«Ρουκέτες» Ράικου για Παπαγγελόπουλο: Πίεζε, εκβίαζε, έστηνε...

Φέρεται να δήλωσε ότι για την υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απαιτούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες, με μοναδικό στόχο να εμπλακούν πολιτικοί

Ιδιότητες ενορχηστρωτή της πλεκτάνης που στήθηκε για την στοχοποίηση των πολιτικών προσώπων με «όχημα» την υπόθεση Novartis, προσέδωσε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η Ελένη Ράικου κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσης της ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν καταιγιστική. Όχι μόνο ταυτοποίησε για μια ακόμα φορά τον δαιμόνιο «Ρασπούτιν» με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά υπονόησε σαφώς ότι ήταν εγκέφαλος παραδικαστικού κυκλώματος καθώς εμπλέκονταν και σε άλλες υποθέσεις όπως για παράδειγμα την δανειοδότηση δεκάδων επιχειρηματιών από την τράπεζα Αττικής.

Η μάρτυρας φέρεται επίσης να είπε ότι όταν αρνήθηκε να συμβιβαστεί στις πιέσεις του, τότε υπέστη τα πάνδεινα. Συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος της, αλλά και σειρά πειθαρχικών διώξεων με αποτέλεσμα να αισθάνεται όπως ανέφερε, κατά πληροφορίες, σαν να εκτελείται συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της.

Η πρώην εισαγγελέας φέρεται να ήταν βέβαιη για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την ανοχή μάλιστα όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με βουλευτές η μάρτυρας ήταν για πρώτη φορά τόσο αποκαλυπτική για την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου.

Φέρεται να δήλωσε ότι για την υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απαιτούσε να κατασκευάσει στοιχεία και μάρτυρες, με μοναδικό στόχο να εμπλακούν πολιτικοί.

Η ίδια φέρεται να επανέλαβε ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα τόσο από τον ίδιο, όσο και από την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου για να στείλει τον φάκελο στη Βουλή.

Η δημοσιογράφος επέμεινε ότι υπήρχαν αποδείξεις τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, χωρίς πάντως να έχει και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη έπαιρνε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που την πίεζε ασφυκτικά να αποστείλει τον φάκελο στη Βουλή. Όταν μάλιστα εκείνη αρνήθηκε τότε εκείνος φέρεται να την απείλησε ότι θα δει τι θα πάθει.

Η μάρτυρας μίλησε εκτενώς για το πογκρόμ που δέχθηκε μετά την άρνηση της να ενδώσει στις πιέσεις του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε υπήρξαν δημοσιεύματα εναντίον της από συγκεκριμένες εφημερίδες και σάιτ που την εμφάνιζαν να ολιγωρεί αναφορικά με την διερεύνηση της υπόθεσης. Στην συνέχεια ακολούθησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων που όπως ενημέρωσε αρχειοθετήθηκαν όλες.

Όσο για την παραίτηση της από την εισαγγελία Διαφθοράς φέρεται να είπε ότι μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντουκουμέντο» έγραψε στις τρείς τα ξημερώματα την επιστολή με την οποία ζητούσε την αντικατάσταση της.

Τελικά, όπως φέρεται να είπε ότι δεν κατάφερε να κάνει μαζί της, ο Παπαγγελόπουλος το έκανε με την αντικαταστάτρια της, Ελένη Τουλουπάκη.

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να καταλόγισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι λειτουργούσε με τρόπο εκβιαστικό. Επίσης ότι έστηνε δημοσιεύματα με παρακρατικές μεθόδους, και διέσυρε ανθρώπους.

Παρά τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις του, αλλά και την απόκλιση από τα καθιερωμένα στον Άρειο Πάγο, ο ίδιος δεν είχε ποτέ καμία συνέπεια, σε σημείο τέτοιο που όπως είπε της προκαλούσε απορία που τον στήριζε η κυβέρνηση.

Εκείνη δεν είχε μεγάλο περιθώριο κινήσεων, αλλά και αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας του διότι όπως εξήγησε ακόμα και αν απευθύνονταν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημήτριου θα ήταν ατελέσφορο, καθώς και εκείνη ταυτίζονταν με την κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες της μάρτυρα, ορρωδούσε προ ουδενός. Έπαιρνε τηλεφωνήματα υπεδείκνυε τι να κάνουμε και σε άλλες υποθέσεις που αφορούσαν άλλα πρόσωπα.

Η κυρία Ράικου για πρώτη φορά φέρεται να αναφέρθηκε σε αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία τον Ιανουάριο του 2017. Περιείχε πόρισμα για την τράπεζα Αττικής για την δανειοδότηση εκατοντάδων επιχειρηματιών χωρίς να τηρούνται τα τραπεζικά κριτήρια. Σύμφωνα με την ίδια υπήρξε ευθεία παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο οποίος της ζήτησε να κρατήσει την υπόθεση. Σε ερώτηση βουλευτών αν εκείνη γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι εισαγγελείς που δέχθηκαν πιέσεις, φέρεται να απάντησε ότι ανάλογες παρεμβάσεις υπέστη και ο οικονομικός εισαγγελέας Αθανασίου και στο σημείο αυτό είπε στους βουλευτές ότι στην επιτροπή αυτή θα μάθουν μόνο το 1% των όσων έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός.

Η Ελένη Ραίκου φέρεται να μίλησε και για το προσωνύμιο Ρασπούτιν. Είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αυτοαποκαλούνταν έτσι από το 2005

Κατά τα λοιπά η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες που έκανε όταν ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην εισαγγελία τον σχετικό φάκελο με την υπόθεση Novartis.

Στην χθεσινή συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι η Ελένη Τουλουπάκη απέστειλε έγγραφα μεταξύ των οποίων υπάρχει έγγραφο με το οποίο ο σύζυγος της κυρίας Ράικου έλαβε τρία εμβάσματα από την Novartis συνολικού ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να είπε ότι γνωρίζει μόνο το πρώτο έμβασμα. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το ζήτημα γνωστό. Ο σύζυγος της που είναι γιατρός είχε σύμφωνα με δημοσιεύματα παραδεχθεί ότι είχε κάνει κλινική μελέτη για την συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.

ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ 26 Φεβ 2020 | 17:12

Πέτσας για Παπαγγελόπουλο: Η ομολογία του αποδεικνύει το παραδικαστικό κύκλωμα

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

26 Φεβ 2020 | 17:11

Τσοβόλας: Επιβεβαιώνεται ότι η δίωξη κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική

Παράνομες και αποπροσανατολιστικές χαρακτηρίζει τις διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Φεβ 2020 | 15:07

"Καταπέλτης" ο Μυωνής: Παραδικαστική συμμορία ειχε φτιάξει ο Παπαγγελόπουλος- Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Ένα καλοστημένο παρακρατικό μηχανισμό που ήλεγχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και στον οποίο συμμετείχαν δικαστές, εκδότες και δημοσιογράφοι κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνή κατά την κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

26 Φεβ 2020 | 14:58

Παπαδάκου κατά Μυωνή: "Ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία"

Ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία, αναφέρει η Παπαδάκου.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ 26 Φεβ 2020 | 14:33

Παπαγγελόπουλος για Μιωνή: Ναι τον συνάντησα, αλλά δεν τον εκβίασα

"Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική" λέει ο Παπαγγελόπουλος.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 26 Φεβ 2020 | 11:43

Η άγρια κόντρα Μιωνή με την Γιάννα Παπαδάκου- Της έκανε κατάσχεση στα έπιπλα

Το δικαστήριο αποφάσισε οτι η Γιάννα Παπαδάκου έπρεπε να καταβάλει στον Σάμπυ Μιωνή 130.000 ευρώ

ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ, ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ 26 Φεβ 2020 | 11:12

"Βόμβες" Μιωνή: Συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο - Με εκβίαζε στο Μαξίμου, μπροστά στο Νίκο Παππά

Το εκβιαστικό μέσο τους, εξήγησε,  ήταν να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 26 Φεβ 2020 | 07:24

Novartis: Έρχονται νέες "βόμβες" από Μιωνή για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου

Σήμερα η εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Καταγγελίες του επιχειρηματία ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαίτησε οικονομικά ανταλλάγματα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ 25 Φεβ 2020 | 22:43

Κεγκέρογλου σε "Κελέση": Η Τουλουπάκη αποκάλυψε την ταυτότητά σου

"Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας"

25 Φεβ 2020 | 20:10

"Σκληρή γραμμή" από την Κελέση: Γιατί δεν απάντησε σε ερωτήματα της προανακριτικής - Οι διάλογοι

Σκληρή γραμμή έναντι της προανακριτικής επιτροπής κράτησε σύμφωνα με πληροφορίες η "Αικατερίνη Κελέση".

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS 25 Φεβ 2020 | 17:53

Μετά τον Σαράφη, η σειρά της Κελέση στη ΓΑΔΑ: Κατάθεση χωρίς εικόνα, μόνο με ήχο

Στην ΓΑΔΑ έφτασε στις 6 το απόγευμα η "Αικατερίνη Κελέση" προκειμένου να εξεταστεί ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης