Σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής [live]

Σε εξέλιξη, στην Ολομέλεια, η ψηφοφορία για την εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα στο αξίωμα του προέδρου του Σώματος.

SHARE THIS
0
SHARES

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η ανοικτή ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του Σώματος, Κώστα Τασούλα, ο οποίος έχει προταθεί από τη ΝΔ.

Ο κ. Τασούλας αναμένεται να εκλεγεί με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στην υποψηφιότητά του για το αξίωμα του νέου προέδρου της Βουλής.

Η διαδικασία εκλογής ξεκίνησε στις 10:30, ενώ θα ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου της Βουλής και η τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα δεν θα ψηφίσει μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Την εκλογή του θα στηρίξουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ήδη σχετική δήλωση έχουν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Το ΚΙΝΑΛΛ θα προτείνει αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ τον Γιάννη Λαμπρούλη.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: intime

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook