Σακελλαρίδης: Υπάρχουν περιθώρια ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουμε τη Δευτέρα

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Υπάρχουν περιθώρια ακόμη κι αν δεν συμφωνήσουμε τη Δευτέρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

sakellaridis-uparxoun-perithwria-akomi-ki-an-den-sumfwnisoume-ti-deutera
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έκανε σαφές ότι θα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης θα γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις ώστε να επιτευχθεί συμφωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι «Αν δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχουν πάντα περιθώρια».  

Μιλώντας για το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τόσο μετά το Eurogroup όσο μετά την Σύνοδο Κορυφής ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, έχει διαμορφωθεί καλό κλίμα ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα. Πρόθεση μας είναι μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Εχει σημασία ότι προχθές στο Eurogroup η ελληνική πλευρά δεν υπέγραψε το ανακοινωθέν το οποίο έκανε λόγο για παράταση του τρέχοντος προγράμματος».

Σε ότι αφορά στη συμφωνία Ντάισελμπλουμ με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συνεργασία με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ήταν «πρόταση του κυρίου Ντάισελμπουμ χθες το πρωί  να συζητήσει με τον κύριο Τσίπρα ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία του διαλόγου, στην ουσία η δήλωση του είναι κάτι διαφορετικό η οποία λέει να βρεθεί κοινό έδαφος στο τρέχον πρόγραμμα».

Και συνέχισε λέγοντας «Νομίζω ότι γίνεται σαφές ότι μέσα από τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας ανοίγεται ο δρόμος για ένα διαφορετικό πρόγραμμα και δεν θα είναι η συνέχιση του ίδιου, αλλά θα είναι ανάσα για την Ελλάδα».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ακόμη μία φορά ότι «μετά την 25η Γενάρη το μνημόνιο έχει σταματήσει να υφίσταται για εμάς. Όσοι ευελπιστούν ότι θα κάνουμε οποιαδήποτε κυβίστηση θα απογοητευτούν».

Και υπογράμμισε ότι «Πρέπει να υπάρξει χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής».

Για τη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «Η ελληνική πλευρά πρέπει να προσέλθει με τι δικές της προτάσεις να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για τις μεταρρυθμίσεις και προφανώς οι εταίροι θα προσέλθουν με τις δικές τους».

Η δήλωση του Γιούνκερ για το ότι θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα, όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης βρίσκει την ελληνική πλευρά προετοιμασμένη καθώς «Εχει υπάρξει προεργασία, θα γίνει και αυτή η διαδικασία. Να είναι σίγουροι όλοι, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης όπως και πριν. Δεν θα συναινέσουμε σε μια συμφωνία που δεν περιλαμβάνει την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ενώ για την περίπτωση κατά την οποία θα υπάρξει κοινό έδαφος τη Δευτέρα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «Υπάρχουν πάντα περιθώρια θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Αν δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχουν πάντα περιθώρια» και συνέχισε λέγοντας «Αν δεν υπάρχει συμφωνία, μπορεί να βρεθεί λύση που μπορεί τελικά να μην ήταν και ο γκρεμός».

Ξεκαθάρισε ότι «Οι προγραμματικές θα προχωρήσουν άμεσα, από την επόμενη εβδομάδα, ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης». Οπως για παράδειγμα, «ο κύριος Σταθάκης έχει πει για τη νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας».

Για το θέμα της αξιολόγησης δήλωσε ότι «Είναι συζήτηση ανοιχτή, ο τρόπος και το πως θα υπάρχει η μορφή αξιολόγησης είναι ανοιχτός. Σωστό να υπάρχει μια αξιολόγηση, χωρίς να είναι ένας τρόπος αναξιοπρεπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook