Follow us

Ρεσιτάλ θράσους από Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης απειλεί τα δικαιώματα της Τουρκίας - Να μη γίνει η Ελλάδα κράτος-απατεώνας

Ο Τσελίκ δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω "από την επιθετικότητα και τις παρενοχλήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Λίγη ώρα μετά τις απειλές Τσαβούσογλου, τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

"Ο Μητσοτάκης σήμερα απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας όπως απειλεί και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα και τις παρενοχλήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας", δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε Επίσης

Αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου βορειοδυτικά της Λέσβου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να εγείρει προκλήσεις.

"Το τελευταίο συμβάν με τα πυρά στο πλοίο ro-ro είναι τραμπουκισμός. Αυτό που λέμε πάντα είναι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτού του είδους τις παρενοχλήσεις και στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια de facto κατάσταση. Αυτός είναι ένας αδιέξοδος δρόμος. Η τουρκική διπλωματία έχει επαρκή ικανότητα και οδικό χάρτη για να λύσει τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να φεύγει από αυτό το τραπέζι και να μείνει μακριά από τέτοιου είδους ληστρικές κινήσεις" συνέχισε ο Τσελίκ.

"Η λύση σε όλα τα προβλήματα είναι το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τη νομιμότητα και να γίνει ένα κράτος-απατεώνας, ως αποτέλεσμα των εσωτερικών κρίσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη" σημείωσε προκλητικά.

"Η διοίκηση της χώρας είναι απασχολημένη μέρα και νύχτα με το να εξηγεί πόσες βάσεις έχουν θέσει άλλα κράτη στη χώρα τους. Σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν αποδοτικοί στην παραγωγή λύσεων για την ειρήνη" κατέληξε.

Τσελίκ για Καμμένο: Απερίσκεπτες οι δηλώσεις του

"Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες"

Προηγήθηκαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών που ισχυρίστηκε πως η Αθήνα συνεχίζει τις "προκλήσεις" και "προειδοποίησε" την Ελλάδα να μην μπει "σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων".

"Ενώ εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα και των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας Ελλάδα", είπε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια συμποσίου στην Άγκυρα με θέμα τη μάχη του Σαγγάριου.

Ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να μην είναι "εργαλείο" άλλων και να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις πλατφόρμες.

"Έχουμε προγράμματα και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο", υποστήριξε επίσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Deutsche Welle: Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα πάρει Eurofighter από τη Γερμανία

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Γερμανία έδωσε το "πράσινο φως" για πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 16 Οκτ 2025 | 17:25

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει "έτοιμος για κάθε δράση" στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας" είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπςο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα