Follow us

Σαμαράς στην Καλαμάτα: Τα συμπλέγματα τελείωσαν, είμαστε κόμμα συντηρητικό και φιλελεύθερο

Ο κ. Σαμαράς από την καλαμάτα χαρακτήρισε συγκλονιστική την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου της Χειμάρρας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την πεποίθηση ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα σημάνει την εκτόξευση της ανάπτυξης της οικονομίας μας εξέφρασε σε ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ στην εκλογική του περιφέρεια, την Καλαμάτα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε συγκλονιστική την εκλογή του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου της Χειμάρρας και επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης και ότι ουδέποτε θα συζητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στέλνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα σε όποια ηγεσία προκύψει στην Τουρκία μετά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 28ης Μαίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Καλαμάτα

"Αυτός ο απίστευτος κόσμος δίνει από σήμερα το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής!

Αλλά μου δίνει κι εμένα την τεράστια συγκίνηση να βλέπω εδώ, όρθια και γαλάζια την δική μας Πελοπόννησο!

Απόψε μιλάει η Καλαμάτα! Για την Πατρίδα! Για την Παράταξη! Απόψε, είμαστε όλοι εδώ Συμμαχητές για την Ελλάδα μας! Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔιτες, Δεξιοί, Κεντρώοι, Ψηφοφόροι, νέοι και παλιοί, που έχετε το όραμα της Ελλάδας που αγαπάμε.

Απόψε, είμαστε όλοι εδώ!

Γιατί μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον, Αλλά και η πίστη μας σε κοινές Αρχές, Αξίες και Ιδέες της Παράταξης. Της Παράταξης των Εθνικών Αγώνων, Της Παράταξης των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων έργων, Της Παράταξης της Ευρωπαϊκής προοπτικής. Την Παράταξη της Δεξιάς και του Πατριωτικού Κέντρου, της Κεντροδεξιάς! Της Νέας Δημοκρατίας! Tου Εθνάρχη Καραμανλή! Ολη η Ελλάδα έχει σήμερα την καρδιά της εδώ, στην Καλαμάτα. Στην πόλη της Διακήρυξης της Ελευθερίας μας από τον Τουρκικό ζυγό!

Συμπατριώτες μου! Είμαι απόψε και πάλι εδώ, κοντά σας, δίπλα σας, ένα με τον κόσμο. Ήμουν και θα είμαι πάντα εδώ : βουλευτής, από το 1977. Και στα καλά και στα δύσκολα. Και στους σεισμούς μαζί σας , στις σκηνές. Και μετά βοηθώντας , πάντα μαζί σας, την πληγωμένη Καλαματα να γίνει σήμερα υπόδειγμα σύγχρονης, πανέμορφης και συνεχώς αναπτυσσόμενης μεγαλούπολης !

Μαζί απογειώσαμε τον τόπο μας, και μαζί θα ζήσουμε το λαμπρό του αύριο.

Εδώ είμαι λοιπόν! Ο δικός σας Αντώνης!

Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου. Θα σας μιλήσω με το χέρι στην καρδιά. Για όσα κρίνονται στις εκλογές της 21ης Μαίου, Για το μέλλον της πατρίδας που θα ορίσετε την Κυριακή, με την ψήφο σας.

Φίλες και φίλοι, Την τετραετία που μας πέρασε, των συνεχών κρίσεων, η κυβέρνηση πέτυχε τον βασικό στόχο: Την διατήρηση της κοινωνικής κι εθνικής συνοχής. Η χώρα κρατήθηκε όρθια. Αντεξε στις κρίσεις με κοινωνική ειρήνη, σύνεση κι ωριμότητα. Με πρωταγωνιστές εσάς, τον ελληνικό λαό. Που ήταν δίπλα στην Πολιτεία όταν έπρεπε. Στην υγειονομική κρίση. Οργανωθήκαμε τάχιστα. Γιατροί και νοσηλευτές έκαναν το καθήκον τους Και η Παράταξή μας οφείλει να τους βοηθήσει πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές!

Κρίση του Εβρου. Εγινε απόπειρα εισβολής στην πατρίδα μας. Από οργανωμένους λαθρομετανάστες που έστειλε η Τουρκία. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έδρασε άμεσα. Ενίσχυσε στρατιωτικά τον Εβρο. Διεθνοποίησε την απόπειρα εισβολής. Και πέτυχε την υπαναχώρηση της Τουρκίας. Αλλά, είχε δίπλα της, και πάλι, τον Ελληνικό λαό. Ολους εσάς! Πρώτα από όλα Στρατό κι Αστυνομία! Κι ακόμα, τους Εθνοφύλακες και τους Συνοριοφύλακες, τους Ειδικούς Φρουρούς, τους απλούς πολίτες! Και πετύχαμε!

Θυμίζω, όμως, οτι όταν αποφάσισα, ως πρωθυπουργός, την κατασκευή του φράκτη στον Εβρο, είχα απέναντί μου τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος και για τον φράκτη και για τους λαθρομετανάστες και για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας στο Αιγαίο, από το Λιμενικό μας.

Σήμερα η κυβέρνησή μας τον τελειώνει τον φράκτη. Και ας προσπάθησε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ να το εμποδίσει στην Ευρώπη! Αλλά, ευτυχώς, οι "σύντροφοι ηττήθηκαν"… Γιατί κάθε πολιτική απόφαση πρέπει και να υπηρετεί και να εμπνέει τον λαό, που είναι πάντοτε ο υπέρτατος κριτής. Είναι αυτός ο λαός που στην υπόθεση των Σκοπίων τιμώρησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρόνησε τα εκατομμύρια Ελληνες που διαδήλωναν για τη Μακεδονία. Ακόμη και την άθλια σκευωρία της Νοβάρτις χρησιμοποίησαν για να περάσουν την εθνικά επικίνδυνη συμφωνία των Πρεσπών. Κι όλους εμάς που αντισταθήκαμε, ακόμα και τον Μίκη Θεοδωράκη, μας λοιδορούσαν ως "Μακεδονομάχους"... Δεν κατάλαβαν ότι για εμάς ήταν τίτλος τιμής! Ούτε και κατάλαβαν τις επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας. Κι όχι μόνον τις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών σε βάρος μας. Δεν μπόρεσαν ούτε καν να προβλέψουν τους μεγάλους τριγμούς που έφεραν στα Βαλκάνια. Κι ασφαλώς την αντίδραση και της Βουλγαρίας στην αναγνώριση μακεδονικού έθνους και γλώσσας, που με τόση ευκολία παραχώρησε στα Σκόπια ο κ.Τσίπρας.

Συμμαχητές και συμμαχήτριες, Η κυβέρνησή μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτά τα 4 χρόνια προσπάθησε να στηρίξει την μεσαία τάξη. Στήριξη τόσο με τις επιστρεπτέες κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όσο και με τη μείωση της άμεσης φορολογίας.

Εγιναν πολλά, δεν έγιναν ασφαλώς τα πάντα, αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό. Η οικονομία άντεξε. Η μεσαία τάξη, στηρίχθηκε. Επενδύσεις ήρθαν κι έρχονται, και διασφαλίζονται με χρηματοδότηση από την Ευρώπη. Για τους αγρότες μας έγιναν έργα, όπως φράγματα κι αρδευτικά . Κι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις, για λιπάσματα και ζωοτροφές, δίνονται. Κι ακόμα, ο τουρισμός μας σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η τουριστική έκρηξη που ζει ολόκληρη η Πελοπόννησος, να το ξέρετε, είναι μόνον η αρχή.

Ομως, την μεγαλύτερη μάχη την δίνει η χώρα για να φέρουμε την επενδυτική βαθμίδα. Τότε θα γίνει η μεγάλη εκτόξευση της Ανάπτυξης, με νέες θέσεις εργασίας. Θα με ρωτήσετε, και με το δίκιο σας: Αντώνη, "όλα καλά, όλα ανθηρά"; Απαντώ ευθέως: Οχι! Δεν είναι όλα τέλεια. Αλλά, Ναι! Είναι καλύτερα! Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση, σε όλα τα επίπεδα, απ' ότι ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αλήθεια! Κι αυτή είναι μια συγκρίσιμη πραγματικότητα. Είναι ένα καθαρό κριτήριο επιλογής ψήφου. Η κυβέρνηση δεν δίστασε και λάθη να παραδεχτεί αλλά και να τα διορθώσει. Τα κατάφερε; Τις περισσότερες φορές, ναι! Αυτή είναι η αλήθεια! Κι όσες φορές χρειάστηκε, πολλοί βουλευτές μας, με τις παρεμβάσεις, τους κινητοποίησαν την κυβέρνηση, διόρθωσαν λάθη! Κι όταν απαιτήθηκε μίλησα κι εγώ, δημόσια και με παρρησία... Κι εδώ είμαστε, και θα είμαστε κι αύριο! Για το συμφέρον των πολλών! Για την Πατρίδα και τον Λαό!

Γιατί αυτή είναι η δύναμη της Παράταξής μας: το Εθνικό και το Λαϊκό συμφέρον! Αυτό υπηρετούμε! Αταλάντευτα και μόνο! Τελεία και παύλα! Σκεφτείτε όμως και κάτι ακόμα: η κυβέρνηση στην τετραετία που πέρασε ήταν μόνη της. Η αντιπολίτευση δεν βοήθησε ποτέ και σε τίποτα. Αντιθέτα, πλειοδότησε σε υποκρισία.

Ελληνίδες, Ελληνες Ακούστε, Την αλήθεια έλεγε αυτή η Παράταξη πάντα. Αλήθεια είπε ο Κώστας Καραμανλής όταν προειδοποιούσε και οι άλλοι έλεγαν "λεφτά υπάρχουν" Την αλήθεια είπα εγώ στο Ζάππειο ότι το πρώτο Μνημόνιο "δεν βγαίνει" Γιατί είχε λάθος πολλαπλασιαστές. Την αλήθεια είπα και τον Ιανουάριο του 2015, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε τη χώρα σε περιπέτεια.

Κι ήταν περιπέτεια, οδυνηρή για τη χώρα, η περίοδος Τσίπρα-Βαρουφάκη. Οπου, προσέξτε: εμάς μας κατηγορούσαν τότε για "Γερμανοτσολιάδες", σήμερα όμως ο ίδιος ο Τσίπρας κατηγορεί τον Βαρουφάκη ότι ήταν ο καλύτερος φίλος του Σόϊμπλε. Αλλο τώρα αν ο Τσίπρας, την ώρα που τον κατηγορεί, του κάνει,την ίδια στιγμή, πρόταση να στήσουν μαζί , λέει , μιά "προοδευτική διακυβέρνηση" της χώρας. Τι να πεί κανείς; Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή τον κατηγορεί ότι ήταν φίλος του Σόϊμπλε, Τρίτη -Πέμπτη- Σάββατο τον παρακαλάει να κάνουν μαζί κυβέρνηση... Αλήθεια, τι είναι όλα αυτά; Αυταπάτες ή απάτες; Θα σας πώ εγώ : και αυταπάτες κι απάτες είναι!

Και τώρα δυό λόγια για το αύριο. Η αλήθεια πάλι είναι ότι έρχονται μεγάλες ανηφόρες. Που όλα δείχνουν ότι θα συγκλονίσουν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Και πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τι έρχεται. Και οι πολιτικοί, συντονισμένα να βρίσκονται στις επάλξεις. Εξηγούμαι:

Ζήτημα Οικονομικό. Πρώτο σήμα κινδύνου, στην Αμερική, που το χρέος της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου έχει φθάσει στον ουρανό. Δεύτερο σήμα κινδύνου, χώρες - κολοσσοί, εκτός της Δύσης, απειλούν για πρώτη φορά να συναλλάσσονται με νομίσματα εκτός δολαρίου. Αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας λέγεται αυτό. Προφανώς και το ευρώ θα επηρεαστεί. Ιδιαίτερα τώρα, που σε Ευρώπη κι Αμερική έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος τραπεζικής κρίσης. Κι όλα αυτά σε μια εποχή μεγάλων αναταράξεων, που ανακατεύουν το παγκόσμιο σύστημα.

Ψηφιακή Οικονομία, Τεχνητή Νοημοσύνη. Δύσκολες επιλογές που είναι όμως σίγουρο ότι θ αλλάξουν τις ζωές μας. Ζήτημα Ενεργειακό. Το έχω πεί 100 φορές ότι η Ευρώπη, και κυρίως η Γερμανία, τα προηγούμενα χρόνια έλαβε αποφάσεις που μας έκαναν όμηρο της Ρωσίας. Κι ότι αγνοήθηκε και η Ελληνική πρωτοβουλία, όταν την περίοδο της κυβέρνησής μου, πίεζα να καταστεί η περιοχή μας ο βασικός τροφοδότης φυσικού αερίου της Ευρώπης. Με τη συνεργασία και συμμετοχή του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου μας.

Αλλά τότε η Ευρώπη έπαιζε με τα λάθος συμφέροντα. Γιατί δίχως φθηνή ενέργεια δεν υπάρχει ανάπτυξη. Και δίχως ανάπτυξη δεν θα υπάρχει η Δυτική οικονομία, όπως την ξέρουμε. Η πατρίδα μας διαθέτει όλες τις πηγές ενέργειας. Και ήλιο, και άνεμο, και κοιτάσματα και ορυκτό πλούτο. Απαιτείται γι αυτό και σχεδιασμός και στρατηγική νέων συσχετισμών στην Ευρώπη.

Ζήτημα Διατροφικό. Αντιμετωπίζουμε ήδη θεωρίες περίεργες που οδηγούν σε μεγάλες αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες. Οι διεθνείς "πράσινες" Συμφωνίες είναι υπερβολικές σε πολλά σημεία. Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα είναι μη ρεαλιστικά κι οδηγούν σε παραλογισμούς. Περιορίζουν την κτηνοτροφία κι οδηγούν την αγροτική παραγωγή σε πλήρη εξάρτηση απο συγκεκριμένους μόνο σπόρους. Κι έτσι απειλείται ο κτηνοτροφικός κι ο αγροτικός τομέας! Οταν μάλιστα έχουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και η Δύση παράγει εδώ και καιρό λιγότερα προϊόντα. Και θα δείτε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν σημάδια ότι μία επισιτιστική κρίση είναι πιθανή! Προσέξτε: στην Ολλανδία η κυβέρνηση δήμευσε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις των "πράσινων" Συνθηκών... Αποτέλεσμα; Αγρότες και Κτηνοτρόφοι κυριολεκτικά ξεσηκώθηκαν! Απέκλεισαν πόλεις και δημόσια κτίρια, επί μήνες. Κι όχι μόνο αυτό: ίδρυσαν και κόμμα. Ξέρετε ποιο κόμμα ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές για την Ολλανδική Γερουσία; Το Κόμμα των Αγροτών! Αγροτικές κινητοποιήσεις έγιναν και στις Βρυξέλλες και στην Ιταλία και σ άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς.

Εμείς, στην Ελλάδα, έχουμε όλες τις δυνατότητες να χαράξουμε δική μας αγροτική στρατηγική με το βλέμμα στο μέλλον. Εχουμε τεράστια, μοναδική ποικιλότητα και ποιότητα. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε!

Υπάρχει όμως και μια ακόμη μεγάλη παγκόσμια κρίση. Κρίση ταυτότητας και πολιτισμού. Που δημιουργεί η καινούργια "κουλτούρα της αποδόμησης" και της "πολιτικής ορθότητας". Βλέπουμε σήμερα στη Δύση αγάλματα να γκρεμίζονται. Ακόμα και του Χριστόφορου Κολόμβου και του Τόμας Τζέφερσον. Κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη κι άλλων πνευματικών γιγάντων να λογοκρίνονται. Αριστουργήματα της 7ης Τέχνης δεν προβάλλονται πιά στην μικρή και μεγάλη οθόνη. Είναι, λένε, σεξιστικά ή ρατσιστικά .

Ο τρόπος ζωής και τα πρότυπα στα οποία βασίστηκε ο Δυτικός κόσμος και Πολιτισμός δοκιμάζονται. Ποιοί είναι όμως οι πυλώνες του Δυτικού κόσμου; Ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και οι μεγάλες του Αξίες, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Το Ρωμαϊκό Δίκαιο, δηλαδή το κράτος-δικαίου. Και, βέβαια, ο Χριστιανισμός! Αυτή είναι η Δύση! Αυτή είναι η Ευρώπη. Νοιώθει σήμερα ο Δυτικός άνθρωπος, ο Ευρωπαίος πολίτης, ότι αμφισβητείται ο τρόπος ζωής του, η κουλτούρα του, οι γειτονιές του, η Πίστη του. Νοιώθει να βάλλεται η οικογένεια, η Μάνα κι ο Πατέρας. Ακούει για Γονέα 1, Γονέα 2, ακόμη και Γονέα 3. Για τους δικαιωματιστές, το φύλο των ανθρώπων δεν είναι βιολογικό, αλλά κοινωνικό. Δηλαδή, δεν είναι θέμα φύσης, αλλά κοινωνίας. Ετσι φθάνουμε σε ακρότητες. Μας προτείνουν να μην λέμε "ο φοιτητής" ή "η φοιτήτρια", αλλά .."τα φοιτητά". Να μη λέμε ότι "έχω ένα σκυλί", αλλά να λέμε "είμαι" …"σκυλογονέας"! Κι έτσι , μέσω της γελοιοποίησης του όρου γονέας, αποδομείται η έννοια της Οικογένειας. Μας λένε: μην λέτε "Καλά Χριστούγεννα" αλλά "Καλές Γιορτές" ! Κι έτσι, αποδομείται ο Χριστιανικός χαρακτήρας του Δυτικού πολιτισμού.

Υπάρχουν και χειρότερα: εδώ, στην χώρα μας, οι δικαιωματιστές έφθασαν να χαρακτηρίζουν ακόμα και τον τεράστιο Κωσταντίνο Παπαρηγόπουλο, τον μέγα αυτό Ελληνα, ως …"παρακρατικό" ! Κι έτσι, επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία μας. Κι όταν εμείς τα λέμε, τότε αμέσως μας κολλάνε την ταμπέλα: Φασίστας! Ακόμα κι εμένα! Τι άλλο θ ακούσουμε; Κανονική Αστυνομία Σκέψης! Εχουν φαγωθεί να συκοφαντήσουν μια Παράταξη που έφερε το 1974 τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Κι έστειλε το 2014 τη Χρυσή Αυγή στην Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η λεγόμενη "Αριστερά του δικαιωματισμού". Εκείνο το κομμάτι της Αριστεράς που αντικατέστησε την "πάλη των τάξεων" με την "πάλη των μειονοτήτων". Ας κόψουν λοιπόν τις ανοησίες. Κι αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ. Αυτές τις ακρότητες τις καταγγέλουν οι ίδιοι οι κλασσικοί μαρξιστές, οι δικοί τους Αριστεροί θεωρητικοί. Και τις επισημαίνουν ανοιχτά μεγάλοι διανοητές. Οπως ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, παγκοσμίως γνωστός Γάλλος Φιλόσοφος. Που μόνο...ακροδεξιό δεν τον λες τον άνθρωπο! Ακόμα και ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος, ο κεντρώος Εμμανουήλ Μακρόν.

Και κάτι ακόμη:

Αν τα παραδοσιακά κόμματα υιοθετήσουν αυτές τις ακρότητες, τότε θα βρεθούν χωρίς τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Θα δημιουργηθεί κενό εκπροσώπησης. Αλλά τα κενά, αργά ή γρήγορα, καλύπτονται. Και θα καλυφθούν από αυτά που λέμε αντι-συστημικά κόμματα. Που πολλές φορές γίνονται πολύ επικίνδυνα, όχι τόσο για το σύστημα αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία. Η Πατρίδα μας, ευτυχώς, είναι η πιο ανθεκτική χώρα της Δύσης. Η εθνική μας ταυτότητα είναι ανεπηρέαστη χιλιετίες. Δεν φοβόμαστε, το έχουμε αποδείξει. Αλλά, ούτε κι αδιαφορούμε για την επίθεση που δέχεται ο τρόπος ζωής μας.

Ελληνίδες κι Ελληνες, Σας μίλησα με τη γλώσσα της αλήθειας. Για όσα έγιναν κι όσα έρχονται. Κι ό,τι συμβαίνει στην Δύση, στην Ευρώπη, έρχεται κι εδώ, αργά ή γρήγορα. Μπορεί και πιο γρήγορα απ' όσο νομίζουμε.. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει την απογείωσή της!

Ομως, Απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι το Δημογραφικό πρόβλημα! Το ξέρουμε, το βλέπουμε. Κάθε δεκαετία ο πληθυσμός μας μειώνεται. Τα νέα ζευγάρια, κι όχι μόνο, δυσκολεύονται να κάνουν Οικογένεια με παιδιά. Διστάζουν. Φοβούνται. Απαιτούνται δραστικές λύσεις. Είναι αδύνατον, για παράδειγμα, να παραμείνει όπως είναι το θέμα της στέγης. Απαιτείται ευρηματική και γενναία παρέμβαση της Πολιτείας. Είμαστε στις 10 χώρες με τη χειρότερη φορολογία σε οικογένειες με δυο παιδιά στον κόσμο. Φορολογούμε με 34% Οφείλουμε να δούμε το πώς κάποιες χώρες της Ευρώπης δίνουν υψηλά και άτοκα δάνεια. Να δώσουμε εκτάσεις δωρεάν και δίχως φορολόγηση των οικογενειών. Υπάρχουν πολλές λύσεις ! Και πάντως, δεν είναι λύση του δημογραφικού μας προβλήματος η εύκολη χορήγηση της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες. Αυτό δεν είναι σοβαρή πολιτική σοβαρής χώρας!

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στον φίλο κι αδελφό, τον

Φρέντυ Μπελέρη για την συγκλονιστική του εκλογή, ως δημάρχου στη

Χειμμάρα. Κι ας τον είχαν στην φυλακή.

Η Ελληνική ομογένεια έδωσε έτσι απάντηση Δημοκρατίας

στον προκλητικό κι ακραίο κύριο Ράμα!

Να τα ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, τα

πράγματα, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις:

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ! Είναι το κόμμα της πατριωτικής

ευθύνης. Το κόμμα που έβαλε και που κράτησε την χώρα στην Ευρώπη.

Δεν θα παίξουμε με το Εθνος!

Εμείς δεν θα ανεχτούμε ποτέ να διαπραγματευτούμε ούτε τα κυριαρχικά

μας δικαιώματα, ούτε τα δικαιώματά μας από το Διεθνές Δίκαιο της

Θάλασσας.

Εμείς δεν θα πούμε ποτέ στον ελληνικό λαό , όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ,

"ας μην είμαστε μοναχοφάηδες"!

Και πολύ περισσότερο, δεν θα διανοηθούμε

να φέρουμε στην πατρίδα μας τις "Πρέσπες του Αιγαίου", όπως ζητάει

ο ΣΥΡΙΖΑ και το γνωστό "λόμπυ του κατευνασμού", σχεδόν επισήμως

πιά.

Ας το ακούσει καλά αυτό η Τουρκία, είτε βγεί ο Ερντογάν, είτε όχι.

Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες

Στην μάχη των ιδεών είμαστε παρόντες!

Οι αντίπαλοί μας, μας κατηγορούν για πολλά...

Τους απαντώ: δεν τους φοβόμαστε!

Μας λοιδορούν.

Τους απαντώ: τα συμπλέγματα τελείωσαν!

Μας ειρωνεύονται.

Τους απαντώ: ο Πατριωτισμός δεν είναι μια λέξη, είναι

η ψυχή μας!

Και το λέω αυτό από εδώ από την Πελοπόννησο!

Που έχουμε δώσει και την ψυχή μας σε όλους τους εθνικούς αγώνες!

Είμαστε, Ναι, κόμμα Συντηρητικό και Φιλελεύθερο!

Συντηρητικό, Ναί!

Γιατί συντηρούμε τις μεγάλες αξίες του Εθνους και τις παραδόσεις του.

Φιλελεύθερο, Ναί!

Γιατί αγωνιζόμαστε για την ατομική και εθνική

Ελευθερία, και πιστεύουμε στην ελεύθερη κοινωνία, στην ατομική

ιδιοκτησία.

Πάμε την Κυριακή στις κάλπες, με πίστη για την εκλογική μας νίκη.

Με βεβαιότητα!

Γιατί, απέναντί μας έχουμε κάποιους που παίζουν την Ελλάδα

στα ζάρια.

Ενώ εμείς έχουμε συγκροτημένο πρόγραμμα για το αύριο της χώρας, και

Γιατί, πάνω απ' όλα:

Είμαστε η Νέα Δημοκρατία!

Είμαστε περήφανοι για την Παράταξή μας! Για την Παράταξη της

προκοπής, της αξιοσύνης, της προόδου, της προσφοράς, της συνέπειας.

Είμαστε η Νέα Δημοκρατία!

Η Παράταξη της μεσαίας τάξης, των "νοικοκυραίων", αυτών που οι άλλοι

υποτιμούν.

Είμαστε η Νέα Δημοκρατία!

Η μεγάλη Παράταξη της Δεξιάς και του πατριωτικού Κέντρου!

Είμαστε η Νέα Δημοκρατία!

Είμαστε εμείς, η Γαλάζια Γενιά!

Που "μύρισε θυμάρι και βασιλικό"!

Οι Δαπίτες!

Οι ΟΝΝΕΔίτες!

Οι Νεοδημοκράτες!

Αυτοί είμαστε, αυτοί είστε, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία!

Απόψε αυτή εδώ η πλατεία μοσχοβόλησε Νέα Δημοκρατία!

Την Κυριακή, όλοι μαζί, προχωράμε για τη μεγάλη μας νίκη!

Για την Πατρίδα και την Παράταξη!

Σας κοιτώ στα μάτια και ξυπνάνε μέσα μου

όλες οι αναμνήσεις.

Κι όλοι οι αγώνες που δώσαμε.

Που σταθήκατε δίπλα μου και σημαδέψατε και την πορεία

και τη ζωή μου.

Σας ζητώ να ξανασταθείτε μαζί μου,

να ξαναβάλουμε φωτιά στα όνειρα!

Οι Μωραίτες είμαστε εδώ.

Από εδώ που κερδήθηκε η λευτεριά της πατρίδας!

Από εδώ που είναι και η σημαία και ο Σταυρός!

Από εδώ προχωράμε ξανά μαζί, για το μέλλον των παιδιών μας!

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία!

Σας ευχαριστώ!

Παρακαλώ τους βουλευτές και τους υποψηφίους να

έρθουν εδώ πάνω μαζί μου στη σκηνή. Εχουμε γιορτή!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο πιο πολυσυζητημένος Έλληνας σκηνοθέτης αυτή τη στιγμή και όλες οι ταινίες του σε σειρά

Μια αναδρομή στη φιλμογραφία του τολμηρού Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η "Σπασμένη Φλέβα", που προβάλλεται αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες, ενθουσίασε θεατές και κριτικούς.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 02 Δεκ 2025 | 11:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Δικαιοσύνη και στην αρχή για το μαύρο χρήμα στέλνει η ΝΔ όσους κέρδισαν τυχερά παιχνίδια

Σημειώνεται ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας αποδέχθηκε το αίτημα βουλευτών της μειοψηφίας τα στοιχεία για τα τυχερά παίγνια να δοθούν και στο ΣΔΟΕ.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 02 Δεκ 2025 | 11:14

Εκλογές δικηγόρων: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Μάχη Αναστασόπουλου - Κουτσόλαμπρου στον ΔΣΑ

Στις εκλογές ψήφισαν 13.818 δικηγόροι από τους 24.699 εγγεγραμμένους, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 55,95%.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΔΣΑ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Εκλογές Δικηγόρων: Κοσμοσυρροή και "πηγαδάκια" στην Ακαδημίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες του ΔΣΑ 5.104 δικηγόροι

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 01 Δεκ 2025 | 11:33

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Δεύτερη μέρα εκλογών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Ποιοι εκλέχτηκαν από τον α' γύρο

Τι δείχνουν τα ποσοστά συμμετοχής της πρώτης μέρας - Οι αξιοσημείωτες πρωτιές του α' γύρου - 51 δικηγορικοί σύλλογοι εξασφάλισαν πρόεδρο από την πρώτη ψηφοφορία.

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 26 Νοε 2025 | 20:44

Πηγές ΝΔ: Κρίσιμα ερωτήματα για τον Λ. Αντωνόπουλο που "καίνε" τον Ν. Ανδρουλάκη

Καλά θα κάνει το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τον κ. Αντωνόπουλο να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 11:38

Καμμένος για Τσίπρα: Μου είχε πει να με βάλει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Εγιναν τεράστια λάθη στο Μάτι

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 25 Νοε 2025 | 10:48

Δημοσκόπηση Interview: Χαμηλές πτήσεις για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , με 20% αναποφάσιστους - "Κόβουν" κρέας και ψάρι λόγω ακρίβειας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview, οι πολίτες πιέζονται οικονομικά και το 95% περιορίζει βασικά έξοδα.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 19:16

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με τον γιο του - "Γέμισαν οι κάλπες"

Ικανοποιημένος από την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΒΕΝΕΤΟ, ΑΠΟΥΛΙΑ, ΚΑΜΠΑΝΙΑ 23 Νοε 2025 | 12:07

Ιταλία: Εκλογικό τεστ σε τρεις περιφέρειες - Στις κάλπες 13 εκατομμύρια Ιταλοί

Συνολικά, 13 εκατομμύρια πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες σήμερα και αύριο

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 21 Νοε 2025 | 21:30

Δημοσκόπηση MRB: Η "Ιθάκη" εγκλωβίζει το κόμμα Τσίπρα - Δυναμική άνοδος της Καρυστιανού

Το 68,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της MRB τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων - Υποχωρεί και η επιλογή Σαμαρά

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 21 Νοε 2025 | 19:13

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Για τι ψηφίζουν τα μέλη

Για το σύνολο των κομματικών θέσεων θα εκλεγούν 3.500 μέλη, μεταξύ των άνω των 7.200 υποψηφιοτήτων που έχουν κατατεθεί.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 20 Νοε 2025 | 21:17

Metron Analysis: Μικρή αύξηση στα ποσοστά της ΝΔ - Δεύτερο το "κόμμα Τσίπρα", τρίτος ο Σαμαράς

Δυνητική επιρροή 23% και 16% αντίστοιχα για πιθανά κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά - Χάνει σε δημοτικότητα αλλά παραμένει πρώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Αρνητική αξιολόγηση για Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 20 Νοε 2025 | 20:16

Δημοσκόπηση MRB: Πάνω από 15 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ - Οι πολίτες θέλουν νέα κόμματα

Στο 29,1% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας, στο 13,5% του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB - Δυσαρέσκεια στους πολίτες για ΕΛΤΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

H ANAKOINVSH 19 Νοε 2025 | 18:53

ΝΔ: Υποκριτικό παραλήρημα του ΠΑΣΟΚ για M. Λαζαρίδη - Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για "άθλια μεθοδολογία, που συνοδεύεται και από απίστευτα ψέματα

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 18 Νοε 2025 | 16:55

Συγκινημένος ο Σαμαράς στον επικήδειο για τον Σταμάτη: Πρόσωπο αγαπημένο, φίλος με κοινή πορεία 35 χρόνια

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 16 Νοεμβρίου, σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΔ 18 Νοε 2025 | 13:52

Συγκίνηση στην κηδεία του Δημήτρη Σταμάτη: Παρόντες o Αντώνης Σαμαράς και ο Νικήτας Κακλαμάνης [εικόνες]

Ο Δημήτρης Σταμάτης πέθανε σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 22:21

Ελληνοαμερικανός εισαγγελέας ερευνά τον Τραμπ για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τζόρτζια το 2020 - Ποιος είναι ο Πιτ Σκανδαλάκης

Η πολιτειακή έρευνα για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος στην Τζόρτζια συνεχίζεται με επικεφαλής Ελληνοαμερικανό εισαγγελέα

"ΣΚΛΗΡΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" 13 Νοε 2025 | 22:46

Κυριαζίδης: Δεν βγαίνω με τα 5.000 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης - Ευτυχώς η σύζυγός μου δουλεύει [βίντεο]

"Έχουμε την αίσθηση για τους βουλευτές, ότι έχουν μία βουλευτική αποζημίωση, ώστε να διασφαλίζουν τα πάντα", σημείωσε ο Δημήτρης Κυριαζίδης

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 13 Νοε 2025 | 19:51

Δημοσκόπηση Opinion Pοll: Μεγάλη η διαφορά της ΝΔ από τα υπόλοιπα κόμματα - Δεν κάνουν "γκελ" Τσίπρας και Σαμαράς

Αξιοσημείωτη είναι η πολυκομματική μάχη για τις θέσεις πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Pοll

"ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ" 13 Νοε 2025 | 08:48

Λάκης Λαζόπουλος: Τα δημόσια συλλυπητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια της κόρης του [βίντεο]

Ο Λάκης Λαζόπουλος άφησε για λίγο την πολιτική σάτιρα και θέλησε να εκφράσει δημόσια τη λύπη του για την τραγική απώλεια της κόρης του Αντώνη Σαμαρά, Λένας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 13 Νοε 2025 | 07:08

Tα υπονοούμενα Καμμένου για Σαμαρά και μια φωτογραφία από τα παλιά: "Ξέρεις εσύ..."

Μία ανάρτηση στο X με μια φωτογραφία από το παρελθόν και... υπονοούμενα, έκανε ο Πάνος Καμμένος., για τον Αντώνη Σαμαρά.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Νοε 2025 | 12:10

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής στις επόμενες εκλογές - Μη αναστρέψιμη η πορεία της ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και για την εξωτερική πολιτική, ξεκινώντας από το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛ 12 Νοε 2025 | 09:56

Σκληρή επίθεση Καμμένου σε Σαμαρά: Αποτελεί την "πολιτική εκδοχή του αρχαιότερου επαγγέλματος του κόσμου" [βίντεο]

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά, λέγοντας πως "ούτε ο Φιντέλ Κάστρο στο τηλεοπτικό κανάλι της Κούβας δεν είχε δώσει συνέντευξη διάρκειας δύο ωρών".

12 Νοε 2025 | 08:23

Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς

Το υπό διαμόρφωση κόμμα Σαμαρά, θα κάνει αναμφίβολα ζημιά στη Νέα Δημοκρατία και θα περιορίσει τις πιθανότητες μιας νέας θητείας Μητσοτάκη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

"ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ" 10 Νοε 2025 | 19:32

"Συζητάμε με τον Σαμαρά για την ίδρυση κόμματος": Τι δήλωσε ο Μελετόπουλος της "Ομάδας των 91"

Η "Ομάδα Πολιτών" ή "κίνηση των 91" αυτοπροσδιορίζεται ως όμιλος προβληματισμού για την κατάσταση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, της οικονομίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων

ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 10 Νοε 2025 | 18:34

Το τετ-α-τετ Σαμαρά με Γκίλφοϊλ: Πού συναντήθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός και η πρέσβειρα των ΗΠΑ

Το κλίμα ανάμεσα στην πρέσβειρα των ΗΠΑ και τον πρώην πρωθυπουργό ήταν πολύ καλό

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 10 Νοε 2025 | 17:27
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Νοε 2025 | 16:56

Παύλος Μαρινάκης για τη συνέντευξη Σαμαρά: Η πολιτική είναι έργο και αποτέλεσμα, δεν είναι ταμπέλες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 10 Νοε 2025 | 16:55
ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50,4% 05 Νοε 2025 | 06:30

Ιστορική νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη - Νέος δήμαρχος ο 34χρονος μουσουλμάνος σοσιαλιστής

Ο δημοκρατικός σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι, γίνεται ο νεότερος δήμαρχος της τελευταίας εκατονταετίας στη Νέα Υόρκη.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 18:10

Νέα Υόρκη: Ο Τραμπ θέλει να φρενάρει τον "κομμουνιστή" Μαμντάνι - "Όποιος Εβραίος τον ψηφίσει, είναι χαζός"

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης με τους Δημοκρατικούς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο στόχαστρό του το τελευταίο διάστημα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 04 Νοε 2025 | 13:27

Κρίσιμες κάλπες στη Ν.Υόρκη: Γιατί το early voting δείχνει Μαμντάνι και μεγάλο εκλογικό "χαστούκι" στον Τραμπ

Αλλαγές στον πολιτικό χάρτη των ΗΠΑ ενδέχεται να φέρουν οι κάλπες που στήνονται σε Νέα Υόρκη αλλά και Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια και Καλιφόρνια

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

34ΧΡΟΝΟΣ 03 Νοε 2025 | 15:49

Ο αντι-Τραμπ Μαμντάνι: Γιος Ινδών που γεννήθηκε στην Ουγκάντα, ετοιμάζεται για δήμαρχος Ν.Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 02 Νοε 2025 | 18:13

Ανησυχία στη Γερμανία: Σταθερά πρώτο κόμμα η ΑfD στις δημοσκοπήσεις

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/ CSU) ακολουθεί δεύτερη με 25%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κινούνται στο 15%. Αριστερά (Die Linke)και Πράσινοι (Die Grünen) καταγράφουν 11%

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 01 Νοε 2025 | 12:43

Παρέμβαση Σαμαρά για τα ΕΛΤΑ: Να επανεξεταστεί η απόφαση - Η κυβέρνηση αποδυναμώνει την παρουσία του κράτους

Ο πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να επανεξεταστεί η ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

"ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ" 31 Οκτ 2025 | 22:55

Ολλανδία: "Παρατυπίες" στις εκλογές καταγγέλλει ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς

"Υπάρχει χιονοστιβάδα μηνυμάτων αυτού του είδους από όλη τη χώρα - Θα ήταν καλό να γίνει έρευνα", τόνισε ο Βίλντερς

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ 31 Οκτ 2025 | 18:23

Χανιά: Θρίλερ με την εκλογή μητροπολίτη - Οι μαφιόζοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση Καμμένου για τον εκλεκτό τους

Αναβολή της εκλογής του νέου μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

38 ΕΤΩΝ 30 Οκτ 2025 | 07:15

Εκλογές στην Ολλανδία: Ρομπ Γέτεν, ένας πρώην αθλητής και ανοιχτά ομοφυλόφιλος που προαλείφεται για πρωθυπουργός

Ο Ρομπ Γέτεν προβλέπεται να γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός της Ολλανδίας, και ο πρώτος που έχει δηλώσει δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ 29 Οκτ 2025 | 22:56

Νέα σελίδα στο πολιτικό σκηνικό της Ολλανδίας - Το exit poll δίνει νικητή το φιλοευρωπαϊκό κεντρώο κόμμα D66

Οι ψηφοφόροι στην Ολλανδία φαίνεται πως γύρισαν την πλάτη στον ακροδεξιό ηγέτη Χέερτ Βίλντερς

ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 28 Οκτ 2025 | 10:20

Σαμαράς για 28η Οκτωβρίου: Πριν 85 χρόνια ο λαός είπε ΟΧΙ στην υποταγή

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ότι ο λαός "δεν υπολόγισε "διεθνείς συσχετισμούς" κι ας ήταν όλα εναντίον του".

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 27 Οκτ 2025 | 17:50

Αυτός είναι ο γηραιότερος ηγέτης όλου του κόσμου - Ο Πολ Μπίγια επανεξελέγη σε ηλικία 92 ετών

Η αντιπολίτευση στο Καμερούν καταγγέλλει πυροβολισμούς κοντά στο σπίτι του αντιπάλου του

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 22 Οκτ 2025 | 15:31

Σαμαράς για Σαββόπουλο: Άφησε μια παρακαταθήκη ρυθμού, στίχου, μελωδίας και διαρκούς συνειδησιακής αναζήτησης

"Τολμηρός στη δημιουργία και εκφραστικά ασυμβίβαστος, αποτύπωσε για δεκαετίες τις αγωνίες και τα όνειρα ιδίως των νέων ανθρώπων" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΟΦΗ 19 Οκτ 2025 | 20:21

Καταποντίστηκε ο εκλεκτός του Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Ο Τουφάν Ερχιουρμάν διαδέχεται τον Τατάρ στην ηγεσία του ψευδοκράτους

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν έλαβε ποσοστό 62,76% ενώ ο Ερσίν Τατάρ 35,80% - Συγχαρητήρια στον Ερχιουρμάν από τον Νίκο Χριστοδουλίδη και τον γγ του ΑΚΕΛ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ 15 Οκτ 2025 | 19:53

Προειδοποίηση Καραμανλή για κίνδυνο θεσμικής και εθνικής κρίσης - Βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού