Σε ποιούς στέλνει μήνυμα ο Κυριάκος: Δεν θα ανεχθώ υπονόμευση

Σκληρή στάση έναντι οποιασδήποτε μορφής υπόγειου ή παρασκηνιακού πολέμου και κινήσεων φθοράς από Κ.Μητσοτάκη. Σε ποιους πάνε τα μηνύματα.

se-poious-stelnei-minuma-o-kuriakos-den-tha-anexthw-uponomeusi
|
SHARE THIS
0
SHARES


Αποφασισμένος να μην ανεχθεί από εδώ και πέρα την οποιαδήποτε μορφή υπόγειου ή παρασκηνιακού πολέμου ή εσωκομματικών κινήσεων φθοράς, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., έχοντας…ούριο άνεμο από τις δημοσκοπήσεις, φέρεται να έχει πει πρόσφατα σε συνομιλητή του, στη σκιά και της παρέμβασης του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Δεν θα δεχθώ υπονόμευση από κανέναν».
 
Ο ίδιος, έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και με δεδομένο ότι η Ν.Δ. είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις και αποτελεί την μόνη εναλλακτική λύση για τον τόπο, δεν δικαιούται κανείς να θολώσει το κεντρικό μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίξει με τις αγωνίες των πολιτών που αναζητούν διέξοδο από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» λέγεται ότι είπε σε πρόσφατη σύναξη με σημαίνοντες παράγοντες της δημόσιας ζωής.
 
Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει ότι το φθινόπωρο είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ως εκ τούτου δεν αποκλείει και τον εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και γι’ αυτό ζητεί ενιαία γραμμή, συστράτευση, ομόνοια και εξαφάνιση κάθε εσωκομματικής φωνής κριτικής, που μόνο ζημιά, κατά τον ίδιο, μπορεί να προκαλέσει στη Ν.Δ.
 

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το theToc.gr, δεν θα διστάσει στο μέλλον να διαγράψει όσους πάνε κόντρα στην κυρίαρχη κεντρική πολιτική γραμμή


Για τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο «πόλεμος φθοράς», έστω και χαμηλής έντασης που υπάρχει κατά τμήμα των υποστηρικτών του από μερίδα των «καραμανλικών» ή υποστηρικτών του Βαγγ. Μεϊμαράκη, δεν είναι επιτρεπτός και πρέπει να σταματήσει.
 
Μέχρι στιγμής δεν ήταν διατεθειμένος να προβεί σε πειθαρχικά μέτρα για διάφορες κινήσεις ορισμένων, αλλά, σύμφωνα με όσα πληροφορείται το theToc.gr, δεν θα διστάσει στο μέλλον να διαγράψει όσους πάνε κόντρα στην κυρίαρχη κεντρική πολιτική γραμμή.
 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά, ότι για ένα μεγάλο διάστημα έχει κάνει ζημιά στο κόμμα και μόνο η συζήτηση και τα σενάρια περί υπόγειων «συμμαχιών» και συνεννοήσεων, τμήματος των «καραμανλικών» με το σύστημα εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου και του Αλ. Τσίπρα.
 

ο Βαγγ. Μεϊμαράκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαφοροποιείται από τη γραμμή του Κυρ. Μητσοτάκη και μένει να φανεί μέχρι ποιο σημείο θα τραβήξει το σχοινί


Όμως, στο πρόσφατο δείπνο του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, μετά συζύγων, στην Κηφισιά, το οποίο αποκάλυψε το theToc.gr έκλεισε και αυτό το μέτωπο, καθώς συναντήθηκαν μετά από πολύ καιρό και για πρώτη φορά συνομίλησαν επί της ουσίας.
 
Ο πρώην Πρωθυπουργός , με τον πρώην Πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι o ίδιος δεν εμπλέκεται σε τέτοιες εσωκομματικές κινήσεις και τον στηρίζει απόλυτα και βεβαίως δεν υιοθετεί και δεν εγκρίνει διάφορες πρωτοβουλίες ορισμένων που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί».
 
Με τον έτερο πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η κατάσταση είναι καλή, όσο ο Κυρ. Μητσοτάκης, με τον οποίο υπάρχει τακτική επικοινωνία, δεν αποστασιοποιείται από βασικές πτυχές της κυβέρνησής του.

Οι «σαμαρικοί» τηρούν προσεκτική στάση και μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει λαβή για σχόλια και σενάρια, αν και όλοι παρατηρούν προσεκτικά διάφορες κινήσεις.
 
Το πρόβλημα είναι κυρίως τμήμα της λαϊκής δεξιάς, ορισμένοι που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί» και οι υποστηρικτές του Βαγγ. Μεϊμαράκη, που ρίχνουν συνεχώς βέλη μέσα από sites και blogs, επικρίνοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί, ενώ εσχάτως στο στόχαστρο βρίσκεται και ο στενός του συνεργάτης και σύμβουλος στρατηγικής, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 Την ίδια στιγμή, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαφοροποιείται από τη γραμμή του Κυρ. Μητσοτάκη και μένει να φανεί μέχρι ποιο σημείο θα τραβήξει το σχοινί, εάν θα σπάσει και τι ακριβώς θα γίνει με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει διαμηνύσει τα περί μη αποδοχής κινήσεων υπονόμευσης. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook