Σφαγή Βρούτση - Λαφαζάνη στη Βουλή για το Νεώριο Σύρου

« Δουλεύετε τον κόσμο ψιλό γαζί» είπε στον Λαφαζάνη ο υπουργός εργασίας. « Είσαι αρχιπραξικοπηματίας» του αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.Ο καυγάς για το Νεώριο.

sfagi-broutsi---lafazani-sti-bouli-gia-to-newrio-surou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά την σκιά τους στην Βουλή προκαλώντας σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατοπέδου και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημείο τριβής  προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας με την οποία παρέχεται ασφαλιστική ενημερότητα στα ναυπηγεία Σύρου ενώ ταυτόχρονα δίδεται παράταση για εξόφληση μέρους των οφειλών της επιχείρησης έως τον Ιούνιο του 2017.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τελικά δήλωσε «παρών» στην ρύθμιση, ζήτησε να υπάρξει σαφή ρήτρα για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι αλληλοκατηγορίες 

Λέτε ψέμματα και δουλεύετε τον κόσμο ψιλό γαζί για να γίνετε κυβέρνηση είπε ο Βρούτσης 

Κατά την συζήτηση της ρύθμισης υπήρξε μετωπική σύγκρουση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να γίνει κυβέρνηση λέγοντας ψέματα και δουλεύοντας τον κόσμο «ψιλό γαζί» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτη Λαφαζάνη να τον χαρακτηρίζει ως «αρχιπραξικοπηματία της κυβέρνησης».

Χρειάστηκε η παρέμβαση του προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη για να κατευνάσει τα πνεύματα, χωρίς όμως να το πετύχει στο απόλυτο βαθμό.

Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για υποκρισία καθώς όπως υποστήριξε πρόκειται για ρύθμιση που προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή την μεγαλύτερη επιχείρηση του Αιγαίου. Κατηγόρησε μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για διγλωσσία διότι, υποστήριξε άλλα λένε στη Βουλή και άλλα υπόσχονται στους εργαζομένους των ναυπηγείων.

Χαρακτήρισε, ψευδείς τις υποσχέσεις της Κουμουνδούρου για τα εργασιακά ζητήματα και είπε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του κατώτατου μισθού και το συνταξιοδοτικό κοστίζουν περί τα 12 δις ευρώ.

« Είστε αρχιπραξικοπηματίας μιας κυβέρνησης που έχει κουρελιάσει την εργατική νομοθεσία» απάντησε ο Λαφαζάνης.    

«Πείτε μας που θα βρείτε τα χρήματα;» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τους βουλευτές της ότι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση δουλεύοντας του Έλληνες «ψιλό γαζί».

«Παίζετε βρώμικο παιχνίδι. Είστε αρχιπραξικοπηματίας μιας κυβέρνησης που έχει κουρελιάσει την εργατική νομοθεσία» απάντησε  ο κ. Λαφαζάνης Χρέωσε στον υπουργό ότι διέλυσε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου την εθνική συλλογική σύμβαση ενώ έφερε σε εξαθλίωση τους εργαζομένους μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από τα 751 στα 580 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook