Συνάντηση υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων

Υπό το άγχος νέων αποκαλύψεων-ντοκουμέντων που εμπλέκουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη συναντώνται αυτή την ώρα Σαμαράς-Βενιζέλος – Θέμα ακροδεξιών θυλάκων θέτει το ΠΑΣΟΚ

samaras-kai-benizelos-kalountai-na-diaxeiristoun-to-mpaltakos-gkeit
|
SHARE THIS
0
SHARES

Υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων τις οποίες τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου, συναντώνται αυτή την ώρα στο πρωθυπουργικό γραφείο, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σαμαράς και Βενιζέλος, υπό τη σκιά του «Μπαλτάκος-γκέιτ», θα προσπαθήσουν να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους, αν και η πορεία τους είναι σε ναρκοπέδιο

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε μια χρονική στιγμή που το «Μπαλτάκος-γκέιτ» έχει βαρύνει πάρα πολύ την πολιτική ατμόσφαιρα, θα προσπαθήσουν να χαράξουν τα επόμενα βήματά τους, αν και η πορεία τους είναι σε ναρκοπέδιο…

Και αυτό, διότι μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί μόλις τα δυο λεπτά από τα 48 συνολικά που είναι το πρώτο βίντεο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλα βίντεο, διάρκειας περίπου πέντε ωρών, στα οποία δεν ακούγεται μόνο ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, αλλά και άλλοι παράγοντες της ΝΔ.

Η δικομματική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που ακουμπάει ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο πρωθυπουργός διατηρεί φιλική σχέση με τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος είπε ευθέως ότι γνωρίζονται 35 έτη!

Η λύση της πολιτικής εξίσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει μπροστά του ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα, αφού ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος παραδέχθηκε δημόσια ότι έχει συναντηθεί και συνομιλήσει πάρα πολλές φορές με στελέχη της Χρυσής Αυγής και δεν θυμάται τι ακριβώς έχει πει…

Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας σε άλλο ζήτημα, όπως η επικείμενη έξοδος στις αγορές, το κλίμα δεν μπορεί να αλλάξει εύκολα

Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας σε άλλο ζήτημα, όπως η επικείμενη έξοδος στις αγορές, το κλίμα δεν μπορεί, όπως παραδέχονται κορυφαίοι υπουργοί να αλλάξει εύκολα…

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ και κεντρικά στελέχη του, κάτι που δεν μπορούν να πουν εύκολα δημόσια υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, θέτουν ευθέως ζήτημα εκκαθάρισης της κυβέρνησης από ακροδεξιούς θύλακες.

Ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τα στελέχη του, καθώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός από το θέμα που θέτουν για τους «ακροδεξιούς θύλακες», βάζουν ζήτημα και για τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο δικομματικός συνασπισμός είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, ενώ στην Αθήνα έφθασε έκτακτα ο πρόεδρος της μεγαλύτερης αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης, Ρίτσαρντ Χάρις που ανησυχεί για τις αποκαλύψεις και τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τα στελέχη του

Το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου είναι παγωμένο και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι μπορεί να επακολουθήσει, ενώ όλοι απεύχονται τα χειρότερα, ενώ υπάρχουν και υπουργοί, κυρίως από το φιλελεύθερο τόξο της ΝΔ, που υποστηρίζουν ότι εάν αποκαλυφθούν και άλλες συνομιλίες δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ειδικά τριπλές εκλογές τον προσεχή Μάιο.

Πάντως μέχρι στιγμής το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση και έως τώρα έχει καταφέρει, τουλάχιστον από συστημικά ΜΜΕ να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό την κριτική προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τον πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό και ο βασικός στόχος είναι να «αποδομηθεί» πλήρως ο Τάκης Μπαλτάκος τον οποίο παρουσιάζουν ως αναξιόπιστο και αφελή, αγνοώντας ότι έως την Τετάρτη το μεσημέρι ήταν ο πανίσχυρος γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook