
Στην επαναφορά του κόμματoς "ΕΑΝ", που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, προχώρησε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Αυτή η κίνησή του έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας "ανάχωμα" στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, "ΕΛΛΗΝΕΣ", πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση των περίπου 70 μελών του.
Το ενδεχόμενο, ωστόσο, του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα πάρει την τελική απόφαση, οδήγησε τον κ. Κανελλόπουλο να επαναλειτουργήσει το κόμμα του για να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.
Όπως έχει προαναφερθεί, πιθανολογείται ότι το κόμμα "ΕΑΝ” θα απορροφήσει το κόμμα "Έλληνες” στο άρμα του οποίου θα ανέβουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί που προέρχονται ή έχουν αναφορές στον ακροδεξιό χώρο.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για έναν ελιγμό από τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη και δη λίγο πριν την συνεδρίαση του Αρείου Πάγου. Μία νομική ντρίμπλα προκειμένου να υπερκεράσει το θεσμικό ανάχωμα που ορθώνει ο νέος νόμος.
Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε ξεσπάσει ξεσπάσει πολιτικό σάλος αλλά και κόντρα σχετικά με τις αναρτήσεις του Κασιδιάρη από τις φυλακές, καθώς αρκετοί υποστήριζαν ότι είχε κινητό ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, κάτι που διέψευσε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Όπως ανέφερε, έχουν γίνει τακτικοί έλεγχοι κατά καιρούς και ουδέποτε βρέθηκε στην κατοχή συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, ενώ η τηλεφωνική του επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω του κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr