
Ούτε απαρατήρητη πέρασε η δράση του αλλά και τα όσα έλεγε, ούτε φυσικά έμεινε χωρίς αντίδραση από την κυβέρνηση. Ο λόγος για τον ελεγχόμενο μουσουλμάνο δήμαρχο Ιάσμου στη Ροδόπη, Μουμίν Οντέρ, ο οποίος λειτουργούσε ως εντολοδόχος του καθεστώτος Ερντογάν.
Όπως ανέφερε το Star, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες παύσης καθηκόντων του. Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ιάσμου, είχε μπει στο στόχαστρο της Πολιτείας εδώ και αρκετές εβδομάδες, διότι λέγεται ότι λειτουργούσε ως "ενεργούμενος" του Ερντογάν και σε θέματα λειτουργίας του Δήμου του.
Συγκεκριμένα ο Μουμίν Οντέρ φέρεται να "ξήλωσε” τους αντιδημάρχους του, επικαλούμενος λόγους "εθνικής ασφάλειας”, ενώ τους αποκάλεσε και "γκιουλενιστές”. Για τον ίδιο λόγο, "ξήλωσε” επίσης Επικεφαλή των υπηρεσιών του Δήμου και δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργαζομένων του. Όσους υπαλλήλους δεν μπορούσε να πειράξει γιατί ήταν μόνιμοι, τους επιφύλαξε πειθαρχικές διώξεις.
Όλα αυτά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δεν τα άφησε να "πέσουν κάτω”. Ζήτησε αναφορά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, η οποία ήταν "κόλαφος”.
Πλέον ο δήμαρχος βαίνει προς παύση και η υπόθεσή του πάει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να εκπέσει οριστικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr