Σε δύσκολη θέση ο Παπαγγελόπουλος μετά τις "βόμβες" Μιωνή για εκβιασμό

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να υποστήριξε ότι η συμμορία, όπως είπε, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έστησε την πλεκτάνη εις βάρος του.

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φαίνεται πως "δένει" σύμφωνα με στελέχη της προανακριτικής επιτροπής η χθεσινή μαραθώνια κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή.

Ο επιχειρηματίας ενίσχυσε περαιτέρω το αφήγημα των δικαστικών λειτουργών που έχουν καταθέσει έως σήμερα στην επιτροπή και κατήγγειλαν κύκλωμα δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων που υπό την μπαγκέτα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης διενεργούσαν προανακρίσεις, ασκούσαν πειθαρχικούς ελέγχους και συκοφαντούσαν με δημοσιεύματα.

Και εκείνος βρέθηκε στην ίδια, όπως φέρεται να κατάθεσε, ιστορία τρόμου αλλά στην περίπτωση του υπήρχε ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο, η πίεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να του αποσπάσει 350.000 ευρώ προκειμένου να ρυθμίσει "μια και έξω" την δικαστική διαμάχη που είχε ο επιχειρηματίας με τον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Γιάννη Φιλιππάκη. Άλλωστε όπως εξήγησε χθες στα μέλη της επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πίστευε απόλυτα ότι χωρίς χρήματα δεν γίνεται τίποτα.

Ο Σάμπυ Μιωνή φέρεται να υποστήριξε ότι η συμμορία, όπως είπε, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έστησε την πλεκτάνη εις βάρος του με τον συνήθη τρόπο.

Στην αρχή με δημοσιεύματα εις βάρος του και εις βάρος του συνεργάτη του Άγγελου Μεταξά. Στην συνέχεια ανέλαβαν εισαγγελικές αρχές που ξεκίνησαν έρευνα με πρόσχημα την παρουσία του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε με αγωγές προς την "Δημοκρατία".

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν αυτός που επιχείρησε, με το αζημίωτο σύμφωνα με τον μάρτυρα, να κλείσει το μέτωπο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Σάμπυ Μιωνή αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στην συνάντηση που έγινε τον Μάρτιο του 2016 στο γραφείο του Νίκου Παππά στο Μαξίμου στην οποία μετείχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Αν και όπως διευκρίνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας ήταν εκείνος που πήρε τη πρωτοβουλία για το ραντεβού, εντούτοις δεν άφησε αιχμές ούτε για τον πρώην υπουργό, ούτε βέβαια για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν αντίθετα αποκαλυπτικός για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα λέει, τα οποία όπως δήλωσε θα καταθέσει στην Δικαιοσύνη (χθες κατέθεσε νέα μήνυση) ανέφερε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε χρήματα, 350.000 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στον εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Γιάννη Φιλιππάκη ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε καταβάλει εξαιτίας της δικαστικής τους διένεξης. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον μάρτυρα θα γίνονταν οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξει ανακωχή μεταξύ του Σάμπυ Μιωνή και του Γιάννη Φιλιππάκη, αλλά και μεταξύ άλλων δημοσιογράφων όπως με τον Αλέξανδρου Τάρκα και την Γιάννα Παπαδάκου που ανήκαν στην ομάδα Παπαγγελόπουλου.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε στην επιτροπή ένα "roadmap” που σύμφωνα με τον ίδιο επιβεβαίωνε την επιδιωκόμενη συμφωνία μεταξύ του εκδότη και του επιχειρηματία. Στο έγγραφο μεταξύ των άλλων όρων γίνεται σαφές ότι ο εισαγγελική αρχή θα σταματούσε την διεξαχθείσα έρευνα μεταξύ των αντιδίκων και θα έθετε την υπόθεση στο αρχείο. Γεγονός που σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής αποδεικνύει σαφέστατα την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Σε δύσκολη θέση ο Παπαγγελόπουλος μετά τις "βόμβες" Μιωνή για εκβιασμό

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή συμπλήρωσε τα κενά που είχε η πλειοψηφία για να σχηματίσει την πλήρη εικόνα αποδείξεων ενοχής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες καθώς άλλωστε η επιτροπή περιμένει και τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που θα υποδείξει τον τρόπο που θα γίνει η διεύρυνση.

Υπάρχει ωστόσο η πεποίθηση ότι εκτός από τα τέσσερα αδικήματα που περιλαμβάνονται στην αρχική πρόταση της ΝΔ, στοιχειοθετούνται και νέα. Το αδίκημα του εκβιασμού (βουλευτές υποστηρίζουν ότι προκύπτει και από καταθέσεις δικαστικών λειτουργών) το αδίκημα της δωροληψίας και το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Και για το τελευταίο εκτός από τον επιχειρηματία έχουν υπάρξει ανάλογες αναφορές και κατά την εξέταση των εισαγγελέων.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επικαλούμενος τη σχετική δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή.

Ομολόγησε μάλιστα το αδιανόητο: ότι δύο Υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!

Η κυνική ομολογία του κ. Παπαγγελόπουλου, σε συνδυασμό με όσα περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας για απόπειρα εκβίασης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ενισχύει την πεποίθηση περί ύπαρξης παραδικαστικού/παρακρατικού κυκλώματος που λειτουργούσε στη διάρκεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή, τον πυρήνα της έρευνας που διεξάγει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Αναμένουμε την απάντηση του κ. Παππά για τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις".

Ο Νίκος Παππάς από τη πλευρά του δεν άφησε ασχολίαστες τις αιχμές της κυβέρνησης. Σε tweet που ανάρτησε ανέφερε:

Οι προστατευμένοι μάρτυρες έσκασαν τη φούσκα της σκευωρίας στην υπόθεση Novartis. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πέτσας προσπαθούν τώρα να φουσκώσουν μια αναφορά σε μια υπόθεση που έχει τις ρίζες της στο 2013. Ας μας πει ευθέως ο κ. Μητσοτάκης αν καταγγέλλει τον κ.Σαμαρά για "παραδικαστικό"

Ανάλογες ήταν και οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούσαν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για τα όσα είπε ο επιχειρηματίας αναφορικά με την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για να γεφυρωθούν οι διαφορές του με τον ίδιο εκδότη.

Η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη

Μπορεί ο Σάμπυ Μιωνή να τάραξε χθες με τις αποκαλύψεις του, αλλά και η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί κατάθεση της εισαγγελέα Διαφθοράς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η κυρία Τουλουπάκη έχει στοχοποιηθεί από πολλούς μάρτυρες ως το alter ego του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τον οποίο συνέδραμε στις μεθοδεύσεις του. Ανοικτές παρτίδες έχει και με την προανακριτική, διότι αρνείται επιμόνως, παρά τις σχετικές συστάσεις των προισταμένων της, να καταθέσει ολόκληρο το φάκελο της δικογραφίας στη επιτροπή.

Δεν είναι όμως βέβαιο αν τελικά διαφωτίσει την επιτροπή, διότι πληροφορίες τη φέρουν να επικαλείται την εμπλοκή της με τη διερεύνηση της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο.

Η πλειοψηφία της επιτροπής όπως ήταν αναμενόμενο χαρακτήρισε κρισιμότατη την κατάθεση του μάρτυρα και κατά πληροφορίες ανέφερε ότι τα στοιχεία κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης είναι επιβαρυντικά και μη αμφισβητήσιμα.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε άνθρακες τον θησαυρό και την διαφημιζόμενη βόμβα στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής και τα πραγματικά περιστατικά που έχουν περιγραφεί γελοία ως πολύ γελοία.

Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο επιχειρηματίας έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει, τον καθιστά ασόβαρο, ενώ για τις δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δυο ιδιωτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα με "αποκαλύψεις" για μίζες υπουργών, συνωμοσιών στο Μαξίμου και άλλα τέτοια φαιδρά, για να απαντήσει τελικά ο ίδιος ότι "Τσίπρας και Παππάς δεν είχαν καμία ανάμειξη 100%".

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 10 Μαρ 2020 | 22:59

Novartis - Πηγές ΝΔ: Το υπόμνημα Μιωνή αποδομεί την κατάθεση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά

Στην προκαταρκτική το υπόμνημα Μιωνή - Οι αντιδράσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

10 Μαρ 2020 | 14:34

Νέο υπόμνημα Μιωνή: Ο Παπαγγελόπουλος με εκβίαζε για να πάψουν ποινικές διώξεις εναντίον μου

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου φέρνει στο φως υπόμνημα του Σάμπυ Μιωνή

ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 10 Μαρ 2020 | 12:24

Ως ύποπτη καλείται η Τουλουπάκη από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου

Πήραν προθεσμία η Ελ. Τουλουπάκη και άλλοι δύο εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση Novartis.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΠΑ 09 Μαρ 2020 | 07:49

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αδικήματα θα βασίζονται στις καταθέσεις των δικαστικών και κυρίως σε εκείνες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ 05 Μαρ 2020 | 16:01
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΙΩΝΗ 05 Μαρ 2020 | 07:36

Προανακριτική: Καταθέτει ο Νίκος Παππάς - "Φορτώνουν" νέες κατηγορίες στον Παπαγγελόπουλο

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αποκάλυψε ότι με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του ιδίου με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 04 Μαρ 2020 | 20:16

Novartis: Διευρύνεται το κατηγορητήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

"Πράσινο φως" από το Επιστημονικό Συμβούλιο και για την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο και μη πολιτικών προσώπων

29 Μαρ 2020 | 15:18

Το γλωσσάρι της πανδημίας του κορονοϊού

Λέξεις και ορολογίες που μέχρι χθες δεν προφέρονταν.

ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 26 Μαρ 2020 | 16:21

Σοϊλού σε Κουμουτσάκο: "Θα σας στείλω 70 χιλιάδες πρόσφυγες στον Εβρο- Τι θα κάνετε;"

Για εργαλειοποίηση χιλιάδων προσφύγων μέσω οργανωμένου σχεδίου της Τουρκίας μίλησε από το βήμα της Βουλής  ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης.

26 Μαρ 2020 | 15:24

Κορονοϊός: Άγρια κόντρα Βούλτεψη - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση σε Ισπανία και Ιταλία

Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε για απρέπεια σε βάρος των Ιταλών και των Ισπανών-Η Σοφία Βούλτεψη δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές του

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ 26 Μαρ 2020 | 14:18

Μηταράκης: Η Τουρκία δεν δέχεται επαναπροωθήσεις μεταναστών με τη δικαιολογία του κορονοϊού

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία δεν δέχθηκε 60 μετανάστες για τους οποίους είχε κριθεί τελεσίδικα ότι δεν δικαιούνται άσυλο και βάσει της απόφασης αυτής έπρεπε να επαναπροωθηθούν.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 26 Μαρ 2020 | 12:12

Υπουργείο Υγείας: Εχουν ήδη προσληφθεί 3.285 γιατροί και νοσηλευτές λόγω κορονοϊού

Προσπάθεια για αύξηση του προσωπικού και επάρκεια εξοπλισμού.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ 26 Μαρ 2020 | 11:14

Αδωνις για αντισηπτικά: Δεν καλύπτονται οι ανάγκες, επιταχύνουμε τις εισαγωγές

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι μέχρι τώρα δεν καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της αγοράς.