Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης στον Δήμο Μαραθώνα;

Θα λείψει άραγε στους δημότες του ο δήμαρχος Μαραθώνα;

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης στον Δήμο Μαραθώνα;

Τέλος η… πολιτική καριέρα για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, καθώς όπως ο ίδιος είπε την Πέμπτη τώρα χρειάζεται επειγόντως…. διακοπές. Η απίστευτη αυτή δήλωσε έγινε την Πέμπτη στο Μάτι, μετά το τρισάγιο που τελέστηκε την Πέμπτη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη μνήμη των 99 θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου. «Δε θα είμαι ξανά υποψήφιος στον Δήμο Μαραθώνα. Εγώ θα εκτελέσω την αποστολή μου και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές μετά», είπε χαρακτηριστικά. Όσο για το αν θα έβαζε ξανά υποψηφιότητα αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία στο Μάτι, είπε: «Δεν ξέρω. Με το "αν" δεν γράφεται Ιστορία. Εγώ θα πάω να ξεκουραστώ τέσσερα χρόνια και αν ζούμε βλέπουμε».

Συνήθως, όταν τελείωνει μια πορεία ή μια σταδιοδρομία ή ένα πρότζεκτ που έχουμε αναλάβει, κάνουμε αυτό που συνήθως λέμε “ταμείο”. Πού πετύχαμε, που αποτύχαμε, τι κάναμε καλά και τι όχι… Όταν αυτή η πορεία σχετίζεται με την πολιτική, υπάρχει και ένα ακόμη ερώτημα που κάνει τη διαφορά: Θα λείψει ο πολιτικός από τους πολίτες ή όχι;

Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης στον Δήμο Μαραθώνα;

Σε ποιον θα λείψει ο κ. Ψινάκης;

Θα λείψει άραγε στους δημότες του ο δήμαρχος Μαραθώνα; Η απάντηση είναι, και χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, όχι. Και τούτο διότι ο κ. Ψινάκης όχι μόνο δεν έλυσε κανένα σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε και ενέπιπτε στα όρια της αρμοδιότητάς του, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σοβαρότητα και επάρκεια καμία από τις μεγάλες κρίσεις που προκέκυψαν στον δήμο του, με πρώτη βεβαίως την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά με την γενικότερη συμπεριφορά του, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετώπιζε τα πράγματα και την αμφιλεγόμενη υπερβολή του, φλέρταρε μονίμως με την πρόκληση του δημοσίου αισθήματος των δημοτών.

Αξίζει κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του ορισμένα μόνο περιστατικά:

  • Στις φωτιές του 2017 ο κ. Ψινάκης ήταν για… διακοπές στη Μύκονο. Και όταν επέστρεψε καθυστερημένα, εμφανιζόμενος στα κανάλια, η εικόνα που παρουσίασε μάλλον τον εξέθετε παρά τον κολάκευε ως δήμαρχο: «Ήρθα με ελικόπτερο σφαίρα, ήμουν σε ένα νησί που δεν είχε ούτε αεροδρόμιο, ούτε πλοίο, ούτε τίποτα και ήρθα να δω».
  • Στη φετινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Ψινάκης ήταν και πάλι για… διακοπές στη Μύκονο. Εμφανίστηκε δε για πρώτη φορά στην περιοχή που καιγόταν, μια περιοχή που ανήκει σχεδόν εξ ολοκλήρου στο δήμο του, την Τρίτη το απόγευμα. Δηλαδή 24 ώρες μετά και αφού η καταστροφή είχε πια ολοκληρωθεί.
  • Σε αλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, μετά την πυρκαγιά, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα και να προκαλέσει μια συναισθηματική ταύτιση με τους πληγέντες, υποστήριξε ότι κάηκε και το δικό του σπίτι, ενώ στην πραγματικότητα είχαν καεί μόνο κάποια παρακείμενα δέντρα.
  • Στα παραπάνω, θα πρέπει βεβαίως να προστεθεί και η πρωτοφανής απόφαση του δημάρχου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή λόγω πένθους θεατρική παράσταση στη Νέα Μάκρη, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν στους… πληγέντες από τις φωτιές.
  • Δύο μήνες μετά τις φονικές φωτιές, και ενώ ο ίδιος συνέχιζε να εκπληρώνει με απόλυτη συνέπεια και υπερβάλλοντα ζήλο τις κοσμικές του “υποχρεώσεις”, στη δημαρχία τα παράπονα έδιναν και έπαιρναν. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας με προμήθειες που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους στο Μάτι να είναι παρατημένες και εγκαταλελειμμένες στο δρόμο, χωρίς καμία φροντίδα και προστασία. Αλλά και οι καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι, σύμφωνα με τις οποίες: “Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η αποκατάσταση του οικισμού”
Προμήθειες για τους πυρόπληκτους στο Μάτι παρατημένες και εκτεθειμένες
Προμήθειες για τους πυρόπληκτους στο Μάτι παρατημένες και εκτεθειμένες

