Ρεκόρ υποψηφίων: Ολοι οι καλοί χωράνε στην κάλπη

Ρεκόρ υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Τις 40.000 αγγίζουν αυτή τη Κυριακή. Σχεδόν 1.300 από 43 κόμματα κατεβαίνουν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

rekor-upopsifiwn-oloi-oi-kaloi-xwrane-stin-kalpi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ολοι οι καλοί... χωράνε στην ελληνική πολιτική, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, αφού στις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής, οι υποψήφιοι ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάνουν τις 40.000.

Σημειώνεται ρεκόρ αριθμός υποψηφίων - πολλοί από τους οποίους είναι κάτω από την ηλικία των 30, οι οποίοι, σύμφωνα με το CNBC, θα αμφισβητήσουν την ελληνική κυβέρνηση

Εχοντας βαρεθεί τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και έχοντας κουραστεί από τα έξι χρόνια ύφεσης, χιλιάδες ανεξάρτητοι πολίτες άρπαξαν την ευκαιρία να εισέλθουν στην πολιτική αρένα της Ελλάδας.

Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται ρεκόρ αριθμός υποψηφίων - πολλοί από τους οποίους είναι κάτω από την ηλικία των 30, οι οποίοι, σύμφωνα με το CNBC, θα αμφισβητήσουν την ελληνική κυβέρνηση.

«Το πολιτικό σύστημα διέρχεται μια κρίση, έτσι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή και να αποφασίσει να πάει στην πολιτική», δήλωσε 27χρονος υποψήφιος στο CNBC.

Οι διπλές αυτές εκλογές θα μπορούσαν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Eυρωεκλογές

Και δεν είναι μόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν ανησυχούν την Νέα Δημοκρατία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Αριθμός ρεκόρ Ελλήνων υποψήφιων ευρωβουλευτών θα πάρουν επίσης μέρος στις ευρωπαϊκές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα μαζί με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στις 25 Μαΐου, 43 κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, παρουσιάζουν σχεδόν 1.300 υποψήφιους.

Αυτές οι διπλές εκλογές θα μπορούσαν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, αφού τα κόμματα τις θεωρούν ενδεικτικές του πώς οι Ελληνες θα ψηφίσουν στις γενικές εκλογές.

Όπως έχουν τα πράγματα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει στις ευρωεκλογές, αν και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πολύ κοντά.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ηγετικών κομμάτων είναι τώρα μόλις 0,5% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO, όπως αναφέρει το CNBC, καθώς η Νέα Δημοκρατία πήρε ώθηση από τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και την επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων τον περασμένο μήνα, μετά από τέσσερα χρόνια .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook