Ρίχνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση Φίλη

«Ολα καλά» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «είπαμε για το χρέος, τα γνωστά»

rixnei-tous-tonous-o-suriza-gia-tin-apomakrunsi-fili
SHARE THIS
0
SHARES

Την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο είχαν σήμερα ο πρώην υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης και Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την αντικατάσταση του πρώτου στο υπουργείο Παιδείας και της βαριές πολιτικές κουβέντες που αντάλλαξαν από την τελετή παράδοσης παραλαβής.

Αμέσως μετά το τέλος της τρίωρης συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου ο Νίκος Φίλης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους με μια λακωνική φράση. «Ολα καλά» είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: είπαμε για το χρέος, τα γνωστά".  Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους "για τα δικά σας είπατε;", απάντησε χαρακτηριστικά: "Δεν υπάρχει δικό μας θέμα". 

Στη συνεδρίαση στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, έγινε συζήτηση για την αξιολόγηση και τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση. Επιπλέον συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για το θέμα του χρέους. Αυτό και σε συνάρτηση με την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, και τον αντίκτυπο που έχει στις ευρύτερες εξελίξεις. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε επιπλέον και το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με τις ίδιες κομματικές πηγές να τονίζουν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και σε αυτό το ζήτημα, και συμπλήρωναν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι ήδη έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, κλίμα συναίνεσης, το οποίο αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία της τελευταίας συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook