Καβγάς σε... υψηλές συχνότητες στη Βουλή για τα κανάλια

Σε εκρηκτικό κλίμα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

Καβγάς σε... υψηλές συχνότητες στη Βουλή για τα κανάλια

Σε εκρηκτικό κλίμα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο ψηφίστηκε και επί των άρθρων, ενω η ΝΔ είχε ζητήσει ονομαστική για 35 άρθρα. Τα περισσότερα άρθρα πέρασαν με πλειοψηφία 154 βουλευτών ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) και συγκεκριμένα τα άρθρα 3, 4, 9, από 17 έως 40, το 43 και το 45

Η συζήτηση ήταν τεταμένη από το πρωί του Σαββάτου, ομως φωτιά άναψε αιφνίδια διάταξη που έφερε ο αρμόδιος υπουργός Νικος Παππάς, με την οποία στην ουσία ξηλώνονταν όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ. Το θερμομέτρο χτύπησε κόκκινο με την αντιπολιτευση να κατακεραυνώνει την κυβέρνση, η οποία τελικά υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε «διευθετήσεις»

Πόλεμος ...υψηλών συχνοτήτων

Ο Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιχείρησε να βγάλει από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση και κυρίως τον κ. Παππά αναδιατυπώνοντας τη ρύθμιση. Ωστόσο η προσπάθεια του έπεσε στο κενό. Η αντιπολίτευση επέμεινε στην απόσυρση της διάταξης κάνοντας λόγο για ωμή παραβίαση του Συντάγματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε ευθέως για κήρυξη πολέμου της κυβέρνησης όχι μόνο έναντι των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ.

Εξήγησε ότι με την επίμαχη ρύθμιση η κυβέρνηση πετά εκτός ΕΣΡ και τα μέλη των οποίων η θητεία δεν έχει λήξει.

«Πρόκειται για μείζονα παρέμβαση που προσβάλει το κράτος δικαίου. Η θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών δεν μπορεί να συντμηθεί αλλά μόνο ναπαραταθεί» δήλωσε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι αντιδράσεις ήταν δίκαιες και απέδωσε το θόρυβο σε παρεξήγηση. Διαβεβαίωσε ότι στη ρύθμιση θα μπει προσθήκη με την οποία θα διευκρινίζεται πως θα αποχωρούν μόνο τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτές. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Λοβέρδος, αλλά και ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι. ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας και την επανακατάθεση της σε άλλο νομοσχέδιο. Αντέτειναν στον κ. Κατρούγκαλο ότι με την προσθήκη την οποία έκανε θα μπορεί στο εξής το ΕΣΡ να λειτουργεί με λιγότερα μέλη.,

Την απόσυρση της ρύθμισης ζήτησε και ο Ευάγγελος Μειμαράκης. Πρότεινε το θέμα να διευθετηθεί σε προσεχή Διάσκεψη των Προέδρων όπου αν η κυβέρνηση προτείνει πρόσωπα υπερκομματικά θα υπάρξουν οι αναγκαίες συγκλίσεις.

Το γόρδιο δεσμό επιχείρησε να επιλύσει ο Νίκος Παππάς. Υπενθύμισε ότι με την τροπολογία θωρακίζεται ο θεσμός της διεξαγωγής της διαδικασίας του διαγωνισμού και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα μέλη του ΕΣΡ που δεν έχει λήξει η θητεία τους.

Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον προεδρεύοντα να διακόψει τη συζήτηση για να γίνουν οι αναγκαίες διευθετήσεις. Τελικά ο υπουργός Εργασίας Γιωργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε ότι αν δεν υπάρχει απαρτία η ανεξάρτητη Αρχή δεν θα μπορεί να λειτουργεί ενώ θα αντικατασταθούν μόνο τα μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει.

Αντιδραση και τη Ζωης με φαρμακερό tweet

Αμεση και ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο «ξήλωμα» του ΔΣ του ΕΣΡ στο οποίο συμμετέχει και η μητέρα της Λίνας Αλεξίου

Με ανάρτησή της στο Twitter η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιτίθεται κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο μάλιστα απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο και στον ενικό. «Φωτογραφικές διατάξεις, ρεβανσισμός, υπηρεσίες στη διαπλοκή: Όχι μόνον συνθηκολόγησες, αλλά κ εκκαθαρίζεις όποιον-α αντιστέκεται»

Σφοδρά πυρά κατά του Νίκου Παππά

Διαστάσεις ανοικτής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έλαβε η αντιπαράθεση του νομοσχέδιου για τις τηλεοπτικές άδειες

Βασικός φορές της έντονης κριτικής από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης ήταν ο υπουργός Επικρατείας για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς, ωστόσο η επίθεση επεκτάθηκε και στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Την πρωινή συνεδρίαση στιγμάτισε η τοποθέτηση του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στη χώρα μας υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε περιπαικτικά τον Φρανσουά Ολάντ «Ολαντρέου», ενώ μιλώντας για την ιστορική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις μνημονιακές πολιτικές μέμφθηκε το Μαξίμου ότι «τώρα γλείφει εκεί που πρώτα έφτυνε».

Στην αίθουσα υπήρξε αναταραχή και αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς απαντώντας αναφέρθηκε στις διεργασίες της ευρωπαικήςσοσιαλδημοκρατίας και διαμήνυσε στο κ. Βενιζέλο ότι όλοι προσπαθούν να μην πάθουν αυτό που έπαθε το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί αντιπαράδειγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των εισηγητών της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλετών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι οι διατάξεις του νομοσχέδιου δημιουργούν «υπερυπουργό και υπερκαναλάρχη που ορίζει τα πάντα όπως του αρέσει».Ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε εξάλλου ότι το νομοσχέδιου προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασαν την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαίδου από την γ.γ. Εσόδων. Ο πρώτος τόνισε ότι δεν μπορεί η εκτελεστική εξουσία να καρατομεί δημόσιους λειτουργούς. Ο δεύτερος υποστήριξε ότι αν η Σαββαίδου λεγόταν Φλαμπουράρης δεν θα την άγγιζε κανείς.

«Ένα κόμμα που καταπίνει τον Φλαμπουράρη και κάνει ότι δεν ακούει τον Σταθάκη δεν μπορεί να καρατομεί τη Σαββαίδου» κατέληξε

Στις βολές του Ευάγγελου Βενιζέλου για το νομοσχέδιο, απάντησε αρκετή ώρα αργότερα και ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απευθυνόμενος (κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ) εξέφρασε την άποψη ότι δεν το ενδιαφέρουν τα νέα τζάκια. «Σας ενδιαφέρουν τα παλιά και αυτά θέλετε να εξυπηρετήσετε» είπε.

«Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα στις τηλεοπτικές ζώνες. Τιμή μου που σας έχω εδώ κύριε Βαρουφάκη ο ένας, τιμή μου που σας έχω εδώ κύριε Βαρουφάκη ο άλλος . Η Αριστερά κράτησε μόνο τον Σταλινισμό. Μην κλαίτε σαν μικρά παιδάκια. Πρέπει να συνηθίσετε στην κριτική» συμβούλεψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Η αντιπαράθεση του δύο διεξάχθηκε μέσα σε τεταμένο κλίμα ενώ λάδι στη φωτιά έριξε η Σοφία Βούλτεψη

Φέρνετε πάλι τον Γεωργαλά (σ.σ προπαγανδιστής επί Χούντας) προκάλεσε η βουλευτής της ΝΔ. «Μην εκμεταλλεύεστε το γεγονός ότι είσαστε γυναίκα και σας σεβόμαστε περισσότερο» αντέδρασε ο κ. Κοντονής.

Για υπερεξουσίες «δικτάτορα υπουργού» έκανε λόγο και ο Ιάσωνας Φωτήλας (Ποτάμι).

«Προκαλείτε αποτροπιασμό σε εκλεγμένους δημοκρατικά βουλευτές δηλώσεις σύγκρισης με τους βρικόλακες της αιμοσταγούς δικτατορίας» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Το πρωί ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή συγκρούστηκαν μετωπικά όταν οι χρυσαυγίτες επανήλθαν ως προς την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού 902.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης χωρίς πολλές περιστροφές τους αποκάλεσε φασίστες και υπενθύμισε ότι η ακροδεξιά οργάνωση ονομάζει μαχαίρια τις ομιλίες και πολιτική δράση τις δολοφονίες.

Στην παραδοχή ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν είναι το μοναδικό «προαπαιτούμενο» για την αλλαγή του υφιστάμενης κατάστασης προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι έχει στηθεί ένα σύστημα εξουσίας το οποίο βασίζεται σε άτυπες σχέσεις συμφερόντων που έχουν οικοδομηθεί εδώ και δεκαετίες και πρόσθεσε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, το τραπεζικό σύστημα και το μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει τους σημερινούς παίκτες τοποθετώντας στις θέσεις τους δικούς της,. Το επιχείρημα αυτό τόνισε δεν αποτελεί παρά το φερεντζέ που δίνουν κάποιοι για να καλύψουν το σημερινό σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Εκτός της διάταξης για το ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς έφερε την τελευταία στιγμή και άλλες αλλαγές.

Εξαιρούνται από το νέο διαγωνισμό για την αδειοδότηση οι υφιστάμενες επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δύναται να απευθυνθεί σε διεθνείς ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων και την ονομαστικοποίηση των μετοχών (σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος).

Θα υπάρξει πρόνοια για την μετάδοση υποτιτλισμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων για άτομα με προβλήματα ακοής.

Για τους περιφερειακούς σταθμούς θα λαμβάνεται υπ΄ οψιν ο πληθυσμός, το ΑΕΠ, και η μορφολογία του εδάφους.

Σε περιφερειακούς σταθμούς δίνεται η δυνατότητα να συνδέονται με δύο πάροχους περιεχομένου (DIGEA και ΕΡΤ).

Επίσης δίνεται η δυνατότητα δεύτερηςαπασχόλησης στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΗΣ" ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 22 Νοε 2020 | 17:57

Επίθεση Φίλη για τις εικόνες με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στη Βουλή - Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Φίλης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την προβολή εικόνων με στρατιωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο στο κτίριο της Βουλής.

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ 22 Νοε 2020 | 13:04

"Γλέντι" στο twitter με την προβολή βίντεο στην πρόσοψη της Βουλής για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι χρήστες του twitter έδωσαν ρεσιτάλ με τις εμπνεύσεις του για την... εναλλακτική προβολή εικόνων στην πρόσοψη της Βουλής

ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 21 Νοε 2020 | 20:36

Η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων "ζωντάνεψε" στην πρόσοψη της Βουλής - Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Στο βίντεο παρουσιάζονται σημαντικές στιγμές της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 20 Νοε 2020 | 14:42

Προϋπολογισμός: Έσοδα 58,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρει πως το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει έσοδα 58,5 εκατ. ευρώ.

ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ 20 Νοε 2020 | 14:17

Προϋπολογισμός 2021: Στις 25 Νοεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και σταθεροτητας

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε ορίζει πως στις 25 Νοεμβρίου ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Σταθερότητας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ 20 Νοε 2020 | 13:59

Προϋπολογισμός: Οι 62 κατηγορίες μέτρων που θα επηρεάσουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2021

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε περιλαμβάνει 62 κατηγορίες μέτρων οι οποίες θα επηρεάσουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2021.

ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ 18 Νοε 2020 | 14:58

Χρυσή Αυγή: Ποινική δίωξη κατά της Ελένης Ζαρούλια για τον διορισμό της στη Βουλή

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια για την υπόθεση του διορισμού της ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 18 Νοε 2020 | 14:01

Καραθανασόπουλος για το "πολιτική μ@λ@κί@": Ηταν μια στιγμή έντασης στη Βουλή...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που είχε με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ 18 Νοε 2020 | 08:16

Υπουργείο Εργασίας: Οι τρεις πυλώνες του προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους"

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης.

ΤΑ ΑΡΘΡΑ 17 Νοε 2020 | 20:16

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες - Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 17 Νοε 2020 | 17:11

ΚΚΕ - Καραθανασόπουλος: Η πολιτική μ@λ@κί@ έχει και τα όριά της - Χαμός στη Βουλή

Επίθεση του Νίκου Καραθανασόπουλου στη Βουλή στον Κώστα Χήτα της Ελληνικής Λύσης, γιατί άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που άφησε το ΚΚΕ να κάνει πορεία

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 17 Νοε 2020 | 16:48

Πόθεν έσχες: Τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων

Παρατείνεται έως 28.2.2021 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων-πόθεν έσχες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ 16 Νοε 2020 | 12:28

Πολυτεχνείο: Ψήφισμα διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 σε Σακελλαροπούλου, Τασούλα και Γεραπετρίτη

Η αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης επισκέφθηκε αρχικά τον πρόεδρο της Βουλής, στο γραφείο του.