X

Τσαβούσογλου - Δένδιας: Στις δυσκολίες φαίνονται οι καλοί γείτονες - Μην περιμένουμε σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Κοινές δηλώσεις Δένδια - Τσαβούσογλου από τη νότια Τουρκία, μετά από αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από τους φονικούς σεισμούς.

Γράφει: TheToc team

"Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ακόμη έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας" είχα γράψει σε επιστολή μου παλαιότερα, το λέω και τώρα ως υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις κοινές δηλώσεις του με τον Νίκο Δένδια .

Μιλώντας από την Αντιόχεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε: "Ελπίζω ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου" .

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Δένδια και τον ελληνικό λαό και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που έδειξαν τις δύσκολες αυτές μέρες" συνέχισε ο κ. Τσαβούσογλου.

Διαβάστε Επίσης

''Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την Τουρκία''

Από την πλευρά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είπε: "Θα ήθελα να διαβιβάσω πορς τον υπουργό Εξωτειρκών της Τουρκίας και προς την τουρκικη κυβέρνηση τα πιο θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού. Θα ηθελα επίσης να ευχαριστησω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια για τις προσπάθειες των Eλλήνων διασωστών και τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ.

Eίμαστε ιδιαiτερα ευτυχείς για τις ανθρώινες ζωές που σώθηκαν από τους ελληνες διασώστες και για τις παρα πολλες ζωές που σώθηκαν από τους ευρωπαίους διασώστες, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε Aυστριακούς και Oλλανδούς διασώστες. 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς συμεπριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Διαβάστε Επίσης

''Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει την τουρκία δεν σταματά εδώ, εχω εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ΕΕ. Προσυπογράφω απόλυτως ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας''.