Follow us

Σε τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου η Σακελλαροπούλου: "Στις δυσκολίες μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί"

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε πως με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της και το ενδιαφέρον για τον Έβρο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί", είναι το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα μας, κατά την ομιλία της στην τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου.

"Θέλω να σας ευχηθώ ολόψυχα να έχετε ένα ωραίο ταξίδι στον πλούσιο και συναρπαστικό κόσμο της γνώσης", είπε η κ. Σακελλαροπούλου, απευθυνόμενη στους μικρούς μαθητές, και συνέχισε:

"Οι δάσκαλοί σας είναι εδώ, με ανοιχτή αγκαλιά, για να σας μορφώσουν, να σας ανοίξουν δρόμους στη ζωή, να σας βοηθήσουν να γίνετε υπεύθυνοι και δημιουργικοί πολίτες, που θα σέβονται και θα υπολογίζουν το διπλανό τους, θα αγαπούν τον τόπο τους και θα φροντίζουν το περιβάλλον, την πηγή ζωής όλων μας.

Ο τελευταίος καιρός δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας. Καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες συνέβησαν σε πολλά μέρη.

Στον τόπο σας η φωτιά κατέκαψε ένα μεγάλο τμήμα του πανέμορφου δάσους της Δαδιάς, κάτι που μας πληγώνει όλους. Δεν πρέπει, όμως, να απελπίζεστε. Στις δυσκολίες πρέπει να παραμένουμε μαζί, γιατί έτσι γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε ο καθένας στον τομέα του, ώστε τα δάση να ξαναπρασινίσουν και η γη να ξανακαρπίσει και το χαμόγελο να γυρίσει στα χείλη όλων και πάλι. Σας εύχομαι μία καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο".

Σε τελετή αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου η Σακελλαροπούλου: "Στις δυσκολίες μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί"

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος τόνισε πως με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει έμπρακτα την αγάπη της και το ενδιαφέρον για τον Έβρο και αποδεικνύει ότι σκέφτεται τους κατοίκους της περιοχής.

"Σας αισθανόμαστε σαν δικό μας άνθρωπο και μας έχετε συγκινήσει με την αγάπη και με το ενδιαφέρον σας. Και εγώ προσωπικά έχω ζήσει και το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που κινδύνευσε και καταστράφηκε τόσο μεγάλο τμήμα του δάσους", σημείωσε ο κ. Καλακίκος.

"Η περιοχή έχει εξέλθει από μία δοκιμασία και το σχολείο είναι ο πυλώνας της γνώσης, όμως αυτή η αποστολή φέτος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη, διότι τα παιδιά είδαν να καίγεται ένα δάσος. Είδαν τους γονείς να αγωνιούν, να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Είναι ένα βίωμα, μία εμπειρία ζωής που πιστεύω μέσα από το σχολείο θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν", είπε ο δήμαρχος.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός υπογράμμισε ότι είναι νωπές οι πληγές από τις πυρκαγιές στην περιοχή και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί στήριξη για τον πολύπαθο λαό του Έβρου.

Μετά τη λήξη του αγιασμού η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Πριν αναχωρήσει από το Σουφλί η κ. Σακελλαροπούλου φύτεψε συμβολικά μια μουριά στο Πάρκο Μουριάς.

Διαβάστε Επίσης

Συνάντησή Σακελλαροπούλου με τον δήμαρχο Σουφλίου

Οι μεγάλες πληγές που άνοιξαν οι πυρκαγιές στον Έβρο και ιδιαίτερα αυτές στο δάσος της Δαδιάς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Ανοίγοντας τη συζήτηση η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε για την αγωνία που την κατέλαβε, μόλις έμαθε για τις πυρκαγιές στο δάσος της Δαδιάς, για τον επιπλέον λόγο ότι το είχε επισκεφτεί, μετά την εκλογή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και είχε ξεναγηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης. Αγωνία για την τύχη των αρπακτικών πουλιών, όπως ο μαυρόγυπας, που φώλιαζαν στο δάσος, αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις από τις πυρκαγιές.

Επισήμανε το γεγονός ότι κινδύνευσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του Εβρου, που είναι ο φυσικός πλούτος, τον οποίο διαθέτει, και τόνισε πως τώρα είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η στήριξη της περιοχής.

Σήμα κινδύνου για περαιτέρω ερήμωση του νομού Έβρου, καθώς αρκετά επαγγέλματα δέχονται ισχυρά πλήγματα από τις πυρκαγιές, εξέπεμψε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ζήτησε να ληφθούν γεναίες και τολμηρές αποφάσεις για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.

Η κατάσταση στη μελισσοκομία είναι τραγική, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος Σουφλίου και πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου Πασχάλης Χριστοδούλου.

ΠΤΔ

Το φθινόπωρο είναι η πιο σημαντική περίοδος για τη μελισσοκομία, οι μελισσοκόμοι δεν έχουν πού να πάνε τις μέλισσες για να βρουν περιοχές που δεν κάηκαν και το μελισσοκομικό πάρκο μπορεί να μην κάηκε, αλλά έπαθε σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Πρότεινε να δημιουργηθούν δύο ακόμη μελισσοκομικά πάρκα στη Λευκίμμη και την Κίρκη.

Εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου είπε ότι οι επιχειρηματίες έχουν έτοιμες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν, επίσης, η ανάγκη προστασίας του δάσους της Δαδιάς και ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού.

Τέθηκαν τα προβλήματα από τις συνέπειες στην κτηνοτροφία και στην υλοτόμηση.

Αναφερόμενος στους μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς ο κ. Χριστοδούλου πρότεινε να ανεγερθεί το "Μνημείο των Καμένων Ανθρώπων".

Συμμετέχοντες στη συνάντηση πρόσφεραν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προϊόντα από επιχειρήσεις που κινδύνευσαν, αλλά τελικά γλύτωσαν από τις πυρκαγιές (οινοποιείο, τυροκομείο).

Η κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι το ενδιαφέρον της για τον Έβρο είναι έντονο και επισκέπτεται συχνά την περιοχή. Η προηγούμενη επίσκεψή της ήταν τον Δεκαπενταύγουστο.

Με την επίσκεψή της στη Δαδιά ήθελε να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και να μιλήσει με τους κατοίκους.

Για λόγους συμβολικούς χθες το βράδυ διανυκτέρευσε σε ξενώνα της Λευκίμμης, ενός χωριού 180 κατοίκων που εκκενώθηκε τρεις φορές και τελικά σώθηκε από τις φλόγες.

Οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τον ξενώνα "Απολιθωμένο δάσος", στον οποίο διανυκτέρευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα Ζαχαρίας Μπουμπόπουλος, μας είπε ότι τρεις φορές εκκενώθηκε και ο ξενώνας. Ο ίδιος είναι συλλέκτης απολιθωμάτων και έχει δημιουργήσει δίπλα στον ξενώνα ένα μουσείο απολιθωμάτων ηλικίας μέχρι 40 εκατομμυρίων ετών.

Και τις τρεις φορές που διατάχθηκε η εκκένωση πήρε μαζί του σε ένα φορτηγό και τα απολιθώματα του μουσείου, που μπορούν να μεταφερθούν, για να τα προστατέψει από την πυρκαγιά.

"Φοβήθηκα πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο να αισθανθείς ότι αύριο το πρωί δεν θα υπάρχεις", μας είπε ο κ. Μπουμπόπουλος για τις δύσκολες μέρες με τις πυρκαγιές.

Μόλις έφτασε στη Δαδιά η κ. Σακελλαροπούλου χειροκροτήθηκε από κατοίκους και η συνάντηση έγινε στο πλακόστρωτο της πλατείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Δελησταμάτης, ο κτηνοτρόφος Κώστας Πιστόλας, η επικεφαλής της Εταιρίας Βιοποικιλότητας Θράκης Δώρα Σκάρτση, οι υλοτόμοι Βαγγέλης Μπινέκης, Πυρέλη Χουσεΐν, ο Γιώργος Τσακίρης από τον Οίκο Μεταξιού "Τσακίρης", ο Απόστολος Αλεξούδης από το ξενοδοχείο "Το Κουκούλι", στο Σουφλί και ο πρόεδρος των επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών Σουφλίου και περιφέρειας Θεόδωρος Τσιαμίτας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 22 Σεπ 2023 | 17:53

Φωτιά στο Σουφλί: Πυρκαγιά στον οικισμό Λαβάρων

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά εκδηλώθηκε σε ρεματιά και σε απόσταση αρχικά 30 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 21 Σεπ 2023 | 14:33

Σουφλί: Φωτιά σε πεδίο βολής του Στρατού – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή, κοντά στην περιοχή Ασβεστάδες.

"ΒΑΘΥΤΑΤΗ Η ΘΛΙΨΗ ΜΟΥ" 18 Σεπ 2023 | 12:29

Σακελλαροπούλου για τους πέντε νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη: Η τραγικότητα του συμβάντος μας συγκλονίζει όλους

"Η τραγικότητα του συμβάντος μας συγκλονίζει όλους", σημειώνει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχετικά με τον θάνατο των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 14 Σεπ 2023 | 14:01

Στη Σκιάθο η Σακελλαροπούλου: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση των ζημιών και ο σχεδιασμός για το μέλλον

Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι "οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που βίωσαν πολλές περιοχές της χώρας μας έπληξαν και το όμορφο νησί της Σκιάθου".

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 13 Σεπ 2023 | 13:22

Συλληπητήρια Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου για τα θύματα των πυρκαγιών και των πλημμυρών στην Ελλάδα

Ο κ. Ερντογάν τόνισε παράλληλα ότι Τουρκία, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 10 Σεπ 2023 | 22:31

Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου δείπνησαν στην πλατεία της Δαδιάς παρέα με κατοίκους [εικόνες]

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τους κατοίκους και με την κ. Σακελλαροπούλου και τον δήμαρχο δείπνησαν σε ταβέρνα στην πλατεία της Δαδιάς που ήταν γεμάτη και από άλλες παρέες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ 10 Σεπ 2023 | 20:59

Σακελλαροπούλου για τη βράβευση του Γιώργου Λάνθιμου: Μία μεγάλη διάκριση για έναν ιδιοφυή δημιουργό

"Μέσα στη θλίψη και την αγωνία που μας συνέχει όλους, τέτοιες ειδήσεις απομακρύνουν για λίγο τον ζόφο" αναφέρει σε δήλωσή της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΠΤΔ 10 Σεπ 2023 | 16:54

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές σε Καρδίτσα και Βόλο

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, στο Δημαρχείο Βόλου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 02 Οκτ 2023 | 21:56

Αποστολάκης: "Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο τον Νοέμβριο - Ο Τσίπρας κράτησε ουδετερότητα"

"Θεωρώ ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει όταν είναι έτοιμο το κόμμα να το κάνει, όχι για λόγους σκοπιμότητας" είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ότι "ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβάται τις διαδικασίες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 02 Οκτ 2023 | 21:44

Χωμενίδης για Κασσελάκη: "Πρώτα πάει ένας άνθρωπος στρατό και μετά ασχολείται με την πολιτική"

"Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου με τον οποίο δεν έχω ερωτικές σχέσεις" είπε ο Χρήστος Χωμενίδης για τον Στέφανο Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ 02 Οκτ 2023 | 21:14

Βόλος: Η στιγμή που ο Κασσελάκης λέει ότι θα μπει σε σπίτι χωρίς κάμερες αλλά... τον ακολουθεί ο δικός του κάμεραμαν

Το βίντεο μάλιστα έχει αναρτήσει στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πλάνα μέσα από το συγκεκριμένο σπίτι.

ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 02 Οκτ 2023 | 21:12

Μητσοτάκης: "Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ" - Ναι υπό προϋποθέσεις στην υποψηφιότητα Αγοραστού

Ο Κ. Μητσοτάκης στήριξε το έργο του Βασίλη Κικίλια και είπε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αποχώρησής του από την κυβέρνηση.