Σαμαράς: Γινόμαστε φυσιολογική χώρα

«Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μήνα με τον μήνα μια χώρα φυσιολογική» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από σύσκεψη για την απεμπλοκή του υδροηλεκτρικού έργου Μεσαχώρας.

samaras-ginomaste-fusiologiki-xwra
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε το το δεύτερο τρίμηνο του 2014 στο 26,6% από το 27,8% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

«Μας γεμίζουν όλους με πολλή αισιοδοξία οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η οποία διαπιστώνει μείωση της ανεργίας, σημαντική μείωση επιτέλους, στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, με σημαντικότερη τη μείωση της νεανικής ανεργίας».

Ωστόσο όπως επεσήμανε πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και σημείωσε: «Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού αρχίζει να γίνεται μήνα με το μήνα η Ελλάδα μια χώρα φυσιολογική. Και πιστεύω, πραγματικά, ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» κατέληξε

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη χώρα μας, το οποίος όπως είπε προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια από σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο γι’ αυτό το έργο έχουν ήδη επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110. «Τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που ξεκινούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελλάδα προχωρά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με ανάπτυξη και με θέσεις εργασίας».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook