Σειρά αιτημάτων Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική επιτροπή

Μεταξύ αυτών ζητεί την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τους δικαστικούς Ελένη Ραίκου και Γιάννη Αγγελή.

seira-aitimatwn-papaggelopoulou-stin-proanakritiki-epitropi
SHARE THIS
0
SHARES

Σειρά αιτημάτων προς τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, κατέθεσε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του κεντρικού πρωταγωνιστή της υπόθεσης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Μεταξύ αυτών ζητεί την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά και τους δικαστικούς Ελένη Ραίκου και Γιάννη Αγγελή που τον έχουν κατηγορήσει ότι επενέβαινε στο έργο τους.

Επίσης απειλεί ζητήσει την εξαίρεση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Γιάννη Μπούγα και Θανάση Πλεύρη με αφορμή την παραχώρηση συνεντεύξεων από την πλευρά τους, αλλά και τις κινήσεις που σχεδιάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής όπου τα κόμματα θα καταθέσουν την λίστα με τους μάρτυρες.

Τσοβόλας: Η υπόθεση στερείται στοιχείων

«Η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στη Novartis δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά και στερείται στοιχείων που να στοιχειοθετούν αδικήματα», ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Καταθέσαμε στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης αίτηση με την οποία ζητάμε μια σειρά από πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, από την Επιτροπή, για την αποκάλυψη της αλήθειας», είπε ο κ. Τσοβόλας -που αποχώρησε πριν από λίγο από τη Βουλή- και πρόσθεσε: «Μεταξύ αυτών ζητάμε να γίνει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Ράικου, με τον κ. Αγγελή και με τον κ. Σαμαρά. Ζητάμε επίσης να ζητηθούν, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όλα τα έγγραφα της υπόθεσης που χειρίζεται η κ. Τουλουπάκη και οι εισαγγελείς. Ζητάμε να κληθούν όλοι οι προϊστάμενοι εισαγγελιών, πρωτοδικείου, εφετείου για να καταθέσουν αν είδαν ποτέ τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει στη δουλειά τους, γιατί ουδέποτε παρενέβη. Επίσης ζητάμε να ζητηθούν, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, από το FBI έγγραφα σχετικά με την υπόθεση και καταθέσεις μαρτύρων, και το έγγραφο που ήρθε από το FBI στην εισαγγελία διαφθοράς και αναφέρεται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο μιλάει για πολλά ζητήματα, τα οποία δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Ζητάμε και άλλες δικαστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν και ελπίζω ότι η Επιτροπή, το απόγευμα, θα αποφασίσει να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα για την αποκάλυψη της αλήθειας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στο «Βρώμικο '89» και το 2019, ο Δημήτρης Τσοβόλας απάντησε: «Άλλη εποχή, άλλη υπόθεση εκείνη, αλλά δεν παύει να είναι, από αυτά που μελέτησα εγώ και η Λυδία Τσοβόλα, μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Αυτό το λέω με συνείδηση, με ειλικρίνεια, και όχι γιατί είμαι ο υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου. Γι΄αυτόν άλλωστε το λόγο ανέλαβα και την υπόθεση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook