Follow us

Σε ελληνική μετάφραση η πρόταση της Αθήνας

Ολόκληρο το κείμενο που απέστειλε η Αθήνα στο Eurogroup.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε ελληνική μετάφραση η πρόταση της Αθήνας

Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup

Στο Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου 2015, η Ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να παρουσιάσει στους θεσμούς, έως τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015, μια πρώτη εκτενή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που οραματίζεται, για να συγκεκριμενοποιηθούν περαιτέρω και να συμφωνηθούν μέχρι το τέλος Απριλίου 2015.
Εκτός από το να κωδικοποιήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελληνική κυβέρνηση επίσης δεσμεύτηκε να δουλέψει σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους και θεσμούς, καθώς και με τον ΔΝΤ, και να αναλάβει δράσεις που να ενδυναμώνουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, να εγγυώνται την οικονομική σταθερότητα και να προωθούν την οικονομική ανάκαμψη.
Η πρώτη εκτενής λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ελληνικής κυβέρνησης. Αποτελεί πρόθεσή μας να τα εφαρμόσουμε ενώ θα αντλούμε τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.
Ειλικρινώς
Γιάνης Βαρουφάκης
Υπουργός Οικονομικών
Ελληνική Δημοκρατία


Δημοσιονομικές διαρθρωτικές πολιτικές

Φορολογικές πολιτικές

Ελλάδα δεσμεύεται σε:

Μεταρρύθμιση της πολιτικής του ΦΠΑ, της διοίκησης και την εκτέλεσης. Στιβαρές προσπάθειες θα καταβληθούν για τη βελτίωση της συλλογής φόρων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κάνοντας πλήρη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και άλλων τεχνολογικων καινοτομιών. Η Πολιτική για τον ΦΠΑ θα πρέπει να εξορθολογιστεί σε ποσοστά που θα πρέπει να συμβαδίζουν με τον τρόπο που μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό τον περιορισμό των απαλλαγών, αλλά και την εξάλειψη παράλογων εκπτώσεων.
Τροποποίηση της φορολογίας των συλλογικών επενδύσεων και των δαπανών του φόρου εισοδήματος, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος.
Διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με κατάργηση της φορολογικής ασυλίας.
Εκσυγχρονισμός του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, εξάλειψη των απαλλαγών από τον φορολογικό κώδικα και αντικατάστασή τους, όταν είναι απαραίτητο, με μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αποφασιστική επιβολή και βελτίωση της νομοθεσίας για τις τιμές μεταβίβασης.(transfer pricing)
• Εργασία προς τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας φορολογικής συμμόρφωσης για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα της κοινωνίας, και ειδικά τα πλουσιότερα να συμβάλουν δίκαια στη χρηματοδότηση των δημόσιων πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, καθορισμός, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών και των διεθνών εταίρων, μιας βάσης δεδομένων πλούτου, που βοηθά τις φορολογικές αρχές, για να εκτιμήσουμε την ακρίβεια των προηγούμενων φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.
Διαχείριση των δημόσιων οικονομικών - η Ελλάδα θα εφαρμόσει:
Υιοθέτηση τροποποιήσεων στον οργανικό δημοσιονομικό νόμο και λήψη μέτρων για τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα βελτιωθεί και θα διευκρινιστεί, όπως και ο έλεγχος και οι ευθύνες αναφοράς. Οι διαδικασίες πληρωμής θα εκσυγχρονιστούν και επιταχυνθούν, ενώ θα παρέχεται υψηλότερος βαθμός οικονομικής και δημοσιονομικής ευελιξίας και λογοδοσίας για ανεξάρτητους ή / και ρυθμιστικούς φορείς.
Δημιουργία κι εφαρμογή μια στρατηγικής σχετικά με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των επιστροφών φόρων και των συνταξιοδοτικών αξιώσεων.
Μετατροπή (του μέχρι σήμερα αδρανούς) Δημοσιονομικού Συμβουλίου σε μια πλήρως λειτουργική οντότητα.
Διαχείριση των εσόδων - Η Ελλάδα θα εκσυγχρονίσει τις φορολογικές και τελωνειακές διοικήσεις επωφελούμενη από τις διαθέσιμη τεχνική βοήθεια. Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα δεσμεύεται στην:
Ενίσχυση της δημοσιότητας, διαφάνειας και διεθνούς εμβέλειας της διαδικασίας με την οποία θα διορίζεται, θα παρακολουθείται από πλευράς επιδόσεων και θα αντικαθίσταται ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων,
• Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (GSPR), εάν είναι απαραίτητο, μέσω νέας νομοθεσίας, από όλα τα είδη των παρεμβολών (πολιτικά ή άλλα), και εγγύηση της πλήρους λογοδοσίας και της διαφάνειας των δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και η GSPR θα κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
• Επαρκή στελέχωση, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, της GSPR και ιδίως τις μονάδες εσόδων υψηλού πλούτου και μεγάλων οφειλετών και διασφάλιση ότι διαθέτει ισχυρές αρμοδιότητες ερευνών / διώξεων, και τους πόρους με βάση τις ικανότητες του ΣΔΟΕ, ώστε να στοχεύσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και φορολογικές οφειλές από υψηλού εισοδήματος κοινωνικές ομάδες. Εξέταση των πλεονεκτημάτων της ενσωμάτωσης του ΣΔΟΕ στη Γραμματεία.
• Αύξηση των επιθεωρήσεων, των ελέγχων βάσει ρίσκου και της ικανοτήτων συλλογής, με παράλληλη επιδίωξη της ενσωμάτωσης των λειτουργιών των εσόδων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης σε ολόκληρη την γενική κυβέρνηση.
Δημόσιες Δαπάνες - Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην:
• Επανεξέταση και έλεγχος δαπανών σε κάθε τομέα κρατικών δαπανών (π.χ. εκπαίδευση, άμυνα, μεταφορές, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικές παροχές)
• Εργασία προς τη δραματική βελτίωση της απόδοσης των τμημάτων και των μονάδων της κεντρικής και τοπικής κυβέρνησης με στόχευση των δημοσιονομικών διαδικασιών, της αναδιάρθρωσης της διαχείρισης, και τηςανακατανομής πόρων που έχουν αναπτυχθεί λάθος.
• Προσδιορισμός των μέτρων για την εξοικονόμηση κόστους μέσω της εκ βάθρων αναθεώρησης δαπανών του κάθε υπουργείου και του εξορθολογισμού των μη μισθολογικών και μη συνταξιοδοτικών δαπανών, οι οποίες, προς το παρόν, αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικό 56% της συνολικής δημόσιας δαπάνης.
• Εφαρμογή της νομοθεσίας (σήμερα υπό μορφή σχεδίου στο Γραφείο Γενικό Λογιστήριο - GAO), για επανεξέταση των δαπανών μη μισθολογικών επιδομάτων σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.
• Επικύρωση των ε[ιδομάτων μέσω διασταυρωτικών ελέγχων στο πλαίσιο των σχετικών αρχών και μητρώων (π.χ. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, Μητρώο ΑΜΚΑ), που θα βοηθήσει στον εντοπισμό ακατάλληλων δικαιούχων.
• Έλεγχος των δαπανών για την υγεία και βελτίωση της παροχής και της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών, με χορήγηση καθολικής πρόσβασης. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά και διεθνή θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ.

Μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η Ελλάδα δεσμεύεται να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι αρχές θα:

• εξακολουθήσουν να εργάζονται επί διοικητικών μέτρων για την ενοποίηση και τον εξορθολογισμό των συνταξιοδοτικών πολιτικών και την εξάλειψη των κενών και των κινήτρων που οδηγούν σε υπερβολικό ποσοστό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε ολόκληρη την οικονομία και, πιο συγκεκριμένα, στον τραπεζικό και στον δημόσιο τομέα.
• ενοποιήσουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία για την επίτευξη εξοικονόμησης.
• καταργήσουν σταδιακά τα τέλη για λογαριασμό «τρίτων» (nuisance charges)κατά τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο.
• καθιερώσουν στενότερη σύνδεση μεταξύ των συνταξιοδοτικών εισφορών και των εσόδων, τον εξορθολογισμό των παροχών, την ενίσχυση των κινήτρων για δήλωση της αμειβόμενης εργασίας, και την παροχή στοχευμένης βοήθεια στους εργαζόμενους μεταξύ 50 και 65 ετών, καθώς και μέσω ενός συστήματος εγγυημένου βασικού εισοδήματος, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η κοινωνική και πολιτική πίεση για πρόωρης συνταξιοδότησης που πάνω-επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Δημόσια Διοίκηση & Διαφθορά

Η Ελλάδα θέλει μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση.

Η κυβέρνηση θα:

Μετατρέψει τη μάχη κατά της διαφθοράς σε εθνική προτεραιότητα και θα μετατρέψει σε πλήρη σχέδιο δράσης το Εθνικό Σχέδιο Κατά της Διαφθοράς
Στοχοποιήσει το λαθρεμπόριο σε καπνικά και πετρελαϊκά προϊόντα, θα παρακολουθήσει τιμές εισαγόμενων προϊόντων (θα αποτρέψει την απώλεια εσόδων κατά τη διαδικασία εισαγωγής) και θα αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος. Η Κυβέρνηση σκοπεύει άμεσα να θέσει φιλόδοξους στόχους εσόδων από αυτούς τους τομείς υπό τον συντονισμό της νεοσύστατης θέσης του Υπουργού Επικρατείας.
Μειώσει α) τον αριθμό των υπουργείων (από 16 σε 10), β) τον αριθμό 'ειδικών συμβούλων' στην γενική κυβέρνηση, και γ) τον αριθμό τωνπαράπλευρων παροχών των υπουργών, βουλευτών και άλλων αξιωματούχων (π.χ. αυτοκίνητα, αποζημιώσεις από ταξίδια κτλ).
Ενισχύσει τη νομοθεσία σχετικά με την χρηματοδότηση κομμάτων και θα εισάγει ανώτερο όριο δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα.
Ενεργοποιήσει άμεσα την υπάρχουσα (αλλά μη εφαρμοσμένη) νομοθεσία η οποία αφορά τα έσοδα των ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) εξασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων σχεδιαζόμενωνδημοπρατήσεων) ότι πληρώνουν στο κράτος τιμές τις αγοράς για την χρήση συχνοτήτων και θα απαγορεύει τη συνεχή λειτουργία των μονίμων ελλειμματικών μέσων (οι οποίες δεν έχουν διαφανείςμηχανισμούς ανακεφαλαιοποίησης)
Δημιουργήσει ένα διαφανές ηλεκτρονικό 'real time' θεσμικό καθεστώς για προμήθειες / κρατικές συμβάσεις – αποκαθιστώντας το DIAVGEIA(ένα περιθωριοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημά παρακολούθησης των δράσεων σχετικά με τις κρατικές προμήθειες)
Μεταρρυθμίσει τις κλίμακες των δημόσιων μισθών με σκοπό την αποσυμπίεση της διανομής μισθών μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και κατάλληλων πολιτικών στελέχωσης, χωρίς να μειώνονται οι σημερινοί κατώτατοι μισθοί αλλά εξασφαλίζοντας ότι το συνολικό μισθολογικό κόστος στον δημόσιο τομέα δεν θα αυξηθεί.
Εκλογικεύσει μη-μισθολογικές παροχές ώστε να μειώσει το συνολικό κόστος, χωρίς να κινδυνέψει η σωστή λειτουργία του δημόσιου τομέα και σύμφωνα με τις καλές πρακτικές της ΕΕ.
Προωθήσει μέτρα για: τη βελτίωση των μηχανισμών πρόσληψης, την ενθάρρυνση αξιοκρατικών προσλήψεων σε επίπεδό διοίκησης, την αξιολόγηση των υπαλλήλων βάσει πραγματικών κριτηρίων, και την θέσπιση δίκαιων διαδικασιών για τη μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων στον δημόσιο τομέα.


ΙΙ. Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Σύστημα Δόσεων

- Η Ελλάδα δεσμεύεται να:

Βελτιώσει γρήγορα, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα, τη νομοθεσία για την αποπληρωμή των φόρων και των ληξιπρόθεσμων εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Ρυθμίσει τα συστήματα δόσεων με τρόπο ώστε να γίνεται αποτελεσματικά ο διαχωρισμός μεταξύ α) στρατηγικής χρεοκοπίας / μη πληρωμής και β) πραγματικής αδυναμίας πληρωμής στοχεύοντας την περίπτωση α) άτομα / επιχειρήσεις μέσω των αστικών και ποινικών διαδικασιών (ιδίως μεταξύ των ομάδων υψηλού εισοδήματος), ενώ προσφέροντας στους (β) άτομα / επιχειρήσεις όρους αποπληρωμής οι οποίοι επιτρέπουν ενδεχομένως σε υγιείςεπιχειρήσεις να επιβιώσουν, αποτρέπει τον παρασιτισμό, ακυρώνει τον ηθικό κίνδυνο (moral hazard), και ενισχύει την κοινωνική ευθύνη, καθώς και μια πιο σωστή φορολογική νοοτροπία.
Αποποινικοποιήσει τις μικρο-οφειλές.
Εντατικοποιήσει τις μεθόδους και διαδικασίες επιβολής του νόμου συμπεριλαμβανομένου και το νομικού καθεστώτος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων φόρων και να εφαρμόσει αποτελεσματικά μηχανισμούς είσπραξης φόρων.


Τραπεζικό σύστημα και κόκκινα δάνεια

Η Ελλάδα δεσμεύεται ότι:

Οι τράπεζες θα λειτουργούν με βάση σωστές εμπορικές/τραπεζικές αρχές.
Θα χρησιμοποιήσει πλήρως το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ότι, σε συνεργασία με το SSM, ΕΚΤ, και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εξασφαλίσει ότι παίζει καλά το ρόλο του να εξασφαλίζει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και του δανεισμού του σε εμπορική βάση, καθώς συμμορφώνεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.
Θα αντιμετωπίσει τα κόκκινα δάνεια με τρόπο ο οποίος θα λαμβάνει πλήρη υπόψη: την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών (λαμβάνοντας υπόψη τον υιοθετημένο Κώδικα Δεοντολογίας για τις Τράπεζες), τη λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης, την κατάσταση της αγοράς ακινήτων, θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στη δημοσιονομική κατάσταση της κυβέρνησης.
Θα συνεργαστεί με τη διαχείριση των τραπεζών και των θεσμικών οργάνων για την αποφυγή, στο επόμενο διάστημα, των πλειστηριασμών των κυρίων κατοικιών κάτω από ένα ορισμένο όριο εισοδήματός καθώς και θα τιμωρεί τους στρατηγικούς παραβάτες με σκοπό: (α) τη διατήρηση της στήριξης της κοινωνίας για το ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, β) την αποτροπή της περαιτέρω πτώσης των τιμών των ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων (που θα έχει αρνητική επίπτωση στο χαρτοφυλάκιο των ίδιων των τραπεζών), την ελαχιστοποίηση της δημοσιονομικής επίπτωσης της αύξησης του αριθμού των άστεγων και δ) την προώθηση μιας ισχυρής κουλτούρας πληρωμής.
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την υποστήριξη των πλέον ευάλωτων νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.
Θα ευθυγραμμίσει την νομοθεσία που αφορά την εκτός δικαστηρίου διαιτησία με τα συστήματα δόσεων, μετά την τροποποίησή τους, για τον περιορισμό των κινδύνων για τη δημόσια οικονομικά και την κουλτούρα πληρωμών καθώς θα διευκολύνει την ιδιωτική αναδιάρθρωση του χρέους.
Θα εκσυγχρονίσει τον πτωχευτικό νόμο και θα αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες εκκρεμείς υποθέσεις.


ΙΙΙ Αναπτυξιακές Πολιτικές


Ιδιωτικοποίηση και διαχείριση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων – Η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς- κλειδιά και η εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους αποτελεσματικά, οι ελληνικές αρχές θα:

Δεσμευτούν να μην αναστρέψουν ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Εκεί όπου η διαγωνιστική διαδικασία έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία,
σύμφωνα με το νόμο.
Εξασφαλίσουν την παροχή βασικών δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών από ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις / βιομηχανίες σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αναθεωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με σκοπό την
βελτίωση των όρων έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την πολιτεία, να δημιουργηθούν έσοδα, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός σε τοπικές οικονομίες, να προωθηθεί η εθνική οικονομική ανάκαμψη και να τονωθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.
Υιοθετήσει πλέον, μια προσέγγιση σύμφωνα με την οποία θα εξεταστεί κάθε νέα περίπτωση χωριστά και επί της ουσίας, με έμφαση στις μακροχρόνιες χρηματοδοτικές μισθώσεις, κοινοπραξίες...


...Και συμβόλαια που μεγιστοποιούν όχι μόνο τα έσοδα της κυβέρνησης αλλά και τα μελλοντικά επίπεδα της ιδιωτικής επένδυσης.
Ενοποίηση (HRDAF) με διάφορους φορείς διαχείρισης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων (διασκορπισμένα στο δημόσιο τομέα) με στόχο την ανάπτυξη των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την ενίσχυση της αξίας τους μέσα από μικροοικονομικές μεταρρυθμίσεις και διακαιώματα ιδιοκτησίας.
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας- Η Ελλάδα δεσμεύεται:
Να πετύχει τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ σε όλο το φάσμα της νομοθεσίας για την αγορά εργασίας μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ επωφελείται από την τεχνογνωσία και την συνεισφορά του ΔΟΕ, του ΟΟΣΑ και της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
Να επεκτείνει και να αναπτύξει το υφιστάμενο καθεστώς που προβλέπει την προσωρινή απασχόληση ανέργων, σε συμφωνία με τους εταίρους και όταν το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος και να βελτιώσει τα προγράμματα για τηνενεργή αγορά εργασίας, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των μακροχρόνια ανέργων.
Σταδιακή εισαγωγή μιας νέας «έξυπνης» προσέγγισης της συλλογικής διαπραγμάτευσης των μισθών που εξισορροπεί τις ανάγκες για ευελιξία με την ίση μεταχείριση. Αυτό περιλαμβάνει τη φιλοδοξία να εξορθολογιστούν και μετην πάροδο του χρόνου να αυξηθούν οι ελάχιστοι μισθοί κατά τρόπο που διαφυλάττει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές απασχόλησης. Το πεδίο εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών με τον κατώτατο μισθό θα γίνει σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων του ΔΟΕ, και θα λαμβάνει πλήρως υπόψη τις συμβουλές από έναν νέο ανεξάρτητο φορέα σχετικά με το εάν οι αλλαγές σε μισθούς είναι σύμφωνες με την παραγωγικότητα και τηνανταγωνιστικότητα.
Μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον- ως μέρος της νέας συμφωνίας , η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη για:
Την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό με βάση τα στοιχεία από τον ΟΟΣΑ.
Την ενίσχυση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Την εισαγωγή δράσεων για τη μείωση του φόρτου των διοικητικών επιβαρύνσεων της γραφειοκρατίας σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που απαγορεύει στις μονάδες του δημόσιου τομέα να ζητούν (από πολίτες και επιχειρήσεις) έγγραφα που πιστοποιούν πληροφορίες που το κράτος ήδη έχει (στο πλαίσιο της ίδιας ή κάποιας άλλης μονάδας)
Την καλύτερη διαχείριση της χρήσης γης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών που σχετίζονται με τον χωροταξικό σχεδιασμό, τη χρήση της γης καιτην οριστικοποίηση ενός κατάλληλου Κτηματολογίου.
Τη συνέχιση των προσπαθειών για την άρση δυσανάλογων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα ως μέρος της συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κατεστημένωνσυμφερόντων.
Την ευθυγράμμιση των ρυθμίσεων στις αγορές του φυσικού αερίου και τηςηλεκτρικής ενέργειας με τις ορθές πρακτικές της Ε.Ε. και τη νομοθεσία.
Μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος – Η ελληνική κυβέρνηση:
Θα βελτιώσει την οργάνωση των δικαστηρίων μέσα από μεγαλύτερη εξειδίκευση και σε αυτό το πλαίσιο θα εκδώσει νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Θα προωθήσει την ψηφιοποίηση των νομικών κωδικών και του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής και διακυβέρνησης του δικαστικού συστήματος.
Στατιστικά Στοιχεία- Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της :
Να τιμά πλήρως τη δέσμευση για αξιοπιστία των στατιστικών, και ιδίως για θεσμική ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, διασφαλίζοντας ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των εργασιών της.
Να εγγυηθεί τη διαφάνεια και την ορθότητα της διαδικασίας του διορισμού του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ το Σεπτέμβριο του 2015, σε συνεργασία με την Eurostat

IV.Ανθρωπιστική κρίση

Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιο της:


Να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσφατη αύξησητης απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και της βασικές παροχές ενέργειας) μέσω ιδιαίτερα στοχευμένων και μη χρηματικών μέτρων (π.χ. κουπόνια τροφίμων).
Να συνδράμει την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / διαφθοράς (π.χ. την έκδοση της Έξυπνης Κάρτας του Πολίτη, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ταυτότητα, στο σύστημα υγείας, καθώς και για να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων κ.λ.π.)
Να αξιολογήσει το πιλοτικό πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με σκοπό την επέκτασή του σε εθνικό επίπεδο.
Να διαβεβαιώσει ότι ο αγώνας κατά της ανθρωπιστικής κρίσης δεν έχει κανένα αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο πιο πολυσυζητημένος Έλληνας σκηνοθέτης αυτή τη στιγμή και όλες οι ταινίες του σε σειρά

Μια αναδρομή στη φιλμογραφία του τολμηρού Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η "Σπασμένη Φλέβα", που προβάλλεται αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες, ενθουσίασε θεατές και κριτικούς.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 18:57

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους δύο υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 14:15

Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Η ανακοίνωση πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 15:25

Πιερρακάκης για τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στο Eurogroup: Εξαιρετικά τιμητική, αλλά πρόωρη η συζήτηση

. Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης "οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη".

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Νοε 2025 | 12:38

Politico για νέο επικεφαλής του Eurogroup: Tο φαβορί από το Βέλγιο και η "πολύ θετική εντύπωση" του Κυριάκου Πιερρακάκη

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας υπουργός που έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση", σημειώνει το Politico.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Νοε 2025 | 16:31

Financial Times: Πιθανόν να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μακής Κεραυνός, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα προέδρου του Eurogroup έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του Ιρλανδού Πάσκαλ Ντόναχιου

ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 14:18

Η ιστορία του συνθήματος "Γερούν γερά, σπάστου τον τσαμπουκά"- Ποιος το έγραψε , ποιον σχολίαζε

Το σύνθημα χρησιμοποιείται έκτοτε για να κατηγορηθούν ως μειωμένων πατριωτικών αισθημάτων, οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Απρ 2025 | 12:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup: "Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη"

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 05 Δεκ 2025 | 08:47

Παπασταύρου: Μπαράζ επαφών στην Ουάσιγκτον για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Οι επαφές του υπουργού Ενέργειας στην Ουάσιγκτον καλύπτουν όλο το φάσμα των θεσμών και των προσώπων που συνδιαμορφώνουν την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ.