Το “παράδειγμα” Ψινάκη

Το “παράδειγμα” Ψινάκη είναι πάντως ενδεικτικό για πολλά πράγματα. Αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι ο δήμαρχος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό κοντά στο 60%. Είναι πιθανόν, όταν ο κόσμος τον εξέλεγε, να φανταζόταν ότι ένας άνθρωπος που σταδιοδρόμησε ως διασκεδαστής ήθελε ενδεχομένως να προσφέρει στον τόπο του. Είναι επίσης πιθανόν, ο κόσμος που τον εξέλεξε να πίστεψε ότι ο ένας άνθρωπος που κυριάρχησε στον σύγχρονη ελληνική showbiz θα μπορούσε να μεταδώσει λίγη από την ‘αστερόσκονη” αυτού του χώρου στο δήμο.

Τα πράγματα βεβαίως εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Κάτι που το ξέρουν πρώτοι από όλες οι ίδιοι οι δημότες. Λιγότερα από τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή του και ίσως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο ίδιος δήμαρχος βρέθηκε αντιμέτωπος με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου του, το οποίο ζητούσε ομοφώνως την παραίτησή του, συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο στο οποίο ηγείτο…

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 12 Ιουλ 2020 | 19:06

Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας: Λύπη για την Αγιά Σοφιά και τον χριστιανικό κόσμο

Χρειάζεται σεβασμός για την κάθε θρησκευτική παράδοση.

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 12 Ιουλ 2020 | 19:03

ΝΔ για Παππά: Δεν απάντησε για το τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου

"Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου", αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

"ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ" 12 Ιουλ 2020 | 18:29

Παππάς: Ήμουν στην Κύπρο για βαφτίσια φίλου μου - Δεν είναι μεμπτό το ότι είδα τον Αρτεμίου

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι βρέθηκε στην Κύπρο για τα βαφτίσια παιδιού στενού του φίλου. "Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΠΟΡΕΛ 12 Ιουλ 2020 | 16:20

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Δένδιας: Επί τάπητος οι σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας

Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 12 Ιουλ 2020 | 15:45

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: "Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει ο πανικός τους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη" τονίζει σε δήλωσή του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12 Ιουλ 2020 | 14:50

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική για τη χώρα η ολιγωρία του κ. Μητσοτάκη με την Τουρκία

Με οκτώ μήνες καθυστέρηση, ζητά κυρώσεις προς την Τουρκία.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ 12 Ιουλ 2020 | 14:02

Πέτσας για "Καλογρίτσας gate": Πιθανή η προανακριτική για Παππά - Να έρθουν όλα στο φως

"Βρισκόμαστε σε δύσκολο στάδιο για την ποιότητα της Δημοκρατίας"

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΕΥΡΩΠΗ 12 Ιουλ 2020 | 12:57

Φίλης: Γιατί αποφάσισε να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν - Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα

Έκπληκτος για την επίσπευση της υπογραφής του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

«ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» 12 Ιουλ 2020 | 11:51

ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις από Τσίπρα για τον Παππά και τον "βασιλιά των offshore" Αρτεμίου

Το κυβερνών κόμμα σχολιάζει σημερινό δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα για τις σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου.

ΣΥΜΒΟΛΟ 12 Ιουλ 2020 | 11:10

Μπακογιάννης: "Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία"

"Όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας" καταλήγει.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 12 Ιουλ 2020 | 09:56

Ηχηρό μήνυμα Δένδια: Αν η Ευρώπη δεν αποτρέψει τις τουρκικές προκλήσεις, δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί

"Σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας"

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Ιουλ 2020 | 08:32

Μητσοτάκης από Κασσιόπη Κέρκυρας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Σε εκδήλωση του Kassiopi Project - Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 120 εκατ. ευρώ

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 12 Ιουλ 2020 | 08:04

Παγκόσμια κατακραυγή για το σχέδιο Ερντογάν για τη νέα άλωση της Αγιάς Σοφιάς - Σιωπή από Τράμπ, αίνιγμα η Μέρκελ

H Αθήνα αναμένεται να ζητήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά τις συνεχείς προκλήσεις της γειτονικής χώρας