Σάλος και στο...βάθος εξεταστική για το plan B & τα πειράματα του 2015

Οι αποκαλύψεις του κορέατη συμβούλου των Βαρουφάκη και Τσακαλώτου για τα κουπόνια που θα...υποδύονταν τα ευρώ ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σάλος και στο...βάθος εξεταστική για το plan B & τα πειράματα του 2015

Τα κουπόνια που θα είχαν «όψη και μυρωδιά ευρώ» που σχεδίαζε το επιτελείο του Βαρουφάκη ως μέρος του plan B και τα οποία αποκάλυψε ο περίφημος σύμβουλος του Γκλεν Κιμ προκαλούν νέο σάλο αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και οδηγούν σχεδόν με βεβαιότητα σε αίτημα για εξεταστική επιτροπή.

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη που παρέμεινε στο ΥΠΟΙΚ και επί Τσακαλώτου μιλώντας σε εκδήλωση του Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία - δυο χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2015 - αναφέρθηκε επί μακρόν στα πειραματικά σχέδια περί κυκλοφορίας του εναλλακτικού νομίσματος.

Τα όσα άκρως λεπτομερή για το σχέδιο αυτό ανέφερε ο Κιμ Γκλεν ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ επισημαίνει πως «δίνει νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου» και επανέρχεται στο αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ενώ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μέσω του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ζητεί την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών και εμφάνιση των κ. Τσακαλώτου και Βαρουφάκη για ...εξηγήσεις. Η Δημ. Συμπαράταξη καλεί και τα άλλα κόμματα να συνυπογράψουν το αίτημά της.

Η αποκάλυψη του Γκλεν Κιμ, σύμβουλου του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα, ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε παράλληλο νόμισμα αποτελεί την πιο κυνική ομολογία του συντεταγμένου τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί για ευρώ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν μέρος του μισθού τους σε κουπόνια. Με αξία μικρότερη και από την αξία του χαρτιού τους. Ό,τι δηλαδή είχε τότε καταγγείλει το Ποτάμι.

«Είναι σαφές ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους, αλλά με ανίκανους τυχοδιώκτες. Και οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται, θα αναζητηθούν» αναφέρει το Ποτάμι.

Η κυβέρνηση έστειλε την μπάλα στην εξέδρα κατηγορώντας την ΝΔ ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και των εκλογών του 2015!

ΝΔ: Η εξεταστική για το έγκλημα αυτό θα γίνει

Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ - σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου - αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας "κουπονιών", αντί του ευρώ. Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισημαίνει πως δικαιώνεται έτσι άλλη μια φορά η θέση της ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής «για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες».

Και προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν».

Δημ. Συμπαράταξη: Να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή Τσακαλώτος και Βαρουφάκης

Μετά το σάλο που έχει προκληθεί με την ομολογία του Κορεάτη συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών περί σχεδίου παράλληλου νομίσματος το 2015, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του βουλευτή της Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ζητά την άμεση συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθεί από τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη και τον σύμβουλό τους Γκλεν Κιμ, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για «παράλληλο νόμισμα» το 2015. Ενώ και οι βουλευτές κ. Κουτσούκος και Παπαθεοδώρου κατέθεσαν ερώτηση στη προς κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, καλώντας τους να απαντήσουν ο μεν Ευκλείδης Τσακαλώτος εάν γνώριζε ή συμμετείχε στην εφαρμογή του σχεδίου «διπλό ή παράλληλο νόμισμα» καθώς και υπό ποιου την εντολή λειτουργούσε ο κος Κιμ, τον δεν Σταύρο Κοντονή εάν προτίθεται να ζητήσει από τις δικαστικές αρχές τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης εγκλημάτων περί το νόμισμα ή προπαρασκευαστικών πράξεων αυτών σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.

Ποτάμι: Οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται, θα αναζητηθούν

«Η αποκάλυψη του Γκλεν Κιμ, σύμβουλου του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σήμερα, ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε παράλληλο νόμισμα αποτελεί την πιο κυνική ομολογία του συντεταγμένου τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί για ευρώ, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν μέρος του μισθού τους σε κουπόνια. Με αξία μικρότερη και από την αξία του χαρτιού τους. Ό,τι δηλαδή είχε τότε καταγγείλει το Ποτάμι.

«Είναι σαφές ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους, αλλά με ανίκανους τυχοδιώκτες. Και οι ευθύνες τους δεν παραγράφονται, θα αναζητηθούν» αναφέρει το Ποτάμι.

Θεοχάρης: Να κληθεί στη βουλή και ο Γκλεν Κίμ


Και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει σήμερα, ενώ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά την κλήση του ίδιου του κου Κιμ που παραμένει σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προκαλεί με το θράσος της

Απαντώντας στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης στις 01/07/2015 σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega κρατούσε χαρτονομίσματα της Ζιμπάμπουε, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα θα οδηγούσε στην έξοδο από το ευρώ. Δύο χρόνια μετά, η σοβαρότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προκαλεί με το απύθμενο θράσος της. Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι πολιτικές δυνάμεις που μεθόδευσαν την οικονομική ασφυξία της χώρας, με στοχευμένες κινήσεις, και καθοδήγησαν, με στοχευμένες δηλώσεις, τη φυγή κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Επίσης, γνωρίζει πολύ καλά ποιοι ήταν αυτοί που είχαν ως βασική πολιτική επιλογή τη χρεοκοπία και το grexit, όπως και τους συμμάχους τους.

Είναι προφανές πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε το συντριπτικό για την παράταξή του αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε και το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Τον καλούμε να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη

Απάντηση στη ΝΔ δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητά εξεταστική για την οικονομία και ειδικά για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Βαρουφάκης, «η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας, ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές. Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών, που ήταν, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η χώρα βιώσιμα εντός ευρώ. Όμως, η ΝΔ ειδικά και η τρόικα εσωτερικού εν γένει, έχουν ως μόνο μέλημα να ρίχνουν νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε». Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπενθυμίζει ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει, όχι απλά εξεταστική επιτροπή, αλλά Ειδικό Δικαστήριο για να φανεί η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τη λάσπη και την προπαγάνδα. Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Όπως δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στην πολύπαθη χώρα μας, αυτοί που υποτάχθηκαν κατηγορούν αυτούς που πολέμησαν για να την υπερασπιστούν. Η διαστρέβλωση όμως έχει κοντά πόδια. Όσο η Ελλάδα βυθίζεται στην απελπισία που προκαλούν οι πολιτικές τους, τόσο αποδεικνύεται ότι θα έπρεπε να έχουν σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην ερήμωση της χώρας, αντί να κατηγορούν με θράσος αυτούς που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία μας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 24 Σεπ 2020 | 10:52

Τρικυμία εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσακαλώτου και Τζάκρη - Στον αέρα η αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος

Υπό κανονικές συνθήκες, στον σημερινό "πρωινό καφέ" υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σήμερα η ατζέντα θα ήταν "μονοθεματική":

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 23 Σεπ 2020 | 16:24

Ο Πολάκης τα βάζει με τον Τσακαλώτο και στηρίζει την Τζάκρη- "Ελεος με την ευαισθησία σας"

Με αναρτήσεις του ο Παύλος Πολάκης ασκεί κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ στέκεται στο πλευρό της Θεοδώρας Τζάκρη

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2020 | 12:29

Τσακαλώτος σε Σταϊκούρα: Το μαξιλάρι είναι μέσον και όχι αυτοσκοπός

Η ΝΔ από πολέμιος του μαξιλαριού πλέον έχει ως αυτοσκοπό να μείνει ανέγγιχτο δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΓΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 30 Αυγ 2020 | 21:50

Τσακαλώτος για Πατέλη: Η κυβέρνηση θα σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους

Ο κ. Τσακαλώτος συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να σταματήσει να δίνει χρήματα στους ηλικιωμένους, ενώ αμφισβητεί ότι το κάνει για να ενισχύσει τη νέα γενιά.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η YENI SAFAK 27 Σεπ 2020 | 14:24

Oruc Reis: Νέα έξοδος από το λιμάνι της Αττάλειας - Περιμένει εντολές, λέει η Yeni Safak [Χάρτης]

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, το Oruç Reis περιμένει εντολή για νέα αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΠΥΡΑ 27 Σεπ 2020 | 13:14

Γεννηματά: "Η κυβέρνηση παίζει κορώνα - γράμματα την κρίση στην υγεία και την παιδεία"

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη.

ΜΠΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 27 Σεπ 2020 | 12:58

Οργή ΥΠΕΞ για Καστελόριζο: Περιμένουμε από την Τουρκία να οδηγήσει τους υπαίτιους στη Δικαιοσύνη

Καταδίκασε το ΥΠΕΞ την προκλητική ενέργεια στο Καστελόριζο. "Τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης".

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 27 Σεπ 2020 | 09:55

Ερντογάν: Η επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ με τα "θέλω" του - Αυτές είναι οι αξιώσεις του

Ο Ερντογάν απέστειλε προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. -πλην Ελλάδας και Κύπρου- επιστολή θέτοντας εγγράφως τις θέσεις του.