία ενός κόμματος θα διαδραματίσει ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές

Καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα αποτελεί ένα συνεργατικό σχήμα που θα κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές ή οι κινήσεις θα …κολλήσουν στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και στο Ποτάμι για να αθροίσουν δυνάμεις, θα διαδραματίσει ο χρόνος που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές αλλά και οι κινήσεις των κ. Βενιζέλου και Θεοδωράκη.

Εάν οι εκλογές γίνουν το 2015 υπάρχει η εκτίμηση ότι το άθροισμα των κινήσεων και των προσωπικοτήτων που αναφέρονται παραπάνω θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ακόμα και πολιτικό κόμμα υπό την ηγεσία του Σπ. Λυκούδη. Διαφορετικά εάν οι εκλογές πραγματοποιηθούν άμεσα τότε θα αναζητηθεί μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι προκειμένου να καταγραφεί ο εκλογικά ο χώρος.

Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook