Ραγκούσης: Ταπεινωτική παράδοση του ΚΙΝΑΛ στον Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεξιός και μια κυβέρνηση υπό αυτόν θα είναι πάντοτε μια συντηρητική κι όχι προοδευτική κυβέρνηση», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ραγκούσης: Ταπεινωτική παράδοση του ΚΙΝΑΛ στον Μητσοτάκη

Αιχμηρό σχόλιο του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούσης, με το οποίο επικρίνει τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει, «αντί να ανακοινώσουν ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν ξανά με τη δεξιά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, επισημοποίησαν και στη μεταμνημονιακή επόχη την επιθυμία τους να καταστούν συνεργάτες τους».

Ο Γ. Ραγκούσης κάνει λόγο για τον «μεγαλύτερο εκφυλισμό της ιστορίας, των αρχών και των αξιών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ» και υπογραμμίζει ότι «ο κ.Μητσοτάκης είναι δεξιός και μια κυβέρνηση υπό αυτόν θα είναι πάντοτε μια συντηρητική κι όχι προοδευτική κυβέρνηση».

Η ανάρτηση Ραγκούση:

Η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ αποτελεί ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς στη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

Αντί να ανακοινώσουν ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν ξανά με τη δεξιά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, επισημοποίησαν και στη μεταμνημονιακή επόχη την επιθυμία τους να καταστούν συνεργάτες τους.

Με την ίδια ακριβώς μεθόδευση και τα ίδια πολιτικά τεχνάσματα με τα οποία ο κ.Βενιζέλος έχρισε το 2012 Πρωθυπουργό της χώρας τον κ.Α.Σαμαρά, η κ. Γεννηματά και η Ε.Γ. του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα χρίσουν Πρωθυπουργό της χώρας τον κ.Κ.Μητσοτάκη, εάν βεβαίως η ΝΔ κερδίσει στις εκλογές.

Ουσιαστικά όπως και το 2012, λένε ξανά: «θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνον ο κ.Μητσοτάκης».

Ωστόσο, η πλέον εξοργιστική πλευρά της ταπεινωτικής αυτής «παράδοσης των όπλων» είναι το γεγονός πως ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα εξελιχθούν στο πλαίσιο μιας προοδευτικής ατζέντας.

Δηλαδή με άλλα λόγια, όχι μόνον ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίζουν να συγκυβερνούν και στη μεταμνημονιακή εποχή με τη ΝΔ, αλλά τολμούν και δηλώνουν ότι δεν θα πρόκειται για μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης αλλά για μια κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα διακυβέρνησης.

Πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερος εκφυλισμός της ιστορίας, των αρχών και των αξιών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ καθώς και της ελληνικής κεντροαριστεράς από αυτόν που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η κ.Γεννηματά και όσοι αποτελούν την Εκτελεστική Γραμματεία του ΚΙΝΑΛ.

Προσπαθούν να δρομολογήσουν τη μεγαλύτερη ιδεολογική δολιοφθορά στην προοδευτική παράταξη που επιχειρήθηκε ποτέ.

Ο κ.Μητσοτάκης είναι δεξιός και μια κυβέρνηση υπό αυτόν θα είναι πάντοτε μια συντηρητική κι όχι προοδευτική κυβέρνηση».

Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής

1) Το Κίνημα Αλλαγής έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή και τη δικαιοσύνη. Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στην ΔΕΘ, παρουσίασε -με την Ομιλία της - ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής, τόσο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, όσο και για το περιεχόμενο της προοδευτικής ατζέντας διακυβέρνησης. Εκφράζουμε την μεσαία τάξη και τους μη προνομιούχους Έλληνες. Νοιαζόμαστε για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Αναπτύσσουμε τον δικό μας λόγο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λαό μας .Με αντιπαράθεση ουσίας, τόσο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και προς την Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι το μέλλον μας η μιζέρια, το μοίρασμα της φτώχειας , η ελεημοσύνη, τα ψίχουλα της επιδοματικής πολιτικής του κ. Τσίπρα. Δεν αποτελεί λύση το ρίσκο, το άλμα στο κενό, η στήριξη των λίγων και ισχυρών που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελλάδας δεν θα αφήσει πίσω την κρίση, δεν θα ανοίξει νέες προοπτικές με την τεχνητή πόλωση και το διχασμό που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.

Γι αυτό επιμένουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Συνεννόησης. Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί εγγύηση για την ενότητα, την αξιοπρέπεια της χώρας και των Ελλήνων.

2) Ζητάμε ισχυρή εντολή στις ερχόμενες εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

Για να ηττηθεί η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που προκάλεσε νέες αχρείαστες θυσίες και έφερε την Ελλάδα πίσω σε όλους τους τομείς. Να σταματήσει η υπερφορολόγηση και η διάλυση της μεσαίας τάξης. Να κλείσει επιτέλους ο κύκλος της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας.
Για να μπει φραγμός στην επιστροφή της Δεξιάς. Αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έχει τόσες ευθύνες για την κρίση δεν αποτελεί λύση για τη χώρα.
Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για μια ισχυρή Κυβέρνηση, ευρείας πλειοψηφίας, που έχει ανάγκη ο τόπος , με προοδευτική ατζέντα, Κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί την οριστική έξοδο από την κρίση και την πορεία ανασυγκρότησης. Κυβέρνηση που με αξιοπιστία μπορεί να διαπραγματευτεί και να αλλάξει τους επαχθείς όρους που συμφώνησαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με πρώτο την μείωση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συμμετέχει σε Κυβέρνηση απλά και μόνο για να συμπληρωθούν οι αριθμοί, να εξασφαλισθεί η δεδηλωμένη. Καθαρές κουβέντες.

3) Το Κίνημα Αλλαγής ως εκφραστής της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επεξεργασία της νέας στρατηγικής των σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη εν όψει των Ευρωεκλογών του 2019.

Είναι ώρα να μπει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, που αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες, διευρύνουν την φτώχεια, προκαλούν ανασφάλεια στα λαϊκά στρώματα, ανοίγουν τον δρόμο για την ακροδεξιά.

Το πλαίσιο που η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά παρουσίασε στην Ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, δίνει το δικό μας όραμα για μια κοινωνική Ευρώπη ανάπτυξης και δικαιοσύνης, αξιόπιστης στα μάτια των πολιτών της.

Χρειάζεται η συγκρότηση ενός Ισχυρού Προοδευτικού Μετώπου Αλλαγής στην Ευρώπη για να το κάνει πράξη.

Χρειάζονται συνεργασίες. Αλλά με αρχές και αξίες.

Με πραγματικά προοδευτική agenda και όχι ένα αριστερό προσωπείο.

4) Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου μετατρέπει το ασφαλιστικό σε φορολογικό και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, οδηγεί σε νέα αδιέξοδα το ασφαλιστικό σύστημα.

Ήδη περίπου 80.000 συντάξεις έχουν εκδοθεί μετά το 2016 με μεγάλες περικοπές, ενώ εξοντωτικές ρυθμίσεις εφαρμόζονται για τις συντάξεις χηρείας.

Επιπρόσθετα η απαράδεκτη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα οδήγησε το 2017 στην προνομοθέτηση της περικοπής και των παλαιών συντάξεων (μείωση προσωπικής διαφοράς). Ο κ. Τσίιπρας «πούλησε» τις συντάξεις και τους συνταξιούχους, επειδή απέτυχε να εξασφαλίσει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ομαλές συνθήκες ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Είναι ένα απαράδεκτο και αχρείαστο μέτρο, στο οποίο από την πρώτη στιγμή αντιταχθήκαμε καταψηφίζοντας όλες τις διατάξεις.

Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής από το καλοκαίρι του 2018 κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και την μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Το ίδιο τονίσαμε και κατά την πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας μας με τους «θεσμούς».

Επίσης αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτική ομάδας μας έθεσε το θέμα επιτακτικά στην αντιπροσωπεία του SPD που είχε επισκεφθεί την Αθήνα στις 18/09/2018.

Οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν.

Αλλά και ο Νόμος Κατρούγκαλου που οδηγεί σε αδιέξοδο το σύστημα και κόβει όλες τις νέες συντάξεις, πρέπει να καταργηθεί.

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται, αντί να πανηγυρίζει, για την περίπτωση μη εφαρμογής του απαράδεκτου μέτρου που η ίδια θεσμοθέτησε (!!) οφείλει να φέρει άμεσα στην Βουλή την Πρόταση Νόμου του Κινήματος Αλλαγής για την αντικατάσταση του Νόμου Κατρούγκαλου, με ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επισημαίνουμε ότι είναι επίσης απαράδεκτο να επιχειρεί η Κυβέρνηση να ανταλλάξει την κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου, με την ταυτόχρονη κατάργηση των λεγόμενων «αντιμέτρων» για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (βρεφονηπιακοί, μέτρα για απασχόληση, σχολικά γεύματα, επιδότηση ενοικίου, μείωση φαρμάκων κλπ).

5) Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2019 καταρρίπτει επίσης πλήρως το απατηλό αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, περί «καθαρής εξόδου» της χώρας από την σκληρή επιτροπεία.

Αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση αφενός νομίζει ακόμη ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες, αφετέρου δεν έχει καμία δυνατότητα λήψης αποφάσεων σε ουσιώδη ζητήματα.

Και απλά παραπέμπει το θέμα στους «εταίρους», αναμένοντας παθητικά τις άνωθεν υποδείξεις.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στηρίζεται μόνο στην συνέχιση της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Στην ίδια αδιέξοδη λογική που καθηλώνει την οικονομία και εξοντώνει την κοινωνία.

Η νέα μείωση που καταγράφεται στους ρυθμούς των επενδύσεων και στην χρηματοδότηση της Οικονομία προαναγγέλλει συνέχιση της ασφυξία και των αναιμικών ρυθμών ανάπτυξης και διάψευση των προβλέψεων της Κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής αναδεικνύει την αναγκαιότητα της αλλαγής των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα για τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα άνω του 3,5 %. Έτσι ώστε να απελευθερωθούν πόροι απαραίτητοι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή.

6) Η ανθρωπιστική κρίση στην Μόρια-ως αποτέλεσμα των συμφωνιών του κ. Τσίπρα- και στα άλλα κέντρα «υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων, αποτελεί ντροπή για την χώρα μας. Και επί πλέον οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας, μετατρέποντάς τα σε αποθήκες ψυχών.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει τη λήψη μέτρων για την αποσυμφόρηση των νησιών εδώ και τώρα. Διασφάλιση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων από όλους, Κράτος, Οργανισμούς και ΜΚΟ.

Παράλληλα θα επιμείνει μέσα από το PES στην ανάγκη λήψης μέτρων από την ΕΕ. Για την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την κατανομή των βαρών του προσφυγικού μεταξύ όλων των χωρών-μελών.

7) Στην πρόσφατη Συνεδρίαση της η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα αποφάσισε την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών για:

Προτάσεις Νόμου που θα αναδεικνύουν τις θέσεις μας για μεγάλα και ευαίσθητα θέματα όπως της Απασχόλησης, της Κοινωνικής Προστασίας, των Μικρομεσαίων.
Την Προετοιμασία μας για την Κοινοβουλευτική Διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος με την συμβολή Ειδικής Επιστημονικής Ομάδας.
Την ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.

8) Προχωρούμε στην άμεση επαφή με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, για την ανάδειξη του ολοκληρωμένου μας «Σχεδίου Ελλάδα» και τον διάλογο για τις συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνει,

Στο πλαίσιο αυτό

Α) Διοργανώνονται επισκέψεις κλιμακίων Βουλευτών και Στελεχών σε όλη την Περιφέρεια (και όχι μόνο στις πρωτεύουσες των Νομών) και στο Λεκανοπέδιο.

Β) Προγραμματίζουμε ειδικές Θεματικές εκδηλώσεις διαλόγου στην Περιφέρεια με αιχμές τις θέσεις μας για τους Αγρότες και τους Μικρομεσαίους.

Γ) Ειδική Πανελλαδική Εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί επίσης με Πρωτοβουλία του Τομέα Υγείας, με επισκέψεις κλιμακίων σε Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας.

9) Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάδειξης των θέσεων μας προχωρούμε το επόμενο τρίμηνο σε ειδικές ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για:

Την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (14/10)
Τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση
Την «νεανική» επιχειρηματικότητα
Το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ
Μια νέα σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό στο Δημόσιο Τομέα.

10) Επαναλαμβάνουμε την βασική μας απόφαση για την αυτόνομη παρουσία μας σε Περιφέρειες και πολύ μεγάλους Δήμους, με στήριξη και των καταξιωμένων στελεχών μας.

Ήδη έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδος, Κρήτης, Στ. Ελλάδας, Δυτ. Μακεδονίας και προχωρούμε με ανάλογες διαδικασίες στις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνουμε και πάλι την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θολώσει τα νερά , να αποφύγει να μετρήσει τις δυνάμεις του σε Περιφέρειες και Δήμους. Θέλει να κρυφτεί πίσω από δικά μας στελέχη και αυτό είναι ομολογία αδυναμίας

11) Ως το τέλος Οκτωβρίου θα παρουσιασθεί στην συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών μας για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής σε όλη την χώρα.

Η κίνηση αυτή θα ενδυναμώσει την άμεση επικοινωνία μας με τους πολίτες, και θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 01 Δεκ 2020 | 11:25

Βολές από Γεννηματά: Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση - Να αυξηθούν τα τεστ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εκτίμησε ότι αν γίνονταν περισσότερα τεστ και σωστή ιχνηλάτηση, τότε και θα είχε καθυστερήσει η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 30 Νοε 2020 | 16:32

Ο Νίκος Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ- Παρών δηλώνουν Λοβέρδος και Γερουλάνος

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:46

Γεννηματά: Ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας - Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά επιρρίπτει βαριές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους.

ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ 26 Νοε 2020 | 12:34

Γεννηματά: Γιατί ήρθε ο Μητσοτάκης στη Βουλή και δεν έκατσε 14 ημέρες καραντίνα;

"Η συζήτηση προφανώς μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού, που είχε έρθει σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, λέει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

"ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" 25 Νοε 2020 | 20:57

Το μήνυμα Τσίπρα για τον θάνατο του Μαραντόνα - "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον "Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων".

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 25 Νοε 2020 | 14:08

Γεννηματά: Εξι προτάσεις για την άρση του lockdown - "Να ανοίξουμε τη χώρα με ασφάλεια"

"Ο κίνδυνος να ανοιγοκλείνει συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτός, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις", είπε η κ. Γεννηματά.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 23 Νοε 2020 | 13:56

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το αποφάσισε: Θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ- Το ανακοίνωσε και στη Φώφη Γεννηματά

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και ενημέρωσε και τη Φώφη Γεννηματά

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ 23 Νοε 2020 | 13:49

Τροπολογία Κινήματος Αλλαγής για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Με τροπολογία του στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ προτείνει αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ OPINION POLL 18 Νοε 2020 | 13:56

Αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και Λοβέρδου στη μάχη για την ηγεσία - Μεθοδεύσεις καταγγέλλει η Γεννηματά

Η προτίμηση των ψηφοφόρων για την ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 18 Νοε 2020 | 13:45

Χρηστίδης για Πολυτεχνείο: Η κυβέρνηση έριξε λάδι στη φωτιά - Αναποτελεσματικά και φαιδρά όσα έγιναν

"Η κυβέρνηση έπρεπε ή να είχε αφήσει με μέτρα να γίνει η πορεία όπως ενδεχομένως έκανε το ΚΚΕ, ή έπρεπε να έχει προχωρήσει σε άλλα μέτρα για όσους βγήκαν στο δρόμο", είπε ο Παύλος Χρηστίδης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 18 Νοε 2020 | 08:10

Γενέθλια για τη Φώφη Γεννηματά - Γεννήθηκε 17 Νοέμβρη - Η τούρτα και το μήνυμά της [εικόνα]

Τα γενέθλιά της είχε χθες, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 17 Νοε 2020 | 09:48

Μήνυμα Γεννηματά: Το Πολυτεχνείο είναι εδώ και μας περιμένει υγιείς και δυνατούς

Δήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. "Ενα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας, απειλεί "το ψωμί", "την παιδεία", "την ελευθερία" μας", όπως είπε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16 Νοε 2020 | 11:00

Πολυτεχνείο: Γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν υπέγραψε το κοινό κείμενο με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Το ΚΙΝΑΛ απάντησε στην κριτική που του ασκείται από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25, επειδή δεν συνυπογράφει το κοινό κείμενο κατά της κυβέρνησης για το Πολυτεχνείο.