Σαμαράς σε Αβραμόπουλο: Η ΝΔ θα σε ψηφίσει για Πρόεδρο

O Αντώνης Σαμαράς αποσύρει την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στηρίζει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

samaras-se-abramopoulo-i-nd-tha-se-psifisei-gia-proedro
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενώπιον του κινδύνου να διχαστεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς έκανε πίσω, αποσύρει ουσιαστικά την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στηρίζει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
 
Στη σκιά των πληροφοριών, ότι «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ε.Ε., καθώς θα είναι όπως φαίνεται το πρόσωπο που θα προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρά τη…χαλαρή διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο πρόεδρος της ΝΔ τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης μαζί του και του ανακοίνωσε ότι θα τον στηρίξει.
 
Παρά το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς είχε πει ότι θα στηρίξει τον Στ. Δήμα, υποχώρησε, τηλεφώνησε στον Δ. Αβραμόπουλο και του εξέφρασε τη στήριξή του σε περίπτωση που προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της ΝΔ, η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Σαμαράς του κατέστησε σαφές ότι θα είναι δίπλα του, σε περίπτωση που ισχύσει το σενάριο να τον προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 
Είχε προηγηθεί ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ του είπε ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει μια τέτοια υποψηφιότητα.
 
Παρόμοια άποψη έχει και η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ που εκτιμά ότι και ο ίδιος ο Στ. Δήμας, ένα πρόσωπο που είναι υπέρμαχος των συνθέσεων και των συναινέσεων και δεν θέλει η ύψιστη διαδικασία της εκλογής του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα να γίνει πεδίο σύγκρουσης, δεν θα θελήσει να εμπλακεί.
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ανοίγματα σε διάφορα στελέχη και όρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που θα δίνει μάχες στη Βουλή, μαζί με τους έτερους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Γιάννη Βρούτση και Αδωνι Γεωργιάδη. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook