Ραντεβού Τσίπρα – Δούρου για να διαλυθούν τα... νέφη

Να διασκεδάσουν τις όποιες διαδόσεις θέλουν ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου με τη συνάντηση τους στα γραφεία της Περιφέρειας

rantebou-tsipra--dourou-gia-na-dialuthoun-ta-nefi
SHARE THIS
0
SHARES

Από τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου, τότε που Αλέξης Τσίπρας και Ρένα Δούρου πανηγύριζαν μαζί στα Προπύλαια τη νίκη στην Περιφέρεια Αττικής (και την πρωτιά στις ευρωεκλογές ασφαλώς) κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι

Κάποια δημοσιεύματα στην Ελλάδα, ακόμη όμως και κάποια αφιερώματα από ΜΜΕ του εξωτερικού στην άγνωστη σε εκείνα, Ρένα Δούρου, είδαν στο πρόσωπό της το φυσικό διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, αν όχι ένα δελφίνο.

Βάσιμη ή όχι η φημολογία, υπερβολικά ή όχι τα δημοσιεύματα, σημασία έχει ότι για τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Περιφέρεια Αττικής δεν έπαψε ποτέ να είναι το πρώτο πεδίο άσκησης πολιτικής για την αριστερά σε ένα τόσο μαζικό επίπεδο και άρα οι συγκρίσεις αναπόφευκτες ενόψει φυσικά εθνικών εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έχει, ως εκ τούτου, κάθε λόγο να θέλει την επιτυχία της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται δε, ότι έφτασε πια το πλήρωμα του χρόνου, να διασκεδαστούν οι όποιες διαδόσεις και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει, σήμερα το πρωί, το κατώφλι της Περιφέρειας, κατά βάση για ένα θέμα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας: να έχει κάθε νοικοκυριό στην Αττική ηλεκτρικό ρεύμα, ξεκινώντας από τις ημέρες των γιορτών. Με σύνθημα, «ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», η Περιφέρεια δεσμεύεται να καλύψει τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού. 

Την ίδια στιγμή όμως, και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει, κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, άρα η ταύτιση απόψεων είναι από πριν εξασφαλισμένη. Ταυτόχρονα όμως θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγείλει τις μνημονιακές πολιτικές και τις συνέπειές τους στην ελληνική κοινωνία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook