Ράμφος:Ο Τσίπρας πρέπει να κουρέψει τον κακό εαυτό του και να γίνει αρχηγός

Την εκτίμηση πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας διαφορετικά οδηγούμαστε στη δραχμή διατύπωσε ο Στέλιος Ράμφος.

ramfoso-tsipras-prepei-na-kourepsei-ton-kako-eauto-tou-kai-na-ginei-arxigos
SHARE THIS
0
SHARES

Την εκτίμηση πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας διαφορετικά οδηγούμαστε στη δραχμή διατύπωσε ο Στέλιος Ράμφος μιλώντας στο Mega και επιτίμησε τον τρόπο με τον οποίο και το πολιτικό σύστημα και ο Αλ.Τσίπρας διαχειρίζονται τα πράγματα.

«Οι ελληνικές κυβερνήσεις  και περισσότερο αυτή εδώ θυμίζουν σκακιστή μιας μόνο κίνησης, Ομως ο σκακιστής πρέπει να έχει στο μυαλό του 30 κινήσεις» είπε και διαπίστωσε όσον αφορά στη νέα κυβέρνηση «Οι άνθρωποι είναι μπλεγμένοι μεταξύ πραγματικότητας και ιδεών και δεν βρίσκουν το σημείο επαφής».  

Το ψέμα, το φανταστικό εγώ και το μυρμήγκι    

Ο κ. Ράμφος υπονόησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα διολίσθησε στην επικίνδυνη λογική του ψέματος που ήρθε να καλύψει την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.    

Το ψέμα είπε ανοίγει δρόμους σκοτεινούς γιατί μπαίνεις μέσα σε λογικές που δεν ελέγχεις. Γλιστράς και δεν ξέρεις πως θα βγεις δημιουργείς ολοένα αδιέξοδα.

Υπάρχουν κανόνες και όταν δεν υπάρχουν τα προβλήματα είναι τεράστια γιατί δημιουργείς ένα πρόβλημα πλαστότητας που μπορεί να γίνει μοιραίο. Παίζεις με ένα φανταστικό εγώ και ταυτοχρόνως έχεις διαστάσεις μυρμηγκιού.

Ο Τσίπρας είναι δυο άνθρωποι  

«Είναι δυο άνθρωποι δεν είναι αποφασιστικός. Κι αυτό είναι πρόβλημα για ένα άνθρωπο που είναι σ αυτή τη θέση» είπε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και εκτίμησε ότι η στροφή που πρέπει να κάνει αφορά τον εαυτό του.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέο προγράμματος είπε «Την ώρα που κάνεις τέτοια χειρονομία (σσ συμφωνία) θυμάσαι αυτές τις παλιατζούρες; για να πετύχει συσπείρωση» διερωτήθηκε και διαπίστωσε «Πρέπει να αλλάξει τον εαυτό του. Ζητάει κούρεμα του χρέους αλλά πρέπει να κουρέψει τον κακό του εαυτό».

Εχει μεγάλη σημαία ο αρχηγός να είναι αρχηγός είπε και τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να αρχίσει να βοηθάει τον εαυτό του, το καλό και θετικό του στοιχείο.  

Επίσης χαρακτήρισε μεγάλο αρχηγικό ελάττωμα ότι δεν ξέρει να διαλέγει ανθρώπους και συνεργάτες.

Ενώ σχολιάζοντας τα περί τιμωρητικής διάθεσης των εταίρων σχολίασε: υπάρχει μόνο η τιμωρία των αδήριτων αναγκών.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook