Πώς η κατάθεση - φωτιά της Ράικου «έκαψε» τον Παπαγγελόπουλο

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν αποκαλυπτική για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

pws-i-katathesi---fwtia-tis-raikou-ekapse-ton-papaggelopoulo
SHARE THIS
0
SHARES

Η κατάθεση της Ελένης Ράικου επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι θα έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Βουλευτές αναλύοντας το βράδυ της Τετάρτης τα συμπεράσματα των καταθέσεων της ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής εκτιμούσαν ότι τα όσα είπε τεκμηριώνουν την πρόταση της ΝΔ κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Και όπως τόνιζαν οι ίδιοι έπεται και συνέχεια ώστε να «δέσει» πιο πολύ η σκευωρία.

Έτσι την ερχόμενη εβδομάδα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου για τον οποίο η Ελένη Ραίκου φέρεται να έχει δηλώσει ότι της εκμυστηρεύθηκε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε ως μη όφειλε σε υποθέσεις του.  Ευνόητο είναι ότι η κατάθεση του κ. Αθανασίου θα είναι πολύ επιβαρυντική για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης στην περίπτωση βέβαια που επιβεβαιώσει τα όσα έχει πει η κυρία Ράικου.  Φυσικό είναι επίσης ότι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για την διερεύνηση και άλλων υποθέσεων.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν αποκαλυπτική για τους χειρισμούς  του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Περιέγραψε το προφίλ του πρώην κυβερνητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε αναλυτικά για τις μεθοδεύσεις του, τους σκοπούς του, αλλά και την ομάδα του, για τις παρεμβάσεις του σε άλλες υποθέσεις, αλλά και τα όσα πέρασε η ίδια σε προσωπικό επίπεδο μετά την στοχοποιήση της τόσο από εκείνον, όσο και από συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν δίστασε μάλιστα σηκώνοντας το γάντι στα όσα της καταλόγισε μέσω συνέντευξης του σε τηλεοπτική εκπομπή, να αποδεχθεί την κατ  αντιπαράσταση εξέταση.

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες εις βάρος του. Καταγγελίες τόσο σοβαρές που άφησε άναυδους βουλευτές της επιτροπής. 

Η Ελένη Ράικου όχι μόνο υπαινίχθηκε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποτελούσε το βασικό κρίκο ενός παρακρατικού μηχανισμού, αλλά φέρεται να του απέδωσε ευθέως την κατηγορία κατάλυσης της Δημοκρατίας, της κατάλυσης του Κράτους.  

Αυτός εξήγησε ήταν ένας από τους λόγους που εξεγέρθηκε εναντίον του. Ο δεύτερος σύμφωνα με την ίδια η στοχοποίηση τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειας της σε βαθμό τέτοιο που όπως φέρεται να είπε φοβήθηκε μήπως πέσει θύμα τρομοκρατικής ή παρακρατικής οργάνωσης, αλλά και μήπως πάθει κάτι ο υιός της και για τον λόγο αυτό του ζήτησε να φύγει από το σπίτι. Οι ψυχολογικές πιέσεις που δέχθηκε ήταν η αιτία που καθυστέρησε να καταγγέλλει τον «Ρασπούτιν».

 Ο τελευταίος, όπως κατέθεσε κατ΄ επανάληψη η μάρτυρας, είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να παρέμβει  προσωπικά ή δια «αντιπροσώπου» στο έργο της, κατευθύνοντας την έρευνα εκεί που επιθυμούσε.

Η Ελένη Ράικου φέρεται να δήλωσε ότι ουδέποτε τον ενδιάφερε το σκάνδαλο Novartis παρά το ότι το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να λάβει μεγάλες αποζημιώσεις από την φαρμακευτική εταιρία. Αντίθετα, είπε, ο στόχος του ήταν η με κάθε τρόπο στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Για να πετύχει η σκευωρία κατασκεύασε μάρτυρες, αλλά και την πίεσε ασφυκτικά να στείλει την υπόθεση στη Βουλή για τα περαιτέρω. Όταν εκείνη αρνήθηκε, ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα εις βάρος της, αλλά και οι δια ζώσης πιέσεις από δημοσιογράφους  με αποτέλεσμα εκείνη να μην αντέξει και να παραιτηθεί.

Η Ελένη Τουλουπάκη που την διαδέχθηκε στην εισαγγελία Διαφθοράς όχι μόνο δεν φάνηκε να αντιδρά στους χειρισμούς Παπαγγελόπουλου, αλλά σύμφωνα με την Ελένη Ράικου οι επιθέσεις εις βάρος της είχαν ως στόχο και να αναδείξουν το κύρος της διαδόχου της.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς μέμφθηκε κατ επανάληψη την κυρία Τουλουπάκη για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να απέρριψε τις πρακτικές της όπως για παράδειγμα τη εξέταση μαρτύρων σε γκαρσονιέρες και σε καφέ και όχι στον προβλεπόμενο χώρο που είναι τα γραφεία της εισαγγελίας.

Όσο για την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων μίλησε για πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά υπόθεση στοχοποίησης τόσων πολλών πολιτικών αποδίδοντας την ευθύνη για την σκευωρία στον πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης που όπως ανέφερε με σκωπτική διάθεση θα τον ζήλευε έως και ο αληθινός «Ρασπούτιν» διότι όσα έχει κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα έκανε ο δαιμόνιος ρασοφόρος.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όπως φέρεται να είπε κατ΄ επανάληψη δεν εμπλέκονταν άλλωστε μόνο σε αυτή την υπόθεση.  Η Ελένη Ραίκου από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε ενώπιον της επιτροπής μίλησε και για εμπλοκή σε άλλους φακέλους όπως αυτόν της Τράπεζας Αττικής. Ο «Ρασπούτιν» ζήτησε να μπει η υπόθεση στο αρχείο παρά το γεγονός ότι η τράπεζα είχε δανειοδοτήσει επιχειρηματίες χωρίς να τηρούνται οι όροι δανειοδότησης.  Χθες  αποκάλυψε ότι δεν ήταν η μόνη που είχε δεχθεί τις πιέσεις του. Όπως φέρεται να είπε και άλλοι συνάδελφοι της είχαν υποστεί τα ίδια όμως προτίμησαν να σιωπήσουν επειδή φοβόντουσαν.​

Φωτογραφία: Eurokinissi (αρχείου) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook