Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άρχισε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στόχος του νέου γύρου συζητήσεων μεταξύ Αθήνας και Θεσμών είναι να βρεθεί μέχρι τη Δευτέρη μια κοινή συνισταμένη στα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ αλλά και την εκταμίευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Νωρίτερα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι οποίοι εμφάνισαν τις ελληνικές ροτάσεις για το Ασφαλιστικό.
Η πρόταση είναι η δημιουργία ενός Ταμείου Κύριας Ασφάλισης και ενός Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και η συζήτηση αφορά την μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων στο 60%.