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2025 | 07:56

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή - Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 20:01

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση Ν. Μπουνάκη, στενού φίλου του Ν. Ανδρουλάκη, τίναξε στον αέρα το αφήγημα ΠΑΣΟΚ

"Ο μάρτυρας -και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε να διαφωνεί με την πρόταση του κόμματός του"

04 Δεκ 2025 | 18:17
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 04 Δεκ 2025 | 17:52

Πιερρακάκης για σχολάζουσες κληρονομιές: Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση - Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία

"Αφήνουμε πίσω μας παθογένειες δεκαετιών. Χτίζουμε μηχανισμούς που παράγουν αποτέλεσμα", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 04 Δεκ 2025 | 17:44

Πηγές υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί διατυπωμένη απειλή (Casus Belli) κατά της Ελλάδας

Η Ελλάδα πράττει το αυτονόητο για την προστασία της σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, τονίζει το Πεντάγωνο

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Αγρότες Κρήτης: Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί "όταν θα διασφαλιστεί η παρουσία όλων των φορέων της Κρήτης" αναφέρει η Παγκρήτια Συντονιστική των κτηνοτρόφων

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Καταγγελία Μανιάτη κατά της Κομισιόν: Ανάρτησαν χάρτη που "δίνει" Δωδεκάνησα και Αν. Αιγαίο στην Τουρκία

Στην σχετική ανάρτηση που έκανε στα social media, o Γιάννης Μανιάτης υπογραμμίζει πως ήδη έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 04 Δεκ 2025 | 12:35

Βορίδης: Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι παράνομες κινητοποιήσεις δεν κάνουν καλό

Γιατί μια νόμιμη πρακτική στον ΟΠΕΚΕΠΕ προσωποποιήθηκε σε μένα; Δεν είναι πολιτικοί λόγοι;, διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης - Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 12:05

Ο Μπουνάκης απορρίπτει τις κατηγορίες για τις δηλώσεις στη λίμνη Κάρλα και τα 3.500 στρέμματα - ΝΔ: Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ

"Το σύστημα δεν επιτρέπει δήλωση δημόσιων εκτάσεων, να το διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, η υπόθεση πλήττει την επιχείρησή μου", είπε ο Νίκος Μπουνάκης.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 11:35

Παρέμβαση Καρυστιανού για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: "Φτάνει πια! Όλοι μαζί μέχρι την δικαίωση!"

"Η ρίζα του κακού είναι σαφής: οι πολιτικοί υπεύθυνοι παραμένουν πάντα εκτός κάδρου, ατιμώρητοι!", λέει η Μαρία Καρυστιανού.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 11:12

ΠΑΣΟΚ για ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στο δυσώδες τοπίο αδιαφάνειας

"Η παρακμή και τα σκάνδαλα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η καθημερινότητα της χώρας",καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 04 Δεκ 2025 | 08:58

Δένδιας: Χρόνια πολλά στο Πυροβολικό μας, εισέρχεται στη νέα εποχή με την "Ατζέντα 2030"

Ο Νίκος Δένδιας ευχήθηκε χρόνια πολλά στο Πυροβολικό για την γιορτή της Προστάτιδάς τους Αγίας Βαρβάρας.

ΒΟΥΛΗ 04 Δεκ 2025 | 08:56

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι καταθέσεις του Mr. Ferrari με τα λαχεία και ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Μπουνάκης είναι ιδιοκτήτης του Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων στο Ηράκλειο - Ο Μαγειρίας αναμένεται επίσης να δώσει εξηγήσεις για τα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 03 Δεκ 2025 | 17:29

Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των τελευταίων ετών

"ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" 03 Δεκ 2025 | 17:29

Τσιάρας: Πληρωμές 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες αυτήν την εβδομάδα - Πάνω από 1 δισ. ως το τέλος του έτους

"Οι πόροι έως το τέλος του έτους θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ", διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 17:05

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της ήδη έκπτωτης διακυβέρνησης

"Έχετε συνεννοηθεί εσείς και ο "Φραπές", ο Ξυλούρης δηλαδή, ο κακοποιός αυτός, να έρθει στην Εξεταστική Επιτροπή", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 16:00

Στη Βουλή η Γκίλφοϊλ: Η θερμή αγκαλιά του Κακλαμάνη που την περίμενε με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Βουλής υποδέχτηκε την πρέσβειρα των ΗΠΑ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και έναν θερμό ασπασμό

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Δεκ 2025 | 15:53

Παύλος Μαρινάκης: O διάλογος με τους αγρότες που κάνει η κυβέρνηση δεν σταμάτησε ποτέ και έχει αποτέλεσμα

"Ένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να επιτρέπει η όποια διεκδίκηση να έρχεται σε αντίθεση με την ελευθερία των υπόλοιπων πολιτών", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 15:18
ΣΑΝ ΠΟΠ ΣΤΑΡ 03 Δεκ 2025 | 14:46

Politico για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αθήνα ξετρελάθηκε αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι

Μια ανασκόπηση του πρώτου "τρελού" μήνα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Δεκ 2025 | 14:22

Απάντηση Χάρη Δούκα σε Μπακογιάννη για τους "χρυσούς" κάδους: "Είχατε το διπλάσιο κόστος, τελείωσε το φαγοπότι"

"Το μεγάλο φαγοπότι του κ. Μπακογιάννη τελείωσε - Το άγχος του για μια "δήθεν" ρεβάνς τον οδηγεί στο να αυτοεκτίθεται", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

«ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ» 03 Δεκ 2025 | 12:02

Σφοδρή κριτική Μπακογιάννη σε Δούκα: "Χρυσοί" κάδοι για σκύλους, εν μέσω σφράγισης κοινωνικών δομών

Ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για "προκλητικές σπατάλες" στον Δήμο Αθηναίων, εξέδωσε η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη "Αθήνα Ψηλά".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 03 Δεκ 2025 | 11:29

Πέτρος Παππάς: Δεν ανασκεύασα κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο

"Παρέθεσα ολόκληρο το κομμάτι του debate που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2025 | 11:19

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει τον Δεκέμβρη 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί διάλογο με τους αγρότες, αποφεύγοντας ακραίες κινητοποιήσεις.

03 Δεκ 2025 | 10:57

Η Ολγα Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη -Στο 4ο φεστιβάλ "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου"

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός είναι ύψιστη υπόθεση καθώς δίνει στους λαούς δύναμη και υπερηφάνεια και ελπίδα για να ξεπεράσουμε εμπόδια και προκλήσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 03 Δεκ 2025 | 10:34

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα - "Βιώνουμε όλοι μία τραγική κατάσταση"

"Ποιότητα ζωής για όλους" είναι το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Δεκ 2025 | 09:46

Σφοδρή επίθεση Ομέρ Τσελίκ σε Δένδια: "Τρολ σε θέση υπουργού" - Λόγω των πυραύλων σε νησιά του Αιγαίου [βίντεο]

"Σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας, δεν θα καθορίζουμε την πολιτική μας με έναν υπουργό που έχει το ύφος των "τρολ"", δήλωσε σε εκπομπή ο Ομέρ Τσελίκ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 03 Δεκ 2025 | 07:25

Ο Λοβέρδος μιλά πρώτη φορά για τη σύλληψη του γιου του: Στηρίζω το παιδί μου, αλλά δεν δικαιολογώ κάθε πράξη του

"Ποια είναι η πράξη του, θα την εξετάσει το δικαστήριο", τόνισε, μιλώντας για τη σύλληψη του 20χρονου γιου του για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΗΠΙΟΙ ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 03 Δεκ 2025 | 06:58

Η κυβέρνηση "θυσιάζει" Χασάπη και Σεμερτζίδου για να εξευμενίσει τους αγρότες - Σήμα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Βαθαίνει το χάσμα κυβέρνησης-αγροτών με τους δεύτερους να αποφασίζουν ενίσχυση των μπλόκων αλλά και την δημιουργία νέων - Η κυβέρνηση προειδοποιεί.

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 02 Δεκ 2025 | 23:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ

"Προωθούμε την Ελλάδα ως hub ενέργειας", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στον χαιρετισμό της στο 36ο ετήσιο Greek Economic Summit

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 19:57

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Π. Τυχεροπούλου γνώριζε τι γινόταν και δεν είπε ποτέ τίποτα

"Τις τελευταίες ημέρες των ελέγχων η κυρία Τυχεροπούλου έστειλε δεσμευμένα ΑΦΜ σε excel χωρίς αποδεικτικά στοιχεία", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 02 Δεκ 2025 | 18:37

Στη Βουλή η τροπολογία αυστηροποίησης των ποινών για την οπλοκατοχή - Τι ισχύει για τις μπαλωθιές

Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 2.000 έως 50.000 ευρώ.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 02 Δεκ 2025 | 16:21

Σδούκου σε Καρχιμάκη: "Δεν είστε για πολιτική, είστε για stand-up comedy" - Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

"Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σενάριο για stand up comedy, όπως το απαξιώνει η Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - "Υπάρχει δικό τους στέλεχος που έχει κερδίσει το λαχείο;"

"Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι φοβούνται; Γιατί δεν θέλουν να παραπεμφθούν ο "χασάπης" και η "αγρότισσα με τη Ferrari" στη Δικαιοσύνη;" αναφέρουν πηγές ΝΔ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Δεκ 2025 | 12:30

Ο Γεωργιάδης έκανε μήνυση σε χρήστη του Twitter που τον κατηγόρησε για λογοκλοπή στο νέο του βιβλίο

"Ο "γενναίος κύριος" διέγραψε τις αναρτήσεις του και είπε ότι έγινε παρεξήγηση και ότι δεν εννοούσε κάτι τέτοιο…", έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 02 Δεκ 2025 | 11:54

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Δικαιοσύνη και στην αρχή για το μαύρο χρήμα στέλνει η ΝΔ όσους κέρδισαν τυχερά παιχνίδια

Σημειώνεται ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας αποδέχθηκε το αίτημα βουλευτών της μειοψηφίας τα στοιχεία για τα τυχερά παίγνια να δοθούν και στο ΣΔΟΕ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ 02 Δεκ 2025 | 11:01

Σταύρος Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του "14 σκιές και αλήθειες της Ελλάδας" [εικόνες]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε πλήθος κόσμου γεμίζοντας τον χώρο από νωρίς.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 02 Δεκ 2025 | 10:33

Σιμόπουλος: "Να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα ακόμα και με τη βία - Να επέμβει η αστυνομία"

"Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα", τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 08:27

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης: Τη στιγμή που θα χρειαστεί, το αποτέλεσμα πρέπει να είναι νικηφόρο [βίντεο]

Ο Στρατηγός ανέδειξε τα βασικά συμπεράσματα από τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 02 Δεκ 2025 | 06:34

Κλιμακώνεται η κόντρα κυβέρνησης-αγροτών - "Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των δρόμων"

Bήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν να ενισχύσουν περαιτέρω τα μπλόκα τους.

ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΩΝ 01 Δεκ 2025 | 23:29

Ο Πιερρακάκης χάρισε φανέλα του Πανιωνίου στον Κεντρικό Τραπεζίτη της Ιρλανδίας: Ο απίστευτος λόγος

Ο υπουργός Οικονομικών σε προηγούμενη ανάρτησή του, τόνισε ότι με τον κ. Makhlouf, ανταλλάξαμε απόψεις για τα επόμενα βήματα προς μια πραγματικά ενιαία ευρωπαϊκή αγορά

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ 01 Δεκ 2025 | 18:16

Δίκη για υποκλοπές: "Ουδέποτε μπαίνουμε στην κρίση του εισαγγελέα" είπαν δύο στελέχη της ΑΔΑΕ

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ τόνισε η Αρχή κινήθηκε μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς νωρίτερα δεν γνώριζε κάτι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 16:32

Τα μεγάλα έργα που θα γίνουν την τετραετία 2026-2029 με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μαμούθ

Η στρατηγική υλοποίησης του Αναπτυξιακού ΠΔΕ (ΑΠΔΕ) αποτυπώνεται και στην κατανομή των πιστώσεων ανά Φορέα Κεντρικής Διοίκησης

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Δίκη Novartis: "Ο Στουρνάρας είναι ένας βαθιά έντιμος άνθρωπος και πατριώτης", κατέθεσε ο Σκέρτσος

"Όλη η Ελλάδα χρωστάει στον Στουρνάρα γιατί έσωσε τη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ οτιδήποτε αφορά στο ήθος του" κατέθεσε ο Άκης Σκέρτσος

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Δεκ 2025 | 16:30
ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Δεκ 2025 | 13:34

Μαρινάκης για μπλόκα αγροτών: Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσουν οι δρόμοι και να ταλαιπωρηθούν οι πολλοί

"Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται ο κόσμος", σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 01 Δεκ 2025 | 12:30

Ο Πέτρος Παππάς εξυμνεί Άδωνι Γεωργιάδη: Είστε ο πιο εργατικός υπουργός - Κάνατε τα μέγιστα που μπορούσατε

"Δεν θα ισχυριστώ ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα γιατί έκανε πράγματα. Δεν θα ισχυριστώ ότι ο υπουργός Υγείας δεν εργάζεται", είπε ο Πέτρος Παππάς για το ΕΣΥ.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ 01 Δεκ 2025 | 12:19

Ο "Φραπές" υπόσχεται να εμφανιστεί στην Εξεταστική: "Θα πάω με... κλαρκ γεμάτο ντοσιέ και πολλοί θα τρέχουν"

"Θα πάω στην Εξεταστική και θα μιλήσω, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και πολλοί θα τρέχουν…", φέρεται να είπε ο Γιώργος Ξυλούρης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 11:09

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

"Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86", δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΤΑΝΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:21

Περιπέτεια υγείας για τη σύζυγο του Χάρη Δούκα - "Δώδεκα μέρες στο νοσοκομείο είναι διαφορετικές"

Μία σοβαρή περιπέτεια υγείας πέρασε τις προηγούμενες ημέρες η σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από ανάρτηση στα social media.