X

Ρούτε: Ουδέν σχόλιο για το τουρκικό casus belli στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - "Υπάρχουν διμερείς συζητήσεις"

"Δεν είμαι εδώ για να εκφράζω προσωπικές απόψεις, ή να σχολιάζω δημόσια τέτοια θέματα", απάντησε ο Μαρκ Ρούτε σε ερώτηση για το τουρκικό casus belli

Γράφει: TheToc team

Χωρίς να πάρει θέση σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, την ερώτηση που του έγινε σχετικά με το τουρκικό casus belli σε βάρος της Ελλάδας, το οποίο τέθηκε κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε για το casus belli της Άγκυρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί μία "ιστορική ανορθογραφία". Πρόσθεσε ότι "η απειλή πολέμου δεν ταιριάζει με το κλίμα της συμμαχίας. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να την αφήσουμε πίσω".

"Το casus belli είναι μια ιστορική ανορθογραφία. Δεν συντάσσεται ούτε με το κλίμα των ήρεμων νερών και της καλής γειτονίας ούτε με τη συμμετοχή των δύο χωρών στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ", επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κληθής να σχολιάσει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μαρκ Ρούτε επισήμανε: "Το έχω πει και στο παρελθόν για άλλα θέματα. Μερικές φορές υπάρχουν ζητήματα μεταξύ συμμάχων. Πρόκειται για μια Συμμαχία 32 εταίρων, επομένως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διμερείς συζητήσεις".

"Δεν είμαι εδώ για να εκφράζω προσωπικές απόψεις, ή να σχολιάζω δημόσια τέτοια θέματα. Ο ρόλος μου είναι να διατηρώ την ενότητα της Συμμαχίας και αυτό προσπαθώ να κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε Επίσης

Ρούτε για το πρόγραμμα των F-35: Είναι θέμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας

Ανάλογη στάση κράτησε και όταν ρωτήθηκε για το θέμα που υπάρχει ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ για τους S- 400, το οποίο οδήγησε στον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35.

"Οι S-400 είναι θέμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Οι δύο χώρες εργάζονται πάνω σε αυτό. Δεν θέλω να σχολιάσω", απάντησε ο Ρούτε.