Follow us

QatarGate - Εύα Καϊλή: Συγκρατούμενη με γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει - Σε μικρό κελί με τα απαραίτητα

"Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της" ανέφερε ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Καϊλή

"Ανθρώπινες συνθήκες, αλλά δεν παύει να είναι φυλακή”. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Star, περιγράφοντας λιτά, τις συνθήκες στις οποίες κρατείται η πρώην ευρωβουλευτής.

Η Εύα Καϊλή, το όνομα της οποίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο QatarGate, παραμένει προφυλακισμένη, μέχρι την επόμενη Πέμπτη που οι δικαστικές αρχές θα αποφασίσουν αν θα μείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, στο σύγχρονο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν, σε προάστιο των Βρυξελλών κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό χωριό, βρίσκεται συγκρατούμενη με γυναίκες που έχουν διαπράξει εγκλήματα, κι όχι μόνο οικονομικά. Γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή έχουν βιάσει. Είναι περίπου 20 τον αριθμό στην πτέρυγα που βρίσκεται.

Το κελί της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής είναι μικρό, ωστόσο βλέπει στον εξωτερικό χώρο των φυλακών και έχει τα απαραίτητα. Όπως τηλέφωνο, με το οποίο μπορεί και τηλεφωνεί στην οικογένειά της και συνομιλεί με τους δικηγόρους της, αλλά και τηλεόραση, από την οποία ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

"Έxει τη δυνατότητα να μιλάει πολλές ώρες. Έχει τη δυνατότητα, όπως έχουν όλοι οι κρατούμενοι, να μιλάνε στο τηλέφωνο. Με τον δικηγόρο τους και με τους συγγενείς τους” τόνισε στο Star ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ, μιλώντας στο Star και την Έλγκα Νταϊφά περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει στις φυλακές η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

"Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της. Αυτά συμβαίνουν στην φυλακή”, υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στις φυλακές του Χάρεν, οι κρατούμενοι έχουν την ευκαιρία να γυμνάζονται και να κάνουν πολλές άλλες δραστηριότητες, ενώ υπάρχουν και παιδικές χαρές για τα παιδιά των μανάδων που έχουν στερηθεί την ελευθερία τους.

Έρευνα για την Εύα Καϊλή και στην Ελλάδα

Έρευνα και στην Ελλάδα για την Εύα Καϊλή διέταξε η Οικονομική Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωβουλευτής θα ερευνηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία. Προϋπόθεση βέβαια τα αδικήματα να μην συνδέονται με συγκεκριμένα περιστατικά που ερευνώνται ήδη από τη βελγική Δικαιοσύνη.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε επείγουσα παραγγελία σε δύο επίκουρους εισαγγελείς και στην παραγγελία αναφέρεται ότι η έρευνα θα διενεργηθεί σε συνδυασμό με το άρθρο 57, παράγραφος 4 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προνοεί κώλυμα άσκησης νέας ποινικής δίωξης, για ίδια πραγματικά περιστατικά. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, "ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από τη δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Διαβάστε Επίσης

Εντέλλονται παράλληλα οι δύο επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς να προχωρήσουν στη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος που ενδέχεται να προκύψει από την αξιολόγηση των στοιχείων που θα συλλέξουν.

Ο κ. Μπαρδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να ζητήσουν, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, μέσω δικαστικής συνδρομής από τις βελγικές Αρχές, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή καθώς και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βέλγιο.

Θεωρείται βέβαιο πως οι δύο εισαγγελείς θα αναμένουν τις απαντήσεις των βελγικών Αρχών ώστε να εξακριβωθεί ότι σε περίπτωση εντοπισμού πράξεων που έχουν ποινικό καταλογισμό εκ μέρους της ευρωβουλευτή, αυτές δεν έχουν τεθεί στο στόχαστρο των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών του Βελγίου.

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ

Η Ελληνίδα πολιτικός δηλώνει αθώα μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, βρίσκεται στις βελγικές φυλακές και αναμένεται στις 22 Δεκεμβρίου να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία και θα κρίνει αν θα μείνει προφυλακισμένη έως την δίκη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προφυλάκισή τους για έναν μήνα.

"Αφήστε την Εύα ελεύθερη"

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατά την ανάκριση του από τους Βέλγους εισαγγελείς, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η σύντροφός του για να μπορέσει να επιστρέψει κοντά στην ανήλικη κόρη τους,

Παράλληλα ο Τζόρτζι φέρεται να παραδέχθηκε ότι ενεπλάκη στο παράνομο αυτό κύκλωμα δωροδοκιών από αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, έστω κι αν θα μπορούσε να ζήσει από το επαγγελματικό του εισόδημα.

Με βάσει δικαστικά έγγραφα που συμβουλεύτηκαν η βελγική "Le Soir" και η "La Repubblica", ο Τζόρτζι αναγνωρίζει ότι είναι μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιείται τόσο από το Μαρόκο όσο και από το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και ότι ο ρόλος του στην "οργάνωση" αυτή ήταν "να διαχειρίζεται τα μετρητά".

ΚΑΙΛΗ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν επικεφαλής αυτής της "οργάνωσης".

Οι ομολογίες του Τζόρτζι φέρεται όμως να "καίνε" και δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των ευρωπαίων σοσιαλιστών: τον Βέλγο Μάρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία με την παρουσία της ίδιας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός ο Τζόρτζι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 31 Ιαν 2023 | 11:57

Qatargate: Άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο

H Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών με 23 ψήφους υπέρ, καμία κατά και καμία αποχή.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 30 Ιαν 2023 | 22:02

Qatargate: Πώς σκοπεύει η Εύα Καϊλή να πείσει τον Εισαγγελέα για να γυρίσει στην κόρη της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή μίλησε για την επόμενη κίνηση που θα επιδιώξουν να κάνουν για να πείσουν τον Εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Η ΠΟΙΝΗ 30 Ιαν 2023 | 18:06

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 43χρονος που απειλούσε τη ζωή της πρώην του - Είχε γίνει η "σκιά" της

Ο 43χρονος είχε χαρακώσει το αυτοκίνητο της πρώην του και της είχε αφήσει σημείωμα με τους λόγους για τους οποίους της "επιτρέπει" να βγαίνει από το σπίτι.

ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ 30 Ιαν 2023 | 14:30

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε τον γείτονα επειδή του έκανε παρατήρηση για την ένταση της μουσικής - 15 χρόνια φυλακή σε 40χρονο

"Δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω, βρισκόμουν σε άμυνα", είπε ο 40χρονος, υποστηρίζοντας ότι είχε πιει, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του παθόντος.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 29 Ιαν 2023 | 21:39

Financial Times: "Inside woman" του Παντσέρι η Εύα Καϊλή - Οι ύποπτες παρεμβάσεις υπέρ του Κατάρ

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Καϊλή είχε γίνει η "inside woman" του Παντσέρι. Η πολυτελής ζωή και η κατάληξη της στις φυλακές των Βρυξελλών.

QATARGATE 29 Ιαν 2023 | 17:40

Δημητρακόπουλος: "Πουθενά δεν λέει πως η Καϊλή έδωσε τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της για να τα κρύψει"

Η απάντηση της Εύας Καϊλή, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου σε χθεσινά δημοσιεύματα για το περιεχόμενο του εντάλματος σύλληψης της Ελληνίδας ευρωβουλευτή.

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» Ο ΠΑΝΤΣΕΡΙ 28 Ιαν 2023 | 23:46

"Έδωσα εντολή στον πατέρα μου να κρύψει τα χρήματα" - Τι λέει το ένταλμα σύλληψης της Καϊλή, ο ρόλος της "Ολλανδέζας"

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Εύα Καϊλή αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα και ήξερε για τις κοινές δραστηριότητες του Τζιόρτζι με τον Παντσέρι.

IL FATTO QUOTIDIANO 28 Ιαν 2023 | 21:55

Qatargate: Έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μέλη της οικογένειας Παντσέρι και τη φοροτεχνικό τους

Η ιταλική έρευνα σε μια πρώτη φάση θεωρείται πιθανόν να επικεντρωθεί στη δραστηριότητα της φοροτεχνικού της οικογένειας Παντσέρι, Μόνικα Μπελίνι.

QATARGATE 27 Ιαν 2023 | 18:44

Εύα Καϊλή: "Έχει δει δύο φορές την κόρη της"  - Τι αποκαλύπτει για τη ρήξη με τον Τζόρτζι ο νονός του παιδιού τους

Ο νονός του παιδιού της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι δηλώνει ότι πιστεύει στην αθωότητα της Ελληνίδας πολιτικού.

BRUSSELS PLAYBOOK 27 Ιαν 2023 | 10:52

Αφιέρωμα Politico στη Θεσσαλονίκη λόγω Καϊλή: "Κοσμοπολίτικη πόλη με σκοτεινή ιστορία και διεφθαρμένους πολιτικούς"

Το Politico, με αφορμή την σύλληψη της Εύας Καϊλή, κάνει αναδρομή σε υποθέσεις διαφθοράς που έχουν ταλανίσει την πόλη, γυρνώντας στις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου και Ψωμιάδη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2023 | 19:38

Qatargate: Στη φυλακή παραμένουν Τζόρτζι και Ταλαμάνκα - "Η κατάσταση δεν είναι χειρότερη λόγω της συμφωνίας Παντσέρι"

Ο δικηγόρος του Τζόρτζι ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η συμφωνία του Παντσέρι θα είχε αποτέλεσμα, δηλαδή "θα δούλευε", όσον αφορά τον πελάτη του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 26 Ιαν 2023 | 19:13

Εύα Καϊλή: Μηνύει Πολωνό ευρωβουλευτή για "βόμβα ψεύδους" - Είχε δηλώσει ότι την παρακολουθούσαν για σχέσεις με τη Ρωσία

Πρόκειται για τον Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι και τα όσα είχε πει για την Εύα Καϊλή σε συνέντευξή του.

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ 26 Ιαν 2023 | 16:54

Η Κομισιόν καλύπτει τον Αβραμόπουλο: Όλα νόμιμα με τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ Fight Impunity του Παντσέρι

Στην επιστολή της Κομισιόν αναφέρεται ότι ο κ. Αβραμόπουλος "ουδέποτε συνομίλησε ή άσκησε επιρροή σε μέλη της Επιτροπής ή άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για θέματα που σχετίζονται με την ΜΚΟ".