Σε δύσκολη θέση ο Παπαγγελόπουλος μετά τις "βόμβες" Μιωνή για εκβιασμό

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να υποστήριξε ότι η συμμορία, όπως είπε, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έστησε την πλεκτάνη εις βάρος του.

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φαίνεται πως "δένει" σύμφωνα με στελέχη της προανακριτικής επιτροπής η χθεσινή μαραθώνια κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας ενίσχυσε περαιτέρω το αφήγημα των δικαστικών λειτουργών που έχουν καταθέσει έως σήμερα στην επιτροπή και κατήγγειλαν κύκλωμα δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων που υπό την μπαγκέτα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης διενεργούσαν προανακρίσεις, ασκούσαν πειθαρχικούς ελέγχους και συκοφαντούσαν με δημοσιεύματα.

Και εκείνος βρέθηκε στην ίδια, όπως φέρεται να κατάθεσε, ιστορία τρόμου αλλά στην περίπτωση του υπήρχε ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο, η πίεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να του αποσπάσει 350.000 ευρώ προκειμένου να ρυθμίσει "μια και έξω" την δικαστική διαμάχη που είχε ο επιχειρηματίας με τον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Γιάννη Φιλιππάκη. Άλλωστε όπως εξήγησε χθες στα μέλη της επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πίστευε απόλυτα ότι χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα.

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να υποστήριξε ότι η συμμορία, όπως είπε, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έστησε την πλεκτάνη εις βάρος του με τον συνήθη τρόπο.

Στην αρχή με δημοσιεύματα εις βάρος του και εις βάρος του συνεργάτη του Άγγελου Μεταξά. Στην συνέχεια ανέλαβαν εισαγγελικές αρχές που ξεκίνησαν έρευνα με πρόσχημα την παρουσία του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε με αγωγές προς την "Δημοκρατία".

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτός που επιχείρησε, με το αζημίωτο σύμφωνα με τον μάρτυρα, να κλείσει το μέτωπο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Σάμπυ Μιωνή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην συνάντηση που έγινε τον Μάρτιο του 2016 στο γραφείο του Νίκου Παππά στο Μαξίμου στην οποία μετείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αν και όπως διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας ήταν εκείνος που πήρε τη πρωτοβουλία για το ραντεβού, εντούτοις δεν άφησε αιχμές ούτε για τον πρώην υπουργό, ούτε βέβαια για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν αντίθετα αποκαλυπτικός για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα λέει, τα οποία όπως δήλωσε θα καταθέσει στην Δικαιοσύνη (χθες κατέθεσε νέα μήνυση) ανέφερε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε χρήματα, 350.000 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Γιάννη Φιλιππάκη ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε καταβάλει εξαιτίας της δικαστικής τους διένεξης. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον μάρτυρα θα γίνονταν οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει ανακωχή μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Γιάννη Φιλιππάκη, αλλά και μεταξύ άλλων δημοσιογράφων όπως με τον Αλέξανδρου Τάρκα και την Γιάννα Παπαδάκου που ανήκαν στην ομάδα Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε στην επιτροπή ένα "roadmap” που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαίωνε την επιδιωκόμενη συμφωνία μεταξύ του εκδότη και του επιχειρηματία. Στο έγγραφο μεταξύ των άλλων όρων γίνεται σαφές ότι ο εισαγγελική αρχή θα σταματούσε την διεξαχθείσα έρευνα μεταξύ των αντιδίκων και θα έθετε την υπόθεση στο αρχείο. Γεγονός που σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποδεικνύει σαφέστατα την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Σε δύσκολη θέση ο Παπαγγελόπουλος μετά τις "βόμβες" Μιωνή για εκβιασμό

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή συμπλήρωσε τα κενά που είχε η πλειοψηφία για να σχηματίσει την πλήρη εικόνα αποδείξεων ενοχής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες καθώς άλλωστε η επιτροπή περιμένει και τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που θα υποδείξει τον τρόπο που θα γίνει η διεύρυνση.

Υπάρχει ωστόσο η πεποίθηση ότι εκτός από τα τέσσερα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην αρχική πρόταση της ΝΔ, στοιχειοθετούνται και νέα. Το αδίκημα του εκβιασμού (βουλευτές υποστηρίζουν ότι προκύπτει και από καταθέσεις δικαστικών λειτουργών) το αδίκημα της δωροληψίας και το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Και για το τελευταίο εκτός από τον επιχειρηματία έχουν υπάρξει ανάλογες αναφορές και κατά την εξέταση των εισαγγελέων.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή.

Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!

Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις".

Ο Νίκος Παππάς από τη πλευρά του δεν άφησε ασχολίαστες τις αιχμές της κυβέρνησης. Σε tweet που ανάρτησε ανέφερε:

Οι προστατευμένοι μάρτυρες έσκασαν τη φούσκα της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2013. Ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ.Σαμαρά για "παραδικαστικό"

Ανάλογες ήταν και οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούσαν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για τα όσα είπε ο επιχειρηματίας αναφορικά με την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για να γεφυρωθούν οι διαφορές του με τον ίδιο εκδότη.

Η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη

Μπορεί ο Σάμπυ Μιωνή να τάραξε χθες με τις αποκαλύψεις του, αλλά και η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί κατάθεση της εισαγγελέα Διαφθοράς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η κυρία Τουλουπάκη έχει στοχοποιηθεί από πολλούς μάρτυρες ως το alter ego του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τον οποίο συνέδραμε στις μεθοδεύσεις του. Ανοικτές παρτίδες έχει και με την προανακριτική, διότι αρνείται επιμόνως, παρά τις σχετικές συστάσεις των προισταμένων της, να καταθέσει ολόκληρο το φάκελο της δικογραφίας στη επιτροπή.

Δεν είναι όμως βέβαιο αν τελικά διαφωτίσει την επιτροπή, διότι πληροφορίες τη φέρουν να επικαλείται την εμπλοκή της με τη διερεύνηση της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο.

Η πλειοψηφία της επιτροπής όπως ήταν αναμενόμενο χαρακτήρισε κρισιμότατη την κατάθεση του μάρτυρα και κατά πληροφορίες ανέφερε ότι τα στοιχεία κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι επιβαρυντικά και μη αμφισβητήσιμα.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε άνθρακες τον θησαυρό και την διαφημιζόμενη βόμβα στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής και τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί γελοία ως πολύ γελοία.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο επιχειρηματίας έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει, τον καθιστά ασόβαρο, ενώ για τις δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι "Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL 09 Μαρ 2021 | 11:57

ΣΥΡΙΖΑ Channel: Προανακριτική ζητάει η Νέα Δημοκρατία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά

Προανακριτική επιτροπή για τις καταγγελίες Καλογρίτσα θα ζητήσει η ΝΔ ώστε να μην παραγραφεί η υπόθεση

ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Μαρ 2021 | 09:55

Μονομαχία Μητσοτάκη - Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή για την αστυνομική βία

Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή.

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ 09 Μαρ 2021 | 07:51

Πολιτική σύγκρουση για την αστυνομική βία: Βολές κυβέρνησης σε ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή στις "πλατείες νεοαγανακτισμένων"

Το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πυροδότησε την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 09 Μαρ 2021 | 07:20

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με Σταϊκούρα σήμερα

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα δεχθεί σήμερα Τρίτη στις 13:00, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 08 Μαρ 2021 | 22:51

Κυρανάκης: "Από το πρωί δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και της συζύγου μου" [Βίντεο]

"Δεν είναι ένας απλός πολίτης, ανήκει ανήκει σε μία ακτιβιστική, αντιεξουσιαστική ομάδα" είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 08 Μαρ 2021 | 21:09

Συγκινητικό μήνυμα Μητσοτάκη για το 37 ημερών βρέφος: "Η θλίψη είναι δυσβάσταχτη"

"Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορονοϊό".

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΖΟΝΣΟΝ 08 Μαρ 2021 | 20:57

Νέο "παιχνίδι" Ερντογάν: Δέσμευση για ηρεμία "παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε "την δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Μαρ 2021 | 20:44

Μητσοτάκης για #MeToo: Μιλάμε ανοιχτά πια - Δίνουμε την ασφάλεια στο θύμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Ημέρα της Γυναίκας και το κίνημα #MeToo.

«ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» 08 Μαρ 2021 | 19:20

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το ελληνικό #MeToo: Να προσφέρουμε στα σημερινά κορίτσια τη θέση που τους αξίζει

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την Κοινή Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Μαρ 2021 | 19:00

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό: Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 08 Μαρ 2021 | 18:49

Στα... κάγκελα Υπ. Υγείας - ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το "Μπέργκαμο": Ο κινδυνολογικός λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια

Στην αντεπίθεση το υπουργείο Υγείας και η Νέα Δημοκρατία για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί "Μπέργκαμο με υπογραφή Μητσοτάκη"

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 08 Μαρ 2021 | 18:28

Κορονοϊός: Με σπασμένη φωνή ο Δημήτρης Μαρκόπουλος - "Είμαι 46 ετών, δεν έχω καπνίσει ποτέ και έχω διπλή πνευμονία" [βίντεο]

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος που νοσεί με κορονοϊό αποκάλυψε ότι χρειάστηκαν 10 τεστ για να φανεί ότι είναι θετικός.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΝΤΑΣΗΣ 08 Μαρ 2021 | 16:57

Παραληρεί η Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα ότι έστειλε επιθετικά σκάφη στο Καστελόριζο

Θέμα αποστρατικοποίησης θέτει για άλλη μία φορά η Τουρκία.