Ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου εφ' όλης της ύλης

Αντιρατσιστικό, σύμφωνο συμβίωσης, αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ, ραντεβού στο Παρίσι με την τρόικα θα βρεθούν στο τραπέζι των κυβερνητικών εταίρων.

rantebou-samara-benizelou-ef-olis-tis-ulis
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη.

Οι επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτεμβρίου θα είναι τα βασικά θέματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ψηλά στην αντζέντα βρίσκεται και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που έλαβε αναβολή μιας εβδομάδας, τυπικά λόγω κωλύματος του υπουργού  Δικαιοσύνης, πιθανότατα όμως για να εξεταστούν οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι 38 βουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους τις προηγούμενες ημέρες στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ, έχει καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και από την πλευρά των μητροπολιτών, οι οποίοι με επιστολές τους ζητούν από τον Σαμαρά να μην ενδώσει στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook