Follow us

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε τα πως και τα γιατί της τραγωδίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο με αντικείμενο την επόμενη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Σταθάκης, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος, Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Τσίπρας: «Να δούμε τα πώς και τα γιατί»

«Η Αττική βίωσε μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. Η Ελλάδα βίωσε μια εθνική τραγωδία», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις πυρκαγιές στο Λαύριο. «Το πένθος είναι εδώ και 15 μέρες παρόν σε όλες μας τις λέξεις, και σε όλες μας τις κινήσεις. Και κανείς δεν μπορεί να μην σκύψει το κεφάλι, κυριευμένος από τη θλίψη για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας. Κανείς», επισήμανε.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να σκύψει το κεφάλι για να δει τα «πώς» και τα «γιατί» της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σημείωσε και πρόσθεσε: «Και η δική μου υπόσχεση από την πρώτη μέρα ήταν ότι αυτό το "πώς και το γιατί", θα διερευνηθεί σε βάθος, και σε όλες του τις διαστάσεις, με αδιάβλητες διαδικασίες, και από αδιάβλητους ειδικούς. Τίποτε δεν πρόκειται να κουκουλωθεί, εν ονόματι οποιασδήποτε σκοπιμότητας». Όπως σημείωσε: «Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να αναλάβουμε δράση, ο καθένας στο μέρος που του αναλογεί, ώστε να μη ζήσουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ξανά μια τέτοια τραγωδία. Ποτέ ξανά! Αυτή πρέπει να είναι η απόφαση και η επιδίωξη όλων μας. Και πρώτη από όλους οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δράση η πολιτική ηγεσία του τόπου».

«Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που χρειάστηκαν σκληρές αποφάσεις, για να αντιμετωπιστούν θεμελιώδη ζητήματα, όμως για λόγους είτε πολιτικής δειλίας, είτε ανεπάρκειας, είτε ακόμη χειρότερα πολιτικής -και όχι μόνο- κερδοσκοπίας πάνω σε διαχρονικές στρεβλώσεις, έλειψαν οι τολμηρές αλλά αναγκαίες πολιτικές τομές ή έμειναν στα χαρτιά, στις εξαγγελίες», παρατήρησε κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Σήμερα δεν μπορούμε, δεν πρέπει και δεν θα πάμε ούτε βήμα παρακάτω, με οδηγό τη λήθη. Απόφασή μας είναι κανένας και τίποτα να μην ξεχαστεί».

«Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη και παραλείψεις την ώρα του κακού, ούτε να ελέγξουμε ακραία κλιματικά φαινόμενα, όμως μπορούμε και οφείλουμε, γνωρίζοντας ότι θα ξανάρθουν, να προετοιμαστούμε καλύτερα. Κυρίως όμως οφείλουμε να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και να ξηλώσουμε, να γκρεμίσουμε μια-μια τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», συνέχισε.

«Το χάος της ανεξέλεγκτης δόμησης, που απειλεί ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί άλλο να γίνει ανεκτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ό,τι καταστρέφει δάση και ακρογιάλια, ό,τι εκπροσωπεί κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές θα ξηλωθεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας. Μα πιο πολύ είναι χρέος μας απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές», σημείωσε.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα δράση ώστε οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές θα ανοικοδομηθούν τάχιστα, αλλά σε νέα βάση που θα εγγυάται τη νομιμότητα, το σεβασμό του περιβάλλοντος και τη ζωή των κατοίκων τους.

Αυτό, όπως είπε, θα ισχύσει και για το σύνολο των οικισμών στα περίχωρα της Αττικής.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, με βάση τη σχετική προτεραιοποίηση, στην κατεδάφιση 3.200 αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που έχουν ήδη τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κτίσματα που βρίσκονται σε ζώνη αιγιαλού, αναδασωτέες δασικές εκτάσεις σε εθνικούς δρυμούς και ρέματα στην Αττική και αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια θα κατεδαφιστούν. Τα 3200 αυθαίρετα κτίσματα αφορούν στην Αττική και το ίδιο θα συμβεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε είκοσι άμεσες παρεμβάσεις, για την προστασία και τον έλεγχο του δομημένου περιβάλλοντος, τόσο στην Αττική, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως είπε, οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν την επιτάχυνση της εφαρμογής των διατάξεων του σχετικού νόμου που έφερε η κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και σειρά νέων δράσεων.

Αυτή η δέσμη μέτρων αποτελεί -τόνισε- μια συνεκτική προσπάθεια ώστε να βάλουμε τις βάσεις για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αποφασιστικά το ζήτημα της ανεξέλεγκτης δόμησης στη χώρα μας. Με προτεραιότητα, όπως σημείωσε, σε εκείνες τις δράσεις, που αντιμετωπίζουν και εξουδετερώνουν τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ταυτόχρονα προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον αμύθητο πλούτο του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Πέρα από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να γίνουν οι μεγάλες τομές και οι συγκρούσεις με συμφέροντα και κληρονομημένες από το παρελθόν συμπεριφορές χρειάζεται και μια πλατιά, ειλικρινής και αποφασιστική δέσμευση της κοινωνίας, ή τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας της, είπε ο πρωθυπουργός.

«Όσο μας αφορά, ας είναι όλοι βέβαιοι, ότι την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι, την οποία αναλάβαμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου, την κατανοούμε όχι ως κάποια λεκτική εκτόνωση και υπεκφυγή, αλλά ως μια τεράστια προσπάθεια να λυθούν χρόνια και επικίνδυνα προβλήματα», σημείωσε.

«Είμαι αποφασισμένος να αναλάβουμε τις ευθύνες. Αλλά ανάληψη ευθύνης σημαίνει μάχη. Είμαστε αποφασισμένοι τίποτα να μην ξεχαστεί, είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε το κόστος» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιους που αντιμετωπίζουν την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία. «Ας είναι, όλοι θα κριθούμε» είπε μεταξύ άλλων.

«Η σπέκουλα, η πολιτική κερδοσκοπία, το ρουσφέτι, οι ψηφοθηρικές συναλλαγές με την αυθαιρεσία, ο ιδιοτελής συμβιβασμός με τερατώδεις παθογένειες, ήταν τα φαύλα "αδελφάκια" του πολιτικού κόστους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι πολλές φορές η πολιτική εξουσία ενθάρρυνε την αυθαιρεσία. Ενθαρρύνοντας, επίσης, την αποκέντρωση της διαφθοράς στις αρμόδιες υπηρεσίες. «Και, βέβαια τα αδηφάγα συμφέροντα που είδαν στην πανέμορφη, ελληνική γη μια ευκαιρία παράνομου πλουτισμού, υπήρξαν ο απαραίτητος προστάτης και σπόνσορας απαράδεκτων και άθλιων πολιτικών συμπεριφορών», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τη στάση της στις πυρκαγιές και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντί για αυτοκριτική, τώρα μόνο μας κουνούν το δάχτυλο πάνω από τα αποκαΐδια».

Αυτό -παρατήρησε- στην καλύτερη περίπτωση, γιατί «στη χειρότερη ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό με ένα πλατύ χαιρέκακο, θα 'λεγα, χαμόγελο ευτυχίας, μετά τη συνέντευξη Τύπου για τους 90 νεκρούς. Αντιμετωπίζουν, δυστυχώς, την τραγωδία ως πολιτική ευκαιρία. Να αποκομίσουν πολιτικά, προσωπικά, και μικροκομματικά οφέλη».

«Ας είναι. Όλοι θα κριθούμε», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Εμείς, σκύβουμε το κεφάλι μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, γιατί εμείς κυβερνάμε αυτόν τον τόπο σήμερα, με όλες αυτές τις παθογένειες που κληρονομήσαμε. Αλλά τις κληρονομήσαμε για να τις αλλάξουμε όχι για να τις διαιωνίσουμε κι εκεί είναι η μεγάλη μας ευθύνη.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώνει και θα τελειώσει. Το χρωστάμε στους νεκρούς, στα θύματα της τραγωδίας, το χρωστάμε, όμως, και στο μέλλον, στα παιδιά της χώρας, στα παιδιά μας. Και ξεκινώντας, σήμερα κιόλας, από εκείνες τις αυθαιρεσίες, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή. Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Αυτό είναι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να υποσχεθούμε. Ωστε αυτή η τραγωδία να είναι το έναυσμα για τις αναγκαίες μεγάλες τομές που χρειάζονται στη δημόσια διοίκηση και το κράτος».

Τι έγινε νωρίτερα

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία», έγραψε νωρίτερα στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαύριο.

«Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία. Σύσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με τη συμμετοχή υπουργών, της περιφερειάρχου Αττικής, δασαρχών, τους Γ/Δ της ΚΕΔ, τους γγ & την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», ανέφερε στην ανάρτηση του ο πρωθυποπουργός.

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί - εικόνα 2

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί - εικόνα 3

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί - εικόνα 4

Τσίπρας: Είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα πώς και τα γιατί - εικόνα 5

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σε αυτά τα μαγαζιά θα φας υπερτίμια ελληνική κουζίνα

Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια που δε θα σου σερβίρει ο αλγόριθμος αλλά αξίζουν την προσοχή σου.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

"ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ" 15 Ιαν 2026 | 10:49

"Μόνο προδότες δεν αισθανόμαστε", λέει ο αγρότης που του βανδάλισαν το τρακτέρ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Εμείς πλέον έχουμε φύγει από τα μπλόκα, άλλωστε μετά και από αυτόν τον βανδαλισμό που μας κάνανε, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε εκεί", λέει ο αγρότης.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 15 Ιαν 2026 | 10:21

Ο Τασούλας προσκαλεί τους πρώην πρωθυπουργούς: Είδε Καραμανλή, ακολουθούν Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας

Eλληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης - Συζητήθηκαν επίσης η ρευστότητα στις διεθνείς εξελίξεις και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ 13 Ιαν 2026 | 12:42

Πανελλαδική σύσκεψη 60 μπλόκων την Τετάρτη στον Παλαμά Καρδίτσας

Δεν απορρίπτουν τον διάλογο, αλλά ζητούν να γίνει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 09:10

Χειλάκης: "Έχω φάει cancel για το audiobook του Τσίπρα, με λένε παλιοκομμούνι και λέω ευχαριστώ, δεν με προσβάλει"

"Τα πολιτικά τρολς είναι εκεί πέρα και θα χιμήξουν σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Και μετά τι νομίζουν; Ότι δεν θα φάω το βράδυ;" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 26 Δεκ 2025 | 08:15

Το κόμμα Καρυστιανού "ρυθμιστής" των εκλογών - Οι προκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2026

Στο Μέγαρο Μαξίμου τελούν εν αναμονή των νέων σχημάτων που έχουν προαναγγελθεί, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και από τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Δεκ 2025 | 13:45

Η πρόβλεψη Τσίπρα για Μητσοτάκη: "Δεν το βλέπω να έχει τρίτη τετραετία" - Το σχόλιο για όσους τους ασκεί κριτική

Με φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου συνομίλησε ο Α.Τσίπρας για το βιβλίο του αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 22 Δεκ 2025 | 07:16

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ - Άμυνα και ενέργεια στο επίκεντρο των επαφών

Ο Κ. Μητσοτάκης το απόγευμα της Δευτέρας θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ - Συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

ΤΟΝ ΓΙΟΥΧΑΡΑΝ 21 Δεκ 2025 | 17:37

Αυστραλία: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για την επίθεση στην παραλία Μποντάι [βίντεο]

Το πλήθος αποδοκίμασε τον Αυστραλό Άντονι Αλμπανέζι σε εκδήλωση για τα θύματα της επίθεσης.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 20 Δεκ 2025 | 11:42

Γιορτή της ΕφΣυν στο Ζάππειο για την εποχή Μελισσανίδη: Παρόντες Τσίπρας, Δένδιας, Δούκας [εικόνες - βίντεο]

Με πλήθος κόσμου από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο η εκδήλωση της ΕφΣυν στο Ζάππειο για τα 13 χρόνια της εφημερίδας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 09 Δεκ 2025 | 17:46

Νέα... υπονοούμενα Καμμένου για Σαμαρά: Γιατί με κοιτάει έτσι, ξέρει αυτός [εικόνα]

Ανάρτηση με υπονοούμενα για τον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Πάνος Καμμένος

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